Kalender

Op vele plaatsen in Nederland en daarbuiten vinden evenementen plaats, waaraan onze Ronde en Platbodemjachten of de eigenaren daarvan meedoen. In diverse watersportbladen en op het Internet kunt u overzichten van deze evenementen vinden. Allereerst besteden we aandacht aan de evenementen, die voor de SSRP belangrijk zijn. Voor de overige evenementen verwijzen we naar uitgebreide overzichten van andere organisaties.

Stichting Friese Tjottervloot: Geef je nu op voor de zeilcursussen en/of het zwerfkamp

Ook dit jaar organiseren we twee zeilcursusweekenden en een zwerfkamp. De cursusweekenden vinden plaats van 16 tot en met 18 juni en van 7 tot en met 9 juli. Het zwerfkamp is van 22 tot en met 28 juli. 
Tijdens de zeilcursussen leer je beter zeilen in een tjotter. De bekende uitspraak 'Wanneer je in een tjotter kunt zeilen, dan kun je in elke boot zeilen' geldt nog steeds. In een tjotter leer je het echte zeilen! De cursusweekenden beginnen vrijdagavond en na het opzetten van je tent, gaan we meteen het water op. Zaterdag en zondag oefen je die onderdelen van het zeilen, waar jij nog beter in kunt worden. Ontbijten, lunchen en dineren doen we in It Sylhûs, het watersportcentrum van de tjottervloot.
Heb je de smaak van het tjotterzeilen goed te pakken, ga dan een week op tjottersafari door Friesland. Geniet onder leiding van ervaren zeilers van de tocht door de mooiste watersportprovincie van ons land. Zeil over meren, door vaarten en kanaaltjes en bedien zelf bruggen onderweg. Je bagage, tenten en eten en drinken nemen we mee in een volgschip. Dit jaar gaat de boeier Pleuntje mee als moederschip.
Schrijf je nu in en ontdek samen met leeftijdgenoten de lol van het zeilen in tjotters. Je kunt je opgeven via het opgavenformulier. Hier kun je aankruisen aan welke activiteiten je wilt deelnemen.

Via de website van de Friese Tjottervloot kun je je ook opgegeven voor hun Nieuwsbrief.


 

Motketel Wedstrijden voor Ronde en Platbodemjachten op 13 en 14 mei 2017

Vijf jaar geleden , ter gelegenheid van het 100- jarig bestaan van de KWVL , werden de Motketelwedstrijden voorde eerste maal georganiseerd. Het werd een geslaagd evenement en het voornemen was het evenement met zekere regelmaat te herhalen. Het komend jaar 2017 is weer een jubileumjaar en op 13 en 14 mei staan deze wedstrijden op de Loosdrechtse Plassen op de kalender. Noteer die data alvast in uw agenda.
De wedstrijden staan open voor de klassen die jaarlijks tijdens de Regionale Friese Reünie voor Ronde en Platbodemjachten in Heeg uitkomen. Bij voldoende belangstelling zal er ook worden gestart in de klasse van GWS schouwen.
De aankondiging en de wedstrijdbepalingen zullen tijdig bekend worden gemaakt op de website van de Koninklijke Watersport Vereeniging Loosdrecht


 

Deelname met uw Ronde of Platbodemjacht aan Sail Den Helder 2017

Nederland bezit de grootste collectie Varend Erfgoed ter wereld. De vloot is authentiek, goed onderhouden en uniek. Nationaal en internationaal staat de vloot in hoog aanzien. De Nederlandse historische vloot is dan ook een belangrijk deel van ons nationale erfgoed en maakt dan ook onderdeel uit van Sail Den Helder 2017.
Voor de Ronde en Platbodemjachten geldt, dat deelname aan Sail Den Helder 2017 is mogelijk voor schepen die 'actief' ingeschreven staan in het Stamboek en waarvan de eigenaar donateur van de Stichting is. Er worden ook aanbrengtochten georganiseerd, waaraan u desgewenst mee kunt doen.
Zie ook ons Nieuwsbericht "Misverstanden rond Evenement Sail den Helder ivm deelname Varend Erfgoed".

Meer informatie: Zie de website van Sail Den Helder 2017


 

De Vlietdagen 2017 komen er aan

Het leukste waterevenement van de regio Haaglanden speelt zich af op en rond de Vliet en in de twee historische kernen: Leidschendam en Voorburg. Het festival heeft een vaste plek verworven op de evenementenagenda van de regio Haaglanden en wordt door velen gezien als één van de leukste water evenementen. Steeds meer bezoekers komen uit omringende gemeenten speciaal voor de Vlietdagen naar Leidschendam-Voorburg. 
De Vlietdagen hebben een brede doelstelling: het tonen en benadrukken van de diverse en rijke cultuur van Leidschendam-Voorburg in een historische setting van de eeuwenoude  vaarweg tussen Leiden, Delft en Rotterdam.  

Dit jaar zijn de Vlietdagen in Leidschendam/Voorburg op zaterdag 16 en zondag 17 september.

Wij hopen dat jullie weer aanwezig willen zijn met een aantal boten van de Stichting Stamboek Ronde en Platbodemjachten.
Datum:  zaterdag 16 en zondag 17 september 

Meer informatie: www.vlietdagen.nl


 

Delfsail 2016

Het overzicht van de Ronde en Platbodemjachten die hebben deelgenomen en 'actief' zijn ingeschreven in het Stamboek!


 

Scheepspost - Digitale nieuwsbrief voor het Varend Erfgoed in Nederland met Evenementenkalender

Een actueel overzicht van alle Evenementen in 2016 voor het Varend Erfgoed kunt u vinden in Scheepspost, de digitale nieuwsbrief voor het 
Varend Erfgoed in Nederland.

De Kalender is voor elk wat wils en actueel.
 


 

Wedstrijdkalender V-VA klasse

 

Overzicht van de wedstrijden van de V-VA klasse.


 


Rond- en Platbodem Wedstrijdkalender

 

Overzicht van de wedstrijden in Nederland met deelname van (gemeten) schepen van de Rond- en Platbodemklasse.

 


Kalender Heech by de Mar 2017

 

De kalender van Heech by de Mar voor 2017, met prachtige foto's, voor aan de muur,  met veel evenementen al ingevuld.
 

 


Verslagen gevraagd


Een enkele keer krijgen wij van eigenaren een boeiend verslag van de deelname aan zo'n evenement. Deze plaatsen wij natuurlijk ook, omdat daarin allerlei aspecten van het varen met onze schepen aan de orde komen.

Terug naar vorige pagina