Wolk 777

Wolk 777 Niet actief

Dit schip heeft een plaquette van de SSRP aan boord van een eerdere inschrijving, maar staat nu "geregistreerd" in Categorie X in het Stamboek en wordt dus gekenmerkt als 'Inactief'. Schip en eigenaar zijn op dit moment NIET "actief" aangesloten bij de SSRP als Behoudsorganisatie. De huidige eigenaar is (nog) niet in onze administratie opgenomen. Deelname aan Evenementen waarbij de eis wordt gesteld, dat het schip en de eigenaar zijn aangesloten bij dezelfde Behoudsorganisatie als onderdeel van de FVEN, is vanuit de SSRP daarom NIET mogelijk.

Dit betekent dat het schip nog onderdeel is van de Aanmeldingsprocedure (her-inschrijving) of, en dat geldt voor de meeste schepen, de eigenaar heeft het schip niet her-aangemeld en betaalt dus ook geen jaarlijkse bijdrage aan de SSRP voor Inschrijving in het Stamboek. Eventueel vermelde gegevens van schip en oud-eigenaren dateren meestal uit de periode van eerdere 'actieve' Inschrijvingen en zijn waarschijnlijk niet volledig en mogelijk niet correct. Voor dit schip kan, omdat het niet aantoonbaar voldoet aan de Criteria van de SSRP, geen Meetbrief door de KNWV worden afgegeven.
Vanwege de doelstelling van de SSRP om alle historie van de in het Stamboek opgenomen schepen vast te leggen, worden in de Schepenlijst wel de in het stamboekarchief beschikbare gegevens van dit ooit geregistreerde schip en summiere gegevens van de (oud-)eigenaren getoond.
Heeft u informatie over dit schip of bent u eigenaar en wilt u het graag weer 'activeren'? Laat het ons weten!

Henk C. Vermolen, woonachtig te Blaricum was een wever in ruste met een passie voor scheepjes. Hij voer zelf op de tweemaster zeilkotter (?) Maartje en ontwierp mooi gelijnde platbodems, o.a. de schokkers Christoffel en (toentertijd) De Waaikamp. Daarnaast zijn er veel zeeschouwen door hem getekend.
De zeeschouw 'Wolk 777' is ook door hem getekend en is in eigen beheer gebouwd door Dhr. Van de Koot uit Blaricum. Hij heeft de zeeschouw onder de naam 'Dajad' te water gelaten in 1978.

Eigenschappen

Plaquette nummer:1913 Zeil nummer:
Categorie:X Tekening nummer:
Type:Zeeschouw

Bouw

Bouwjaar:1978 Ontwerper:H.C. Vermolen
Werf:Eigen bouw Dhr. Koot Werf plaats:Blaricum
Motor:Inbouw Motor type:
Materiaal romp:Staal Materiaal kajuit:Staal
Materiaal zeil:Dacron
Onderwaterschip: Kiel:Kielbalk

Afmetingen

Lengte stevens:8,20 m Breedte berghout:2,75 m
Diepgang:0,80 m Masthoogte water:9,00 m
Oppervlakte grootzeil:20,40 m2 Oppervlakte fok:11,95 m2
Oppervlakte botterfok:14,40 m2 Oppervlakte kluiver:10,00 m2
Oppervlakte totaal:56,75 m2 Oppervlakte overig:0,00 m2

Tot nu toe bekende eigenaren en namen van het schip

1978 – 2000 Dhr. Van de Koot, Blaricum ( Dajad)
2000 – 2009 H. de Jonker, Almere ( Meteoor)
2009 – 2015 G. Blauwhof, Ede ( Wolk 777)
2015 – 2017 F. v.d. Meijden, Tolkamer ( Wolk 777)
2017 – (Eigenaar - nu geen relatie met het Stamboek) R. Boode, Diepenheim ( Wolk 777)

Geschiedenis

2000

2000

2000: Foto's van de 'Meteoor'

We zijn zeer geïnteresseerd in uw opmerkingen en/of vragen over dit schip. Stuur ze ons!

Terug naar het overzicht