Zeehond

Zeehond Niet actief

Dit schip heeft een plaquette van de SSRP aan boord van een eerdere inschrijving, maar staat nu "geregistreerd" in Categorie X in het Stamboek en wordt dus gekenmerkt als 'Inactief'. Schip en eigenaar zijn op dit moment NIET "actief" aangesloten bij de SSRP als Behoudsorganisatie. De huidige eigenaar is (nog) niet in onze administratie opgenomen. Deelname aan Evenementen waarbij de eis wordt gesteld, dat het schip en de eigenaar zijn aangesloten bij dezelfde Behoudsorganisatie als onderdeel van de FVEN, is vanuit de SSRP daarom NIET mogelijk.

Dit betekent dat het schip nog onderdeel is van de Aanmeldingsprocedure (her-inschrijving) of, en dat geldt voor de meeste schepen, de eigenaar heeft het schip niet her-aangemeld en betaalt dus ook geen jaarlijkse bijdrage aan de SSRP voor Inschrijving in het Stamboek. Eventueel vermelde gegevens van schip en oud-eigenaren dateren meestal uit de periode van eerdere 'actieve' Inschrijvingen en zijn waarschijnlijk niet volledig en mogelijk niet correct. Voor dit schip kan, omdat het niet aantoonbaar voldoet aan de Criteria van de SSRP, geen Meetbrief door de KNWV worden afgegeven.
Vanwege de doelstelling van de SSRP om alle historie van de in het Stamboek opgenomen schepen vast te leggen, worden in de Schepenlijst wel de in het stamboekarchief beschikbare gegevens van dit ooit geregistreerde schip en summiere gegevens van de (oud-)eigenaren getoond.
Heeft u informatie over dit schip of bent u eigenaar en wilt u het graag weer 'activeren'? Laat het ons weten!

Eigenschappen

Plaquette nummer:371 Zeil nummer:
Categorie:X Tekening nummer:
Type:Grundel

Bouw

Bouwjaar:1933 Ontwerper:Van Dam (?)
Werf:Van Dam (?) Werf plaats:Aalsmeer
Motor:Buitenboord Motor type:
Materiaal romp:Eikenhout Materiaal kajuit:Eikenhout
Materiaal zeil:Dacron
Onderwaterschip: Kiel:

Afmetingen

Lengte stevens:6,20 m Breedte berghout:2,04 m
Diepgang:0,40 m Masthoogte water:9,00 m
Oppervlakte grootzeil:12,60 m2 Oppervlakte fok:7,00 m2
Oppervlakte botterfok:0,00 m2 Oppervlakte kluiver:0,00 m2
Oppervlakte totaal:19,60 m2 Oppervlakte overig:0,00 m2

Tot nu toe bekende eigenaren en namen van het schip

onbekend – onbekend C. Roding, Wannerperveen ( De Oude Toek)
onbekend – onbekend F. van der Kamp , Wassenaar ( De Oude Toek)
1979 – onbekend C.W.E. van Leeuwerden, Grave ( De Oude Toek)
1989 – 2012 J. Weber en J. Lutkemeier, Zwolle ( Zeehond)

Geschiedenis

1990

1990

1990: Informatie Van de eigenare J. Weber en J. Lutkemeier

1993

1993

1993: Wijziging naam in 'Zeehond'

2012

2012

2012: Grundel 'Zeehond' naar Categorie X (inactief)

Van de eigenaren J. Weber en J. Lutkemeier krijgen we het bericht dat de Grundel 'Zeehond' (voorlopig?) 'inactief' wordt in het Stamboek. Ze komt daarom in Categorie X.
Reden: "De eikenhouten Grundel Zeehond is in een dusdanig slechte staat, dat zij voorlopig niet drijft. Hoe het verder aangepakt gaat worden is nog onduidelijk."

2014

31 december 2014

31 december 2014: De huidige staat van de 'Zeehond'

Johan Weber schrijft ons:
In 2012 kwamen werd duidelijk dat veel spanten inclusief het vlak en de 1e gangen dermate verrot waren van de 'Zeehond' dat we moesten kiezen. Slopen of ....... ? Veel gebruikte we het scheepje niet meer, omdat we al 20 jaar met de 'Hendrik' rondvaren, een Hasselteraak. Maar de liefde voor platbodems begon bij onze 'Zeehond'. En dus ...... met veel sparen en vereende krachten een nieuw vlak geplaatst inclusief gangen. Op de soldatengaten na is de Zeehond weer dicht. We schatten in dat we in 2015 weer te water kunnen met de 'Zeehond'. Verder hebben we niets veranderd. Dus nog steeds torentuig en een spartaanse inrichting. Onze dochters hebben plannen ;-). Zeggen ze niet maar je ziet het ze denken. En wie weet is dat toch de grootste winst, nieuwe generaties in contact brengen met oud-Hollandse schepen!

We zijn zeer geïnteresseerd in uw opmerkingen en/of vragen over dit schip. Stuur ze ons!

Terug naar het overzicht