Bibliotheek

In de loop van eeuwen zijn ontelbare boeken met als onderwerp Scheepvaart over het hele wereld uitgegeven. Het aantal uitgaven daarvan in het Nederlandse taalgebied is klein en het aantal boeken wat handelt over onze eigen Ronde en Platbodemjachten daarbinnen natuurlijk nog kleiner. 

Maar veel boeken zijn, ondanks de misschien klein ogende oplages, zeker niet oninteressant om eens ter hand te pakken en door te bladeren. Dat er markt voor is blijkt natuurlijk ook uit het feit dat we nog regelmatig worden 'verwend' met nieuwe uitgaven. We hebben voor een een selectie gemaakt van boeken die op het gebied van onze schepen zeker het lezen waard zijn. Een groot aantal boeken biedt een uitgebreide aanvulling op de overige informatie op deze website. We hebben de beschrijvingen van de boeken gegroepeerd op diverse onderwerpen om onze "bibliotheek" overzichtelijker te maken.

De Boekenplank, een project van de Stichting Stamboek Ronde en Platbodemjachten

Eén van de doelstellingen van de SSRP is: Het maken van propaganda voor de ronde en platbodemjachten in zo breed mogelijke zin. Als onderdeel daarvan is nu de Boekenplank gerealiseerd. Op de Boekenplank presenteren we u de publicaties digitaal als website, maar daarnaast kunt u van deze publicaties ook een gedrukt exemplaar bestellen.

De eerste publicatie op de Boekenplank is van Gerard ten Cate en is het verhaal van de Lemsteraak 'Wielewaal'. In 2018 is de 'Wielewaal' 93 jaar oud. En …. inderdaad, de mast is krom. Een zoektocht naar ruim 90 jaar geschiedenis van een Lemsteraak.

Het verhaal van de Boekenplank van de SSRP

Daarnaast zijn er nog veel boeken over andere onderwerpen te verkrijgen via de boekhandel of het Internet.
 


 

Overzicht van vele boeken met onze Rond- en Platbodems (mede) als onderwerp, antiquarisch of nog verkrijgbaar via de reguliere boekhandel

Er zijn in de loop van de jaren al vele boeken geschreven en uitgegeven over de wereld van onze Rond- en Platbodems. Een aantal boeken is al antiquarisch en diverse andere zijn niet meer via de reguliere boekhandel te verkrijgen. Wilt u toch een "echt" boek in handen hebben biedt het Internet in vele gevallen uitkomst. Gewoon gaan zoeken met de titel en eventueel de schrijver als zoekterm. U krijgt dan mogelijk diverse bruikbare resultaten te zien. Een andere mogelijk is bij veel antiquariaten te gaan zoeken via de website www.boekwinkeltjes.nl.