Kalender

Op vele plaatsen in Nederland en daarbuiten vinden evenementen plaats, waaraan onze Ronde en Platbodemjachten of de eigenaren daarvan meedoen. In diverse watersportbladen en op het Internet kunt u overzichten van deze evenementen vinden. Allereerst besteden we aandacht aan de evenementen, die voor de SSRP belangrijk zijn. Voor de overige evenementen verwijzen we naar uitgebreide overzichten van andere organisaties.

Aan de SSRP doorgegeven activiteiten in 2018

>>>>> 14 en 15 juli 2018: Het Almelose Havenfestival in het centrum van Almelo

Vroeger waren er de zogeheten Havendagen in Almelo. In 2017 heeft een aantal plaatselijke restaurants gemeend het heft in eigen handen te moeten nemen en heeft in samenwerking met de stichting Almelo Events het initiatief genomen onder de naam ‘Havenfestival Almelo’ op een zaterdag en zondag in de zomer voor het stadhuis en de centrum jachthaven een groot feest te organiseren op en rondom het water. In 2017 is dat een groot succes geworden en wordt het Havenfestival in 2018 wederom georganiseerd.

pdf Bericht van de organisatie van de Almelose Havendagen 19-03-2018

 


 

>>>>> 19 tot 23 juli 2018: Houtvaert, een samenspel tussen SSRP en LVBHB

Houtvaert gaat over het vroegere transport van hout vanuit de Baltische staten, Finland en Scandinavië, en de verdere behandeling hier in Nederland. Het gaat over hoe het hier te lande werd vervoert, wie daarbij betrokken waren en wat er allemaal mee gedaan werd. Vanuit die gedachte zijn wij als SSRP gevraagd om met een aantal houten schepen te willen participeren. De tocht gaat vanaf Dokkum, waar het hout wordt gemeten en gekeurd, naar Leeuwarden waar het moet worden geveild. Daarna varen we via het Friese houtdorp Grouw naar IJlst via Sneek. Met onze schepen willen we de keur van keurmeesters, meestermeters en houtkopers op laten draven, die daarvoor in enigszins passende kledij van rond 1890 moeten zijn gestoken. Die zelfde elite van houtmensen gaan ook op de veiling in Leeuwarden bieden bij de verkoop van het hout. Allereerst bij opbod en daarna bij afslag.

Houtvaert, een samenspel tussen SSRP en LvBHB van 19 tot 23 juli 2018

 


 

>>>>> In het laatste weekend van juli (27 t/m 29 juli) : Havendagen Zeewolde 2018

Graag willen we de haven van Zeewolde op 27 juli 2018 weer graag vol hebben liggen met het mooie Varend Erfgoed. Havendagen Zeewolde beloofd weer een mooi en gezellig feest te worden. Tevens een mooie gelegenheid kennis te maken met de Aanloophaven van Zeewolde. Dit jaar zijn  wij weer op zoek naar schepen die interessant zijn voor bezoekers om te bekijken. Vooral de meer klassieke schepen, jachten en werkschepen. In totaal kunnen wij 40 schepen een ligplaats aanbieden. Meer informatie en opgave: w.j.hartman@xmsnet.nl. Voor het laatste nieuws over het programma van de Havendagen Zeewolde zie de website www.puurzeewolde.nl.

 


 

42e Regionale Friese Reünie 3, 4 en 5 augustus 2018 in Heeg

Ook dit jaar wordt ‘De Reünie’ georganiseerd in en rond het Sylhûs te Heeg. Gestart wordt op donderdag 2 augustus bij Rufus aan het Water (www.rufus.nl).
Het programma is dit jaar nét even anders dan voorgaande jaren. In plaats van de Holland-Friesland wedstrijden wordt een Rondje Konijneneiland georganiseerd: een soort van wedstrijd met een paar ludieke onderdelen. de schepen zijn ieder geval weer veel op het water. Ook wordt in overleg met de WSH bezien of op zondag drie (korte) wedstrijden kunnen worden gevaren in plaats van twee.
De voorbereidingen voor de reünie zijn in volle gang. Wilt u ook met uw schip in het programmaboekje vermeld staan? Schrijft u zich dan tijdig in. Alleen bij tijdige inschrijving kunnen we goede afspraken maken met bijvoorbeeld de jachthaven over ligplaatsen en met de cateraar over het diner op zaterdag. De sluitingsdatum voor de aanmelding is 10 juli 2018. Wij verzoeken u vriendelijk zich zo spoedig mogelijk in te schrijven!

Inschrijven:
U kunt op deze LINK klikken en dan het formulier invullen en inzenden (‘submit’ of ‘verzenden’). U krijgt dan automatisch een bevestiging van de inschrijving op het e-mailadres dat u heeft opgegeven. Wanneer u vragen heeft, schroom niet een mailtje te sturen naar friesereunie@gmail.com dan hoort u snel van ons. 

pdf De volledige uitnodiging voor de Regionale Friese Reünie 2018 met het programma

 


 

>>>>> 2 tm 5 augustus: Deelname VSRP aan het evenement rond de Tall Ships Race in Harlingen

Op donderdag 2 augustus is de feestelijke entree vanaf het van Harinxmakanaal Harlingen in. Of vanaf het Wad naar de Zuiderhaven. Op vrijdag barst het feest los. De deelnemende schepen hebben eigen kades, allemaal bij elkaar: de Rozengracht, het sluisje en het aansluitende deel van de Zuiderhaven. Wie wil, kan meedoen aan de Crew Parade op zaterdagmiddag. Zondagavond wordt het jubileumfeest afgesloten met een buffet. Naar Harlingen toe wordt een aanlooptocht vanuit Giethoorn georganiseerd en na afloop kunt u nog meedoen aan een flottieljetocht over de 

Zie voor meer informatie: 
www.vsrp.nl
www.thetallshipsracesharlingen2018.com

 


 

Belangrijke Evenementenkalenders voor R&P schepen, bemanningen en geïnteresseerden

Scheepspost - Digitale nieuwsbrief voor het Varend Erfgoed in Nederland met Evenementenkalender

Een actueel overzicht van alle Evenementen in 2016 voor het Varend Erfgoed kunt u vinden in Scheepspost, de digitale nieuwsbrief voor het 
Varend Erfgoed in Nederland.


De Kalender is uitgebreid, voor elk wat wils en actueel.


Wedstrijdkalender V-VA klasse

 

Overzicht van de wedstrijden van de V-VA klasse.Rond- en Platbodem Wedstrijdkalender

 

Overzicht van de wedstrijden in Nederland met deelname van (gemeten) schepen van de Rond- en Platbodemklasse.

 


 

Verslagen gevraagd


Een enkele keer krijgen wij van eigenaren een boeiend verslag van de deelname aan zo'n evenement. Deze plaatsen wij natuurlijk ook, omdat daarin allerlei aspecten van het varen met onze schepen aan de orde komen.

Terug naar vorige pagina