Kalender

Op vele plaatsen in Nederland en daarbuiten vinden evenementen plaats, waaraan onze Ronde en Platbodemjachten of de eigenaren daarvan meedoen. In diverse watersportbladen en op het Internet kunt u overzichten van deze evenementen vinden. Allereerst besteden we aandacht aan de evenementen, die voor de SSRP belangrijk zijn. Voor de overige evenementen verwijzen we naar uitgebreide overzichten van andere organisaties.

2019

Stichting Westeinder Zeilwedstrijden op zaterdag 21 en zondag 22 september 2019

Op zaterdag 21 en zondag 22 september 2019 organiseert de Watersportvereniging Nieuwe Meer in samenwerking met de Stichting Westeinder Zeilwedstrijden de ‘ROND en PLAT 2019’ op de Westeinderplassen te Aalsmeer voor Rond- en Platbodemjachten, Westlanders en Scherpe Kajuitjachten. Een gezellig en sportief zeilevenement voor eigenaren van Rond- en Platbodemjachten zoals Tjalken, Lemsteraken, Tjotters, Boeiers, Boatsjes, Friese Jachten, Open schouwen, Kajuitschouwen en Staverse Jollen. Ook de schippers met zeilende Westlanders zien wij graag weer tegemoet.
Het is een traditie dat tijdens het weekend tevens eigenaren van scherpe kajuitjachten kunnen strijden om de kristallen wisselprijzen. Door de keuze van twee zeilwedstrijden op de zaterdag en één lange baan wedstrijd op de zondag zijn deelnemers in staat om op de zondag tijdig huiswaarts te keren.
Bijgaand het programma en het inschrijfformulier. Wij zien uw inschrijving graag tegemoet.

pdf Uitnodiging 2019

pdf Inschijfformulier 2019

EOC-Traditionele Schepen Beurs Den Helder 8, 9 en 10 november 2019

8, 9 en 10 november 2019 opent de beurs wederom zijn deuren. U vindt de beurs in gebouw 66 op Willemsoord (voor uw navigatie vult u in Willemsoord 66, Den Helder). De voorbereidingen voor de vierde editie zijn in volle gang.

De EOC Traditionele Schepen Beurs (EOC-TSB) streeft ernaar om een ontmoetingsplek te worden voor iedereen die geïnteresseerd is in Traditionele Schepen en daar meer over wil weten. De beurs hoopt een breed publiek aan te spreken van mogelijke wereldreizigers die op zoek zijn naar de reis van hun leven aan boord van een oceaan zeiler tot vrijwilligers die zich voor het behoud van het traditionele schip in willen zetten. Van jongeren die dromen van het exploiteren van een schip tot oudere generaties die graag nog eens een reis met hun eigen jacht zouden willen maken, of hun kennis over willen dragen aan nieuwe generaties. Ook de jeugd die voor het eerst een zeilschool gaat bezoeken, of voor het eerst sponsoren gaat zoeken voor hun periode aan boord van een Tall Ship.

Tijdens de beurs zullen er verschillende activiteiten georganiseerd worden. Er zullen lezingen gehouden worden in het Schippers cafe – met uiteenlopende onderwerpen. Op de beursvloer zullen presentaties gegeven worden over zeil reizen aan boord van schepen. In gebouw 66 en de Medemblikkerloods (naast gebouw 66) zullen in samenwerking verschillende ambachten ten toon worden gesteld.


2020

Lustrumreünie van de SSRP samen met RFR in het weekend van 11-12 juli 2020 te Langweer.

Traditiegetrouw wordt in elk lustrumjaar van de Stichting Stamboek Ronde en Platbodemjachten in Friesland een gecombineerde reünie georganiseerd waar de schepen van de SSRP en die van de Regionale Friese Reünie gezamenlijk meedoen. In 2020 is het 65 jaar geleden dat de Stichting Stamboek Ronde en Platbodemjachten in het leven is geroepen!Een mijlpaal die wij met elkaar gaan vieren in het weekend van 11-12 juli 2020 te Langweer.
Wilt u dit weekend alvast in uw (digitale) agenda noteren aub?


Belangrijke Evenementenkalenders voor R&P schepen, bemanningen en geïnteresseerden

Scheepspost - Digitale nieuwsbrief voor het Varend Erfgoed in Nederland met Evenementenkalender

Een actueel overzicht van alle Evenementen voor het Varend Erfgoed kunt u vinden in Scheepspost, de digitale nieuwsbrief voor het Varend Erfgoed in Nederland.

De Kalender is uitgebreid, voor elk wat wils en actueel.


Wedstrijdkalender V-VA klasse

 

Overzicht van de wedstrijden van de V-VA klasse.Rond- en Platbodem Wedstrijdkalender

 

Overzicht van de wedstrijden in Nederland met deelname van (gemeten) schepen van de Rond- en Platbodemklasse.


Verslagen gevraagd


Een enkele keer krijgen wij van eigenaren een boeiend verslag van de deelname aan zo'n evenement. Deze plaatsen wij natuurlijk ook, omdat daarin allerlei aspecten van het varen met onze schepen aan de orde komen.

Terug naar vorige pagina