Van Oossanen Naval Architects

Van Oossanen Naval Architects b.v. zijn onafhankelijke scheepsbouw architecten en hydrodynamicisten met ruime ervaring in het ontwerpen van zeil- en motorjachten, commerciële schepen en geavanceerde marine voertuigen. Hun specifieke expertise ligt op het gebied van de hydrodynamica en prestaties van schepen. Hoewel veel projecten bestaan uit onafhankelijk ontwerpen, direct uitgevoerd voor eigenaren en scheepsbouwers, worden veel andere projecten in opdracht van andere ontwerpen en scheepsbouw architecten uitgevoerd, waarbij hun specifieke expertise op het gebied van hydrodynamica en mogelijkheden in Computational Fluid Dynamics nodig is.

Dat er in oud-Hollands scheepsdesign nog steeds progressie zit heeft Van Oossanen Naval Architects bewezen met de optimalisatie van van hun ontwerp van Lemsteraken, waarvan de 'Warber' en de 'BS2 Buikschuiver' de laatste voorbeelden zijn. Deze optimalisatie heeft de laatste jaren de nodige discussie losgemaakt in de Lemsterakenwereld. Dat heeft er toe geleid dat in 2012 de Criteria voor grote Lemsteraken in overleg met de diverse ontwerpbureau's behoorlijk aangescherpt zijn.

In ons artikel Een extreme Lemsteraak wordt wordt uitgebreid op deze ontwikkelingen ingegaan.

Alle resultaten

Overzicht Stamboekschepen van de tekentafel van Van Oossanen Naval Architects

In de Spiegel der Zeilvaart eind 2003 zegt Pieter van Oossanen het volgende: Ik denk dat het optimale zeilschip er nog niet is

Terug naar vorige pagina