Zeeliefje

Zeeliefje Niet actief

Dit schip heeft een plaquette van de SSRP aan boord van een eerdere inschrijving, maar staat nu "geregistreerd" in Categorie X in het Stamboek en wordt dus gekenmerkt als 'Inactief'. Schip en eigenaar zijn op dit moment NIET "actief" aangesloten bij de SSRP als Behoudsorganisatie. De huidige eigenaar is (nog) niet in onze administratie opgenomen. Deelname aan Evenementen waarbij de eis wordt gesteld, dat het schip en de eigenaar zijn aangesloten bij dezelfde Behoudsorganisatie als onderdeel van de FVEN, is vanuit de SSRP daarom NIET mogelijk.

Dit betekent dat het schip nog onderdeel is van de Aanmeldingsprocedure (her-inschrijving) of, en dat geldt voor de meeste schepen, de eigenaar heeft het schip niet her-aangemeld en betaalt dus ook geen jaarlijkse bijdrage aan de SSRP voor Inschrijving in het Stamboek. Eventueel vermelde gegevens van schip en oud-eigenaren dateren meestal uit de periode van eerdere 'actieve' Inschrijvingen en zijn waarschijnlijk niet volledig en mogelijk niet correct. Voor dit schip kan, omdat het niet aantoonbaar voldoet aan de Criteria van de SSRP, geen Meetbrief door de KNWV worden afgegeven.
Vanwege de doelstelling van de SSRP om alle historie van de in het Stamboek opgenomen schepen vast te leggen, worden in de Schepenlijst wel de in het stamboekarchief beschikbare gegevens van dit ooit geregistreerde schip en summiere gegevens van de (oud-)eigenaren getoond.
Heeft u informatie over dit schip of bent u eigenaar en wilt u het graag weer 'activeren'? Laat het ons weten!

Jürgen Prasse uit Garbsen (bij Hannover) kocht rond 1985 de YE46 'LaGaffe' van Scheepswerf Sondij in Almere, waar de Hoogaars enkele jaren heeft gelegen om als model te dienen voor Jachthoogaarzen, die door Scheepswerf Sondij werden gebouwd. De YE46 was de eerste ijzeren Hoogaars ooit gebouwd. Jules van Beylen heeft samen met Jürgen Prasse de geschiedenis van de YE36 'La Gaffe' achterhaald. Deze geschiednis staat vermeld in ons hoofdstuk met de typebeschrijving van de Hoogaars.

 

De Hoogaars 'Zeeliefje' is in 1979 gebouwd als een schip uit deze serie van mogelijk 7 Hoogaarzen. De schepen zijn overigens gelast en niet zoals het origineel geklonken. Opdrachtgever was dhr. J.J.C. Vergouw uit Zeist.

Eigenschappen

Plaquette nummer:1394 Zeil nummer:
Categorie:X Tekening nummer:
Type:Hoogaars

Bouw

Bouwjaar:1979 Ontwerper:S. Sondij sr.
Werf:Scheepsbouw S. Sondij & Zn. Werf plaats:Muiden / Almere
Motor:Inbouw Motor type:
Materiaal romp:Staal Materiaal kajuit:Staal
Materiaal zeil:Dacron
Onderwaterschip: Kiel:

Afmetingen

Lengte stevens:13,50 m Breedte berghout:4,00 m
Diepgang:0,70 m Masthoogte water:12,00 m
Oppervlakte grootzeil:0,00 m2 Oppervlakte fok:0,00 m2
Oppervlakte botterfok:0,00 m2 Oppervlakte kluiver:0,00 m2
Oppervlakte totaal:0,00 m2 Oppervlakte overig:0,00 m2

Tot nu toe bekende eigenaren en namen van het schip

1980 – onbekend J.J.C. Vergouw, Zeist ( Zeeliefje)
1986 – onbekend B. Zimmermann, Solingen ( Zeeliefje)

We zijn zeer geïnteresseerd in uw opmerkingen en/of vragen over dit schip. Stuur ze ons!

Terug naar het overzicht