Kalender

Op vele plaatsen in Nederland en daarbuiten vinden evenementen plaats, waaraan onze Ronde en Platbodemjachten of de eigenaren daarvan meedoen. In diverse watersportbladen en op het Internet kunt u overzichten van deze evenementen vinden. Allereerst besteden we aandacht aan de evenementen, die voor de SSRP belangrijk zijn. Voor de overige evenementen verwijzen we naar uitgebreide overzichten van andere organisaties.

Zet 25 mei 2019 in uw agenda: Statenjacht 'Friso' 125 jaar!

Op 25 mei willen we deze bijzondere gebeurtenis van het 125 jarig bestaan, c.q. het 65 jarig bestaan als Statenjacht luister bij zetten door een grote vlootschouw van “Oud Hout” in en rond de haven van Grou. Die plaats is gekozen omdat de KZV Oostergoo een van de belangrijkste initiatiefnemers is geweest om dit schip door overdracht aan de provincie te behouden.

Heeft u een houten schip? Lees de uitnodiging voor deelname aan de bijzondere gebeurtenis "Statenjacht 'Friso' 125 jaar!" in Grouw op 25 mei.


 

Zeilvereniging Oostergoo in Grouw: Friesche Competitie voor traditionele houten schepen op zondag 26 mei 2019

Evenals in voorgaande jaren zal in 2019 een vervolg gegeven worden aan de Friesche Competitie voor traditionele houten schepen met als inzet de Oostergoo-trofeeën. Ook dit jaar zullen de door de Koninklijke Zeilvereeniging “Oostergoo” in Grou te organiseren wedstrijden op de zondag na de Algemene Vergadering van “Oostergoo” gevaren worden. Traditiegetrouw is dat een dag dat al vele traditionele houten schepen in Grou aanwezig zijn. De wedstrijden van de Koninklijke Zeilvereeniging “Oostergoo” vinden derhalve plaats op de Pikmar en de Wide Ie op zondag 26 mei 2019, aanvang vanaf 10.00 uur. Het bestuur van de Koninklijke Zeilvereeniging “Oostergoo” nodigt u van harte uit om deel te nemen aan deze wedstrijden.
Het bestuur laat tevens alvast weten dat de door onze vereniging te organiseren wedstrijden op de Drachtster Wijde Ee nabij De Veenhoop/Oudega (Sm) dit jaar zullen worden gehouden op 24 en 25 augustus a.s.

pdf Uitnodiging wedstrijden 2019

3e Biesboschrace voor Rond- en Platbodems op zondag 9 juni 2019

Op zondag 9 juni 2019 organiseren restaurant Fort Lunet en WSV Geertruidenberg de 3e Biesboschrace voor Rond- en Platbodems. 
Informatie en inschrijven: club@wsvgeertruidenberg.nl.
Het verslag van vorig jaar kunt u hier lezen.


 

Wadden 10 jaar UNESCO-werelderfgoed! Dit vieren we met een vaartocht naar Wilhelmshaven. Start 20juni vanaf Vlieland en aankomst Wilhelmshaven 29 juni.

Dit jaar is het 10 jaar geleden dat het predicaat Werelderfgoed aan het Nederlandse en Duitse deel van de Waddenzee werd verleend, Denemarken volgde 5 jaar later. Om dat 10-jarige jubileum te vieren is er vanuit de trilaterale samenwerking besloten om daar aandacht aan te besteden. Daarom wordt er een fietstocht langs de Waddenzee georganiseerd vanuit Nederland naar Wilhelmshaven en vanuit Denemarken naar Wilhelmshaven. Omdat het predicaat eigenlijk verleend is aan het natte deel (water en droogvallende platen) van de Waddenzee vinden wij Wadvaarders dat we ons niet onbetuigd kunnen laten. Daarom hebben wij samen met onze Duitse zusterclub Soltwaters besloten om een vaartocht naar Wilhelmshaven te organiseren. Er is nog overleg met onze Deense zusterclub Vadehavets Bådklubber om mee te doen. Vanuit Nederland start de vaartocht -samen met de fietstocht- op 19 juni a.s. op Vlieland. De planning is dat we in een aantal etappes op de 29e juni in Wilhelmshaven aankomen zodat we op zondag 30 juni bij het Waddenzeehuis in Wilhelmshaven ons kunnen presenteren en deelnemen aan de informatiemarkt die daar georganiseerd wordt. Ook de fietstochten komen op zondag 30 juni in Wilhelmshaven aan.

Meer informatie en aanmelden: www.wadvaarders.nl


 

Het eerste Dutch Wooden Boat Festival (Nederlandse Houten Boot Festival) van vrijdag 5 t/m zondag 7 juli

Als locatie is gekozen voor Museumhaven Willemsoord op het Oude Rijkswerfcomplex Willemsoord in Den Helder.
Het eerste Dutch Wooden Boat Festival gaat op vrijdag van start met de jaarlijkse Helderse Botterrace  op het Marsdiep. Een waar spektakel dat door de Stichting Helderse Botters wordt georganiseerd. Daarnaast wordt het weekend nog feestelijker door de toevoeging van de Jutterhavendagen die op de zaterdag en zondag worden georganiseerd door Willemsoord BV en de op het complex gevestigde musea, ondernemers en de vele horeca-gelegenheden.
Diverse bouwers van houten boten hebben zich al voor deelname aan het festival aangemeld. Op het programma staan onder meer presentaties van het HMC uit Amsterdam, waar 25 jaar geleden de afstudeerrichting Jachtbouw is opgezet. Er weer aan Amateur BootBouw Award: de 'ABBA 2019'. En vinden er demonstraties houtbuigen, beslagsmeden, zeilmaken en schiemannen plaats.
Bezoekende schepen wordt na aanmelding via de mail (dutchwoodenboatfestival.nl) een gratis ligplaats in de museumhaven aangeboden. 


 

Havendagen Zeewolde 12 tm 15-07-2019

De Aanloophaven van Zeewolde is op vrijdag 12 juli 2019 weer omgetoverd naar een gezellig decor van de Havendagen Zeewolde 2019. Het hele weekend is er volop bedrijvigheid. Bezoekers kunnen tijdens de Havendagen oude ambachten in uitvoering zien, luisteren naar de diverse optredens, een rondvaart maken of zelf actief bezig zijn in de haven. Vrijdagmiddag om 17.00 uur opent de wethouder recreatie & toerisme officieel de Havendagen.

De organisatie hoopt het bezoekersaantal van de eerste twee edities te kunnen evenaren of zelfs te overtreffen.
Graag ontvangen we zoveel mogelijk schepen van het Varend Erfgoed. Opgegeven schepen van het Varend Erfgoed betalen geen liggeld tijdens de Havendagen. 
Opgaaf via:  w.j.hartman@xmsnet.nl
Volg voor meer informatie; https://www.puurzeewolde.nl/listings/havendagen-zeewolde/


 

Belangrijke Evenementenkalenders voor R&P schepen, bemanningen en geïnteresseerden

Scheepspost - Digitale nieuwsbrief voor het Varend Erfgoed in Nederland met Evenementenkalender

Een actueel overzicht van alle Evenementen in 2016 voor het Varend Erfgoed kunt u vinden in Scheepspost, de digitale nieuwsbrief voor het 
Varend Erfgoed in Nederland.


De Kalender is uitgebreid, voor elk wat wils en actueel.


Wedstrijdkalender V-VA klasse

 

Overzicht van de wedstrijden van de V-VA klasse.Rond- en Platbodem Wedstrijdkalender

 

Overzicht van de wedstrijden in Nederland met deelname van (gemeten) schepen van de Rond- en Platbodemklasse.

 


 

Verslagen gevraagd


Een enkele keer krijgen wij van eigenaren een boeiend verslag van de deelname aan zo'n evenement. Deze plaatsen wij natuurlijk ook, omdat daarin allerlei aspecten van het varen met onze schepen aan de orde komen.
 


 

Terug naar vorige pagina