Kalender

Op vele plaatsen in Nederland en daarbuiten vinden evenementen plaats, waaraan onze Ronde en Platbodemjachten of de eigenaren daarvan meedoen. In diverse watersportbladen en op het Internet kunt u overzichten van deze evenementen vinden. Allereerst besteden we aandacht aan de evenementen, die voor de SSRP belangrijk zijn. Voor de overige evenementen verwijzen we naar uitgebreide overzichten van andere organisaties.

Voorjaarsbijeenkomst SSRP in het Scheepvaartmuseum in Amsterdam 23 maart 2019

In 2019 organiseert de SSRP haar eigen Voorjaarsbijeenkomst in Amsterdam. Plaats van samenkomst het Scheepvaart Museum. Na de opening van de voorzitter, zal er opening van zaken worden gegeven over het reilen en zeilen van de SSRP. Daarna volgen de prijsuitreikingen en het ochtendgedeelte wordt afgesloten met een zeer interessante lezing over ’De Boeijer van de Tsaar’ door Alexander de Vos. Hij heeft zijn onderzoek o.a. uitgevoerd als fellow van Het Scheepvaartmuseum. Een uitgebreid bezoek aan het museum zelf, staat natuurlijk ook op het programma. Nadere informatie om in te schrijven volgt later.

Uitnodiging en Aanmelding Voorjaarsbijeenkomst SSRP in Amsterdam op 23 maart 2019


 

Zet 25 mei 2019 in uw agenda: Statenjacht 'Friso' 125 jaar!

Op 25 mei willen we deze bijzondere gebeurtenis van het 125 jarig bestaan, c.q. het 65 jarig bestaan als Statenjacht luister bij zetten door een grote vlootschouw van “Oud Hout” in en rond de haven van Grou. Die plaats is gekozen omdat de KZV Oostergoo een van de belangrijkste initiatiefnemers is geweest om dit schip door overdracht aan de provincie te behouden.

Heeft u een houten schip? Lees de uitnodiging voor deelname aan de bijzondere gebeurtenis "Statenjacht 'Friso' 125 jaar!" in Grouw op 25 mei.


 

Havendagen Zeewolde 12 tm 15-07-2019

De Aanloophaven van Zeewolde is op vrijdag 12 juli 2019 weer omgetoverd naar een gezellig decor van de Havendagen Zeewolde 2019. Het hele weekend is er volop bedrijvigheid. Bezoekers kunnen tijdens de Havendagen oude ambachten in uitvoering zien, luisteren naar de diverse optredens, een rondvaart maken of zelf actief bezig zijn in de haven. Vrijdagmiddag om 17.00 uur opent de wethouder recreatie & toerisme officieel de Havendagen. De organisatie hoopt het bezoekersaantal van de eerste twee edities te kunnen evenaren of zelfs te overtreffen.
Graag ontvangen we zoveel mogelijk schepen van het Varend Erfgoed. Opgegeven schepen van het Varend Erfgoed betalen geen liggeld tijdens de Havendagen. 
Opgaaf via:  w.j.hartman@xmsnet.nl
Volg voor meer informatie; https://www.puurzeewolde.nl/listings/havendagen-zeewolde/


 

Belangrijke Evenementenkalenders voor R&P schepen, bemanningen en geïnteresseerden

Scheepspost - Digitale nieuwsbrief voor het Varend Erfgoed in Nederland met Evenementenkalender

Een actueel overzicht van alle Evenementen in 2016 voor het Varend Erfgoed kunt u vinden in Scheepspost, de digitale nieuwsbrief voor het 
Varend Erfgoed in Nederland.


De Kalender is uitgebreid, voor elk wat wils en actueel.


Wedstrijdkalender V-VA klasse

 

Overzicht van de wedstrijden van de V-VA klasse.Rond- en Platbodem Wedstrijdkalender

 

Overzicht van de wedstrijden in Nederland met deelname van (gemeten) schepen van de Rond- en Platbodemklasse.

 


 

Verslagen gevraagd


Een enkele keer krijgen wij van eigenaren een boeiend verslag van de deelname aan zo'n evenement. Deze plaatsen wij natuurlijk ook, omdat daarin allerlei aspecten van het varen met onze schepen aan de orde komen.
 


 

Terug naar vorige pagina