Witte Beer

Witte Beer Niet actief

Dit schip heeft een plaquette van de SSRP aan boord van een eerdere inschrijving, maar staat nu "geregistreerd" in Categorie X in het Stamboek en wordt dus gekenmerkt als 'Inactief'. Schip en eigenaar zijn op dit moment NIET "actief" aangesloten bij de SSRP als Behoudsorganisatie. De huidige eigenaar is (nog) niet in onze administratie opgenomen. Deelname aan Evenementen waarbij de eis wordt gesteld, dat het schip en de eigenaar zijn aangesloten bij dezelfde Behoudsorganisatie als onderdeel van de FVEN, is vanuit de SSRP daarom NIET mogelijk.

Dit betekent dat het schip nog onderdeel is van de Aanmeldingsprocedure (her-inschrijving) of, en dat geldt voor de meeste schepen, de eigenaar heeft het schip niet her-aangemeld en betaalt dus ook geen jaarlijkse bijdrage aan de SSRP voor Inschrijving in het Stamboek. Eventueel vermelde gegevens van schip en oud-eigenaren dateren meestal uit de periode van eerdere 'actieve' Inschrijvingen en zijn waarschijnlijk niet volledig en mogelijk niet correct. Voor dit schip kan, omdat het niet aantoonbaar voldoet aan de Criteria van de SSRP, geen Meetbrief door de KNWV worden afgegeven.
Vanwege de doelstelling van de SSRP om alle historie van de in het Stamboek opgenomen schepen vast te leggen, worden in de Schepenlijst wel de in het stamboekarchief beschikbare gegevens van dit ooit geregistreerde schip en summiere gegevens van de (oud-)eigenaren getoond.
Heeft u informatie over dit schip of bent u eigenaar en wilt u het graag weer 'activeren'? Laat het ons weten!

Bij  J.K. Gipon loopt de praktische toepasbaarheid en bruikbaarheid als een rode draad door heel zijn werk. Hij heeft zich niet beperkt tot enkele typen van platbodems, maar hij heeft een groot aantal platbodems getekend. Daarbij heeft hij het karakter als zeilschip behouden. Het zeiloppervlak is ruim voldoende voor goede zeilkwaliteiten. De gekozen rompconstructies zijn sterk, maar niet overmatig zwaar om de zeilcapaciteiten niet te bederven.

De 'Witte Beer' is een Vollenhovense bol van 9.75m, gebouwd in 1976 op de werf van M. Sloot in Vlaardingen. Wie de opdrachtgever was en onder welke naam het schip te water is gelaten, weten we (nog) niet.

Eigenschappen

Plaquette nummer:1246 Zeil nummer:
Categorie:X Tekening nummer:
Type:Vollenhovense bol

Bouw

Bouwjaar:1976 Ontwerper:J.K. Gipon
Werf:M. Sloot Werf plaats:Vlaardingen
Motor:Inbouw Motor type:
Materiaal romp:Staal Materiaal kajuit:Staal
Materiaal zeil:Dacron
Onderwaterschip: Kiel:

Afmetingen

Lengte stevens:9,75 m Breedte berghout:3,45 m
Diepgang:0,65 m Masthoogte water:10,80 m
Oppervlakte grootzeil:0,00 m2 Oppervlakte fok:0,00 m2
Oppervlakte botterfok:0,00 m2 Oppervlakte kluiver:0,00 m2
Oppervlakte totaal:0,00 m2 Oppervlakte overig:0,00 m2

Tot nu toe bekende eigenaren en namen van het schip

1983 – 1992 C. van der Lugt, Vlaardingen ( Vrouwe Maartje)
1992 – onbekend Jak. Kuper, Schildwolde ( Witte Beer)

Geschiedenis

2017

12 oktober 2017

12 oktober 2017: De Vollenhovense bol 'Witte Beer' in de haven van de Groninger Motorboot Club

We zijn zeer geïnteresseerd in uw opmerkingen en/of vragen over dit schip. Stuur ze ons!

Terug naar het overzicht