Kalender

Op vele plaatsen in Nederland en daarbuiten vinden evenementen plaats, waaraan onze Ronde en Platbodemjachten of de eigenaren daarvan meedoen. In diverse watersportbladen en op het Internet kunt u overzichten van deze evenementen vinden. Allereerst besteden we aandacht aan de evenementen, die voor de SSRP belangrijk zijn. Voor de overige evenementen verwijzen we naar uitgebreide overzichten van andere organisaties.

2020

Westelijke Winterbijeenkomst Rond&Plat op Scheepstimmerwerf “Klaas Hennepoel” in Warmond - zondag 9 februari 2020

Zeilvriendinnen en zeilvrienden,
Het is een genoegen om voor het vierde jaar in successie de Westelijke Winterbijeenkomst te mogen aankondigen. Deze zal plaatsvinden op zondag 9 februari 2020. Alexander de Vos is wederom bereid gevonden om de ruimte van zijn prachtige historische werf aan de Haarlemmertrekvaart te Warmond ter beschikking te stellen.
De kunstijsbaan te Haarlem zal volgens planning in februari voor ons open zijn. Kortom, noteer deze bijeenkomst op uw nog maagdelijke kalender 2020.
Namens de organisatoren, Dirk Slijper


Evenement houten IJlster schepen 8 en 9 juli 2020 in IJlst

Een groep enthousiaste eigenaren van een R&P jacht, dat vele jaren geleden in IJlst is gebouwd, wil in juli 2020 een samenkomst organiseren van zoveel mogelijk van deze zgn. IJlster schepen. Ze hebben daarvoor de SSRP gevraagd om de eigenaren van de "actieve" IJlster schepen in het Stamboek te benaderen. Deze eigenaren hebben intussen een uitnodiging ontvangen. De SSRP ondersteunt dit initiatief graag met deze kennisgeving. De organisatie van dit evenement berust verder geheel bij deze initiatiefnemers.
Dit evenement is zo gepland dat dit direct aansluit op de aanlooptocht voor de Lustrumreünie van de Stichting Stamboek Ronde en Platbodemjachten in Langweer in 2020, waarvan u binnenkort het volledige programma kunt verwachten.

pdf Overzicht "actieve" Schepen in het Stamboek, gebouwd in IJlst

Lustrumreünie van de SSRP samen met RFR in het weekend van 11-12 juli 2020 te Langweer.

Traditiegetrouw wordt in elk lustrumjaar van de Stichting Stamboek Ronde en Platbodemjachten in Friesland een gecombineerde reünie georganiseerd waar de schepen van de SSRP en die van de Regionale Friese Reünie gezamenlijk meedoen. In 2020 is het 65 jaar geleden dat de Stichting Stamboek Ronde en Platbodemjachten in het leven is geroepen!Een mijlpaal die wij met elkaar gaan vieren in het weekend van 11-12 juli 2020 te Langweer.
Wilt u dit weekend alvast in uw (digitale) agenda noteren aub?


Aanmelding Varend Erfgoed voor SAIL2020 Amsterdam

Begin november 2019 is de langverwachte aanmelding SAIL 2020 voor het Varend Erfgoed van Nederland gestart. SAIL 2020 heeft in deze jubileum editie, de tiende SAIL, plaats voor meer dan 500 Varend Erfgoed schepen. Deze nemen naast de Tallships een prominente plaats in. Voor het Varend Erfgoed is er een mooi gevuld Nautisch Programma in ontwikkeling en is er elke dag wel een Varend Erfgoed activiteit.
SAIL2020 Amsterdam wordt gehouden van donderdag 13 augustus tot en met zondag 16 augustus 2020. Op woensdag voorafgaand, wordt de SAIL IN georganiseerd vanaf IJmuiden naar Amsterdam.

Sail Amsterdam 2020: Start aanmelding Varend Erfgoed voor SAIL2020 Amsterdam


Belangrijke Evenementenkalenders voor R&P schepen, bemanningen en geïnteresseerden

Scheepspost - Digitale nieuwsbrief voor het Varend Erfgoed in Nederland met Evenementenkalender

Een actueel overzicht van alle Evenementen voor het Varend Erfgoed kunt u vinden in Scheepspost, de digitale nieuwsbrief voor het Varend Erfgoed in Nederland.

De Kalender is uitgebreid, voor elk wat wils en actueel.


Wedstrijdkalender V-VA klasse

 

Overzicht van de wedstrijden van de V-VA klasse.Rond- en Platbodem Wedstrijdkalender

 

Overzicht van de wedstrijden in Nederland met deelname van (gemeten) schepen van de Rond- en Platbodemklasse.


Verslagen gevraagd


Een enkele keer krijgen wij van eigenaren een boeiend verslag van de deelname aan zo'n evenement. Deze plaatsen wij natuurlijk ook, omdat daarin allerlei aspecten van het varen met onze schepen aan de orde komen. Door dit vast te leggen met foto's, met film of opgeschreven als tekst, maak je een ijkpunt in de tijd. Hiermee geef je anderen en ook jouw nageslacht, de mogelijkheid er kennis van te nemen en het zo mogelijk aan te vullen.

Terug naar vorige pagina