Kalender

Op vele plaatsen in Nederland en daarbuiten vinden evenementen plaats, waaraan onze Ronde en Platbodemjachten of de eigenaren daarvan meedoen. In diverse watersportbladen en op het Internet kunt u overzichten van deze evenementen vinden. Allereerst besteden we aandacht aan de evenementen, die voor de SSRP belangrijk zijn. Voor de overige evenementen verwijzen we naar uitgebreide overzichten van andere organisaties.

Aan de SSRP doorgegeven activiteiten in 2018

>>>>> Boot Holland 28ste editie, van 9 t/m 14 februari 2018 in Leeuwarden: Het Varend Erfgoed laat zich zien!

De Federatie Varend Erfgoed Nederland (FVEN) geeft acte de présence op Boot Holland. De grootste collectie varend erfgoed ter wereld bevindt zich in Nederland en bestaat dankzij de passie, het enthousiasme en “ellebogenstoom” van particuliere eigenaren. Graag laten we de bezoeker zien wat de FVEN, als koepel van de diverse Behoudsorganisaties, voor het Varend Erfgoed kan betekenen. Heel actueel en bedreigend voor de vloot is de Europese regelgeving, die eind dit jaar wordt ingevoerd en alle grotere schepen verplicht over een veiligheidscertificaat  te beschikken. Zonder dit certificaat is de “vaart er uit” volgend jaar!
Voor het behoud van schepen is ook het behoud van traditionele scheepsambachten van belang. Dan gaat het om ambachten als klinken, rondhouten maken, huidgangen krombranden, zeilmaken, staaldraadsplitsen, etc. In onze stand kunt u kennismaken met de activiteiten die we op dit gebied ontplooien en o.a. zien hoe een weerbarstige staaldraad zich laat kneden tot een keurige splits.
Wilt u meer weten over (de historie van) uw schip? Wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen? Kom dan naar de stand van de “grootste collectie varend erfgoed ter wereld”.

 


 

>>>>> 30 maart t/m 2 april: SAIL Kampen 2018

Water, wind, schepen, attracties, veel muziek, theatrale historische parades, nautische demonstraties en nog veel meer. Het bestuur van Sail Kampen is al maanden bezig met opstellen van een aantrekkelijk en volgens de organisatie vooral ook vernieuwend programma.
“Sail Kampen 2018 wordt groter dan alle voorgaande edities: een groots nautisch cultuurevenement met provinciale-, landelijke- en internationale allure”, aldus de organisatie. “De historische Hanzestad Kampen, met het mooiste waterfront van Nederland, vormt hiervoor het decor. Vele zeilschepen uit binnen- en buitenland komen naar Kampen en zijn te bezichtigen aan de kade. Ook historische schepen uit de Hanze en VOC-tijd.” Bij de vorige editie kwamen meer dan 200.000 bezoekers naar Kampen.

De Stichting Sail Kampen organiseert in 2018 van 30 maart t/m 2 april voor de 6e het keer prachtige regionale nautische evenement. Graag willen wij u uitnodigingen om met uw schepen naar Kampen te komen, om deze door het publiek te laten bewonderen en eventueel mee te laten varen.

 


 

>>>>> Weekend 5 en 6 mei 2018: De Motketel wedstrijden in Loosdrecht

In het weekend van 5 en 6 mei 2018 worden in Loosdrecht de Motketel wedstrijden gevaren door platbodems. Behalve de schouwen van de KWVL hebben al diverse platbodems van de Westeinder en De Kaag toegezegd te komen. 
Bovendien feliciteren we dan de 125 jarige 'Ludana', het jacht waar onze secretaris de heer Sprenger ruim tien jaar mee (onder andere op Loosdrecht) voer. Voor de de Friese houten vloot natuurlijk een prachtige mogelijkheid zich te meten met concurrenten uit het westen. Bij deelname vanuit Friesland, zullen er ook de Holland-Friesland wedstrijden worden gestreden in de schouwen tussen een Fries en een Hollands team. Kortom dit mogen uw schippers niet missen. Wij kijken uit naar jullie deelname met de snelste van uw vloot (ook langzame zijn natuurlijk welkom).
 

 


 

>>>>> Weekend van 23 tm 25 juni 2018: Historisch Weekend Den Helder

Sinds jaar en dag wordt er in Den Helder een zogenaamd Historisch weekend georganiseerd, dat geheel draait om Mobiel Erfgoed. Het evenement, dat de laatste jaren voornamelijk bestond uit Rijdend Erfgoed, kent een geschiedenis waarbij ook Varend Erfgoed veelal aanwezig was. De organisatie wil graag dat de deelname vanuit het Varend Erfgoed wordt vergroot en nodigt ALLE aangesloten schepen van de vijftien bij het FVEN-organisaties uit om rondom het weekend van 23 en 25 juni 2018 de haven van Den Helder binnen te varen en zich als deelnemer te melden aan het Historisch weekend.

pdf Uitnodiging voor deelname aan het Historisch Weekend Den Helder 2018

 


 

>>>>> 14 en 15 juli 2018: Het Almelose Havenfestival in het centrum van Almelo

Vroeger waren er de zogeheten Havendagen in Almelo. In 2017 heeft een aantal plaatselijke restaurants gemeend het heft in eigen handen te moeten nemen en heeft in samenwerking met de stichting Almelo Events het initiatief genomen onder de naam ‘Havenfestival Almelo’ op een zaterdag en zondag in de zomer voor het stadhuis en de centrum jachthaven een groot feest te organiseren op en rondom het water. In 2017 is dat een groot succes geworden en wordt het Havenfestival in 2018 wederom georganiseerd.

 


 

>>>>> In het laatste weekend van juli (27 t/m 29 juli) : Havendagen Zeewolde 2018

Graag willen we de haven van Zeewolde op 27 juli 2018 weer graag vol hebben liggen met het mooie Varend Erfgoed. Havendagen Zeewolde beloofd weer een mooi en gezellig feest te worden. Tevens een mooie gelegenheid kennis te maken met de Aanloophaven van Zeewolde. Dit jaar zijn  wij weer op zoek naar schepen die interessant zijn voor bezoekers om te bekijken. Vooral de meer klassieke schepen, jachten en werkschepen. In totaal kunnen wij 40 schepen een ligplaats aanbieden. Meer informatie en opgave: w.j.hartman@xmsnet.nl. Voor het laatste nieuws over het programma van de Havendagen Zeewolde zie de website www.puurzeewolde.nl.

 


 

Belangrijke Evenementenkalenders voor R&P schepen, bemanningen en geïnteresseerden

Scheepspost - Digitale nieuwsbrief voor het Varend Erfgoed in Nederland met Evenementenkalender

Een actueel overzicht van alle Evenementen in 2016 voor het Varend Erfgoed kunt u vinden in Scheepspost, de digitale nieuwsbrief voor het 
Varend Erfgoed in Nederland.


De Kalender is uitgebreid, voor elk wat wils en actueel.


Wedstrijdkalender V-VA klasse

 

Overzicht van de wedstrijden van de V-VA klasse.Rond- en Platbodem Wedstrijdkalender

 

Overzicht van de wedstrijden in Nederland met deelname van (gemeten) schepen van de Rond- en Platbodemklasse.

 


 


 

Verslagen gevraagd


Een enkele keer krijgen wij van eigenaren een boeiend verslag van de deelname aan zo'n evenement. Deze plaatsen wij natuurlijk ook, omdat daarin allerlei aspecten van het varen met onze schepen aan de orde komen.

Terug naar vorige pagina