Kalender

Op vele plaatsen in Nederland en daarbuiten vinden evenementen plaats, waaraan onze Ronde en Platbodemjachten of de eigenaren daarvan meedoen. In diverse watersportbladen en op het Internet kunt u overzichten van deze evenementen vinden. Allereerst besteden we aandacht aan de evenementen, die voor de SSRP belangrijk zijn. Voor de overige evenementen verwijzen we naar uitgebreide overzichten van andere organisaties.

Juli 2017


 

Stichting Friese Tjottervloot: Geef je nu op voor de zeilcursussen en/of het zwerfkamp

Ook dit jaar organiseren we twee zeilcursusweekenden en een zwerfkamp. De cursusweekenden vinden plaats van 16 tot en met 18 juni en van 7 tot en met 9 juli. Het zwerfkamp is van 22 tot en met 28 juli. 
Tijdens de zeilcursussen leer je beter zeilen in een tjotter. De bekende uitspraak 'Wanneer je in een tjotter kunt zeilen, dan kun je in elke boot zeilen' geldt nog steeds. In een tjotter leer je het echte zeilen! De cursusweekenden beginnen vrijdagavond en na het opzetten van je tent, gaan we meteen het water op. Zaterdag en zondag oefen je die onderdelen van het zeilen, waar jij nog beter in kunt worden. Ontbijten, lunchen en dineren doen we in It Sylhûs, het watersportcentrum van de tjottervloot.
Heb je de smaak van het tjotterzeilen goed te pakken, ga dan een week op tjottersafari door Friesland. Geniet onder leiding van ervaren zeilers van de tocht door de mooiste watersportprovincie van ons land. Zeil over meren, door vaarten en kanaaltjes en bedien zelf bruggen onderweg. Je bagage, tenten en eten en drinken nemen we mee in een volgschip. Dit jaar gaat de boeier Pleuntje mee als moederschip.
Schrijf je nu in en ontdek samen met leeftijdgenoten de lol van het zeilen in tjotters. Je kunt je opgeven via het opgavenformulier. Hier kun je aankruisen aan welke activiteiten je wilt deelnemen.

Via de website van de Friese Tjottervloot kun je je ook opgegeven voor hun Nieuwsbrief.


 

Augustus


 

Uitnodiging voor deelname aan de Vlootschouw bij de start van Sneekweek

Binnenkort is het al zover, dan staan we aan de start van de 82ste SNEEKWEEK. Na de officiële opening in het theater van Sneek zal op vrijdag 4 augustus 2017 vanaf ca. 21.00 uur de Commis­saris der Koning van provincie Friesland, de traditionele vlootschouw afnemen. Dit is de feestelijke opening van de Sneekweek, toegankelijk voor iedereen. Tijdens de vlootschouw willen we graag alle klassen die mee varen tijdens de Sneekweek zich laten presenteren.

Lees de volledige Uitnodiging en vul het bijgevoegde Inschrijfformulier in!


 

Uitnodiging en Inschrijfformulier Regionale Friese Reünie in Heeg

Voor eigenaren van schepen uit onze prachtige houten vloot, om deel te nemen aan de 41e Regionale Friese Reünie
op 4, 5 en 6 augustus 2017. Omdat het vorig jaar zo geslaagd was, hebben we in goed overleg met het Sylhûs, de WSH en de Stichting Friese Tjottervloot besloten om onze reünie opnieuw te organiseren in en rond het Sylhûs te Heeg.

pdf Het Programma en Inschrijfformulier voor de Reünie

   

September 2017


 

‘ROND en PLAT 2017’ op de Westeinderplassen te Aalsmeer voor Rond- en platbodemjachten, Westlanders en Scherpe kajuitjachten

Op Zaterdag 16 en Zondag 17 september 2017 organiseert de Watersportvereniging Nieuwe Meer in samenwerking met de stichting Westeinder Zeilwedstrijden:
‘ROND en PLAT 2017’, op de Westeinderplassen te Aalsmeer voor Rond- en platbodemjachten, Westlanders en Scherpe kajuitjachten
Een gezellig en sportief zeilevenement voor eigenaren van Rond- en Platbodemjachten zoals Tjalken, Lemsteraken, Tjotters, Boeiers, Boatsjes, Friese Jachten, Open schouwen, Kajuitschouwen en Staverse Jollen. Ook de schippers met zeilende Westlanders zijn weer van harte uitgenodigd. Het is een traditie dat tijdens het weekend tevens eigenaren van scherpe kajuitjachten kunnen strijden om de kristallen wisselprijzen. Door de keuze van twee zeilwedstrijden op de zaterdag en één lange baan wedstrijd op de zondag zijn deelnemers in staat om op de zondag tijdig huiswaarts te keren.
 

pdf Uitnodiging Rond Plat 2017

pdf Inschijfformulier Rond en Plat 2017

De Vlietdagen 2017 komen er aan

Het leukste waterevenement van de regio Haaglanden speelt zich af op en rond de Vliet en in de twee historische kernen: Leidschendam en Voorburg. Het festival heeft een vaste plek verworven op de evenementenagenda van de regio Haaglanden en wordt door velen gezien als één van de leukste water evenementen. Steeds meer bezoekers komen uit omringende gemeenten speciaal voor de Vlietdagen naar Leidschendam-Voorburg. 
De Vlietdagen hebben een brede doelstelling: het tonen en benadrukken van de diverse en rijke cultuur van Leidschendam-Voorburg in een historische setting van de eeuwenoude  vaarweg tussen Leiden, Delft en Rotterdam.  

Dit jaar zijn de Vlietdagen in Leidschendam/Voorburg op zaterdag 16 en zondag 17 september.

Wij hopen dat jullie weer aanwezig willen zijn met een aantal boten van de Stichting Stamboek Ronde en Platbodemjachten.
Datum:  zaterdag 16 en zondag 17 september 

Meer informatie: www.vlietdagen.nl


 

Scheepspost - Digitale nieuwsbrief voor het Varend Erfgoed in Nederland met Evenementenkalender

Een actueel overzicht van alle Evenementen in 2016 voor het Varend Erfgoed kunt u vinden in Scheepspost, de digitale nieuwsbrief voor het 
Varend Erfgoed in Nederland.

De Kalender is voor elk wat wils en actueel.
 


 

Wedstrijdkalender V-VA klasse

 

Overzicht van de wedstrijden van de V-VA klasse.


 


Rond- en Platbodem Wedstrijdkalender

 

Overzicht van de wedstrijden in Nederland met deelname van (gemeten) schepen van de Rond- en Platbodemklasse.

 


Kalender Heech by de Mar 2017

 

De kalender van Heech by de Mar voor 2017, met prachtige foto's, voor aan de muur,  met veel evenementen al ingevuld.
 

 


Verslagen gevraagd


Een enkele keer krijgen wij van eigenaren een boeiend verslag van de deelname aan zo'n evenement. Deze plaatsen wij natuurlijk ook, omdat daarin allerlei aspecten van het varen met onze schepen aan de orde komen.

Terug naar vorige pagina