Vrouwe Sanne

Vrouwe Sanne Niet actief

Dit schip heeft een plaquette van de SSRP aan boord van een eerdere inschrijving, maar staat nu "geregistreerd" in Categorie X in het Stamboek en wordt dus gekenmerkt als 'Inactief'. Schip en eigenaar zijn op dit moment NIET "actief" aangesloten bij de SSRP als Behoudsorganisatie. De huidige eigenaar is (nog) niet in onze administratie opgenomen. Deelname aan Evenementen waarbij de eis wordt gesteld, dat het schip en de eigenaar zijn aangesloten bij dezelfde Behoudsorganisatie als onderdeel van de FVEN, is vanuit de SSRP daarom NIET mogelijk.

Dit betekent dat het schip nog onderdeel is van de Aanmeldingsprocedure (her-inschrijving) of, en dat geldt voor de meeste schepen, de eigenaar heeft het schip niet her-aangemeld en betaalt dus ook geen jaarlijkse bijdrage aan de SSRP voor Inschrijving in het Stamboek. Eventueel vermelde gegevens van schip en oud-eigenaren dateren meestal uit de periode van eerdere 'actieve' Inschrijvingen en zijn waarschijnlijk niet volledig en mogelijk niet correct. Voor dit schip kan, omdat het niet aantoonbaar voldoet aan de Criteria van de SSRP, geen Meetbrief door de KNWV worden afgegeven.
Vanwege de doelstelling van de SSRP om alle historie van de in het Stamboek opgenomen schepen vast te leggen, worden in de Schepenlijst wel de in het stamboekarchief beschikbare gegevens van dit ooit geregistreerde schip en summiere gegevens van de (oud-)eigenaren getoond.
Heeft u informatie over dit schip of bent u eigenaar en wilt u het graag weer 'activeren'? Laat het ons weten!

De VC175 is een jachtuitvoering van een Zeeuwse Hoogaars die oorspronkelijk voor de vrachtvaart en de visserij gebruikt werden. Het schip is 9,36 meter lang, over de stevens, 3,23 meter breed op het grootspant en 3,70 meter op de maximale breedte bij een diepgang van 80 cm. Het is een ontwerp van J.A.Jonker en is in 1961 gebouwd bij Van Vliet in Hendrik Ido Ambacht. De intimmering werd verzorgd door Bax, eveneens te Hendrik ido Ambacht.

Eigenschappen

Plaquette nummer:1474 Zeil nummer: VC175
Categorie:X Tekening nummer:
Type:Hoogaars

Bouw

Bouwjaar:1961 Ontwerper:J.A. Jonker
Werf:A. van Vliet Werf plaats:Hendrik Ido Ambacht
Motor:Inbouw Motor type:
Materiaal romp:Staal Materiaal kajuit:Staal
Materiaal zeil:Dacron
Onderwaterschip: Kiel:

Afmetingen

Lengte stevens:9,36 m Breedte berghout:3,23 m
Diepgang:0,80 m Masthoogte water:12,30 m
Oppervlakte grootzeil:28,52 m2 Oppervlakte fok:16,76 m2
Oppervlakte botterfok:0,00 m2 Oppervlakte kluiver:0,00 m2
Oppervlakte totaal:45,28 m2 Oppervlakte overig:0,00 m2

Tot nu toe bekende eigenaren en namen van het schip

1973 – 1976 P. Hoogendam, Rotterdam ( Vrouwe Marleyn)
1976 – 1982 R.J. Azier, Zoetermeer ( Vrouwe Willemke)
1982 – onbekend M.M. van Gaale, Lunteren ( Vrouwe Sanne)
2001 – 2016 W.C. Noordegraaf, Zeewolde ( Vrouwe Sanne)

We zijn zeer geïnteresseerd in uw opmerkingen en/of vragen over dit schip. Stuur ze ons!

Terug naar het overzicht