Kalender

Op vele plaatsen in Nederland en daarbuiten vinden evenementen plaats, waaraan onze Ronde en Platbodemjachten of de eigenaren daarvan meedoen. In diverse watersportbladen en op het Internet kunt u overzichten van deze evenementen vinden. Allereerst besteden we aandacht aan de evenementen, die voor de SSRP belangrijk zijn. Voor de overige evenementen verwijzen we naar uitgebreide overzichten van andere organisaties.

43e Regionale Friese Reünie 2, 3 en 4 augustus 2019

Ook dit jaar wordt ‘De Reünie’ georganiseerd in en rond het Sylhûs in Heeg. Het programma in Heeg start op vrijdag 2 augustus in de namiddag. Daarvoor is er een aanlooptocht gepland die start op donderdagmiddag 1 augustus. De aanlooptocht is dit jaar bij Reinier van der Post aan het Tjonger.
De voorbereidingen voor de reünie zijn in volle gang. Wilt u ook met uw schip in het programmaboekje vermeld staan? Schrijft u zich dan aub tijdig in. Alleen bij tijdige inschrijving kunnen we goede afspraken maken met bijvoorbeeld de jachthaven over ligplaatsen en met de cateraar over het diner op zaterdag. Als comité streven wij ernaar vóór het reünie weekend alles geregeld te hebben en het aantal 'last minute' aanpassingen zo klein mogelijk te houden. Hierdoor hopen wij als comité tijdens het weekend ook relaxt mee te kunnen genieten van alle gezelligheid. U kunt ons daarbij enorm helpen door tijdig in te schrijven!! De sluitingsdatum voor de aanmelding is 5 juli 2018.

Het programma en alle andere informatie
U kunt hier inschrijven!


 

De wedstrijd voor de Boeiers en Friese Jachten op hardzeildag van de Sneekweek op woensdag 7 augustus

Wedstrijd op woensdag 7 augustus:
Vanaf 13 uur - innemen ligplaatsen voor Foarunder
14.00 uur      - palaver bij de Startoren
ca 15.00 uur - start Friese Jachten en Boeiers (definitieve tijdstip volgt tijdens palaver)
ca 17.30 uur  - prijsuitreiking icm onze dagprijsuitreiking - bij ons trainingscentrum De Roerkoning

Aanmelden kan door het sturen van mail naar: wedstrijdzeilen@kws-sneek.nl

Daarbij vermelden: type schip, zeilnummer, naam schip, naam schipper, rating

Aanmelden graag voor 27 juli as.


 

Zeilvereniging Oostergoo: Friesche Competitie voor traditionele houten schepen op op 24 en 25 augustus a.s. op de Drachtster Wijde Ee nabij De Veenhoop/Oudega (Sm)

Evenals in voorgaande jaren zal in 2019 een vervolg gegeven worden aan de Friesche Competitie voor traditionele houten schepen met als inzet de Oostergoo-trofeeën. Het bestuur laat tevens alvast weten dat de door onze vereniging te organiseren wedstrijden op de Drachtster Wijde Ee nabij De Veenhoop/Oudega (Sm) dit jaar zullen worden gehouden op 24 en 25 augustus a.s. Het bestuur van de Koninklijke Zeilvereeniging “Oostergoo” nodigt u van harte uit om deel te nemen aan deze wedstrijden.

pdf Uitnodiging wedstrijden 2019

Havendagen Zeewolde 12 tm 15-07-2019

De Aanloophaven van Zeewolde is op vrijdag 12 juli 2019 weer omgetoverd naar een gezellig decor van de Havendagen Zeewolde 2019. Het hele weekend is er volop bedrijvigheid. Bezoekers kunnen tijdens de Havendagen oude ambachten in uitvoering zien, luisteren naar de diverse optredens, een rondvaart maken of zelf actief bezig zijn in de haven. Vrijdagmiddag om 17.00 uur opent de wethouder recreatie & toerisme officieel de Havendagen.

De organisatie hoopt het bezoekersaantal van de eerste twee edities te kunnen evenaren of zelfs te overtreffen.
Graag ontvangen we zoveel mogelijk schepen van het Varend Erfgoed. Opgegeven schepen van het Varend Erfgoed betalen geen liggeld tijdens de Havendagen. 
Opgaaf via:  w.j.hartman@xmsnet.nl
Volg voor meer informatie: https://www.puurzeewolde.nl/listings/havendagen-zeewolde/


 

Carolinensiel Wattensail 9 tm 11 augustus

Das grofte Treffen der Traditionssegler und Museumsschiffe wird vom Deutschen Sielhafenmuseum zusammen mit der Dorfgemeinschaft Carolinensiel ausgerichtet mit Unterstûtzung der Kurverwaltung und findet bereits zum 29. Mal in der einmaligen Atmosphere des Museumshafens Carolinensiel statt.
Vielleicht plant ihr eine längere Tour und schliesst die Schippertage in Bremer­haven vom 16. bis 18 August an unsere WattenSail an. Wir hoffen, wir sehen uns!
https://www.carolinensiel.de/veranstaltungen/highlights/wattensail.html


 

Schipperstagen Bremerhaven 16 tm 18 augustus

Na de geslaagde inzet van de Schippersdagen in 2016, nodigen Erlebnis Bremerhaven GmbH en het Duitse Scheepvaartmuseum u ook dit jaar hartelijk uit naar Bremerhaven te komen. Aansluitend op de WattenSail Carolinensiel bieden we u en uw vrienden opnieuw een spannend weekend aan. In onze oude haven ligt u in het hart van de binnenstad van Bremerhaven en geniet u een onvergetelijke sfeer! Na de afwisselende schippersdagen zeilt u terug naar uw thuishaven langs de schilderachtige waterwegen van het noorden, binnendoor of buitenom. We verheugen ons u in onze stad aan zee te mogen verwelkomen!
Bij zeer gunstige weersomstandigheden raden we u aan de Weser stroomafwaarts de verkeerszone westwaarts tot aan de Ooster Ems te varen. Als alternatief kunt u ook de Ems in het Zuiden richting Delfzijl/Emden nemen.
https://www.bremerhaven.de/en/events/schippertage-bremerhaven.82876.html


 

Belangrijke Evenementenkalenders voor R&P schepen, bemanningen en geïnteresseerden

Scheepspost - Digitale nieuwsbrief voor het Varend Erfgoed in Nederland met Evenementenkalender

Een actueel overzicht van alle Evenementen in 2016 voor het Varend Erfgoed kunt u vinden in Scheepspost, de digitale nieuwsbrief voor het 
Varend Erfgoed in Nederland.


De Kalender is uitgebreid, voor elk wat wils en actueel.


Wedstrijdkalender V-VA klasse

 

Overzicht van de wedstrijden van de V-VA klasse.Rond- en Platbodem Wedstrijdkalender

 

Overzicht van de wedstrijden in Nederland met deelname van (gemeten) schepen van de Rond- en Platbodemklasse.

 


 

Verslagen gevraagd


Een enkele keer krijgen wij van eigenaren een boeiend verslag van de deelname aan zo'n evenement. Deze plaatsen wij natuurlijk ook, omdat daarin allerlei aspecten van het varen met onze schepen aan de orde komen.
 


 

Terug naar vorige pagina