Houtwerkerij De Schepeling

Houtwerkerij "De Schepeling' heeft in de afgelopen jaren bekendheid gekregen door haar eigentijdse stijl in scheepsversiering. Traditionele platbodemschepen worden door De Schepeling versierd met mooie moderne roerbeelden of klikken, met een knipoog naar het verleden. De scheepssier van de Houtwerkerij uit Friesland geeft het schip een persoonlijk silhouet waardoor het een eigen 'gezicht' krijgt.

De Schepelingen

Ilse Oelbers heeft een opleiding bootbouwen gevolgd in Lowestoft, Engeland, bij het International Boatbuilding Training College . Na enige jaren te hebben gewerkt als scheepstimmerman o.a. op de zeezeilers Europa en Stad Amsterdam heeft zij samen met Peter de houtwerkerij in Arum opgezet. Het creatieve aspect van het houtbewerken had vanaf het begin Ilse's belangstelling. Inmiddels is zij gespecialiseerd in het maken van scheepssier.
 

Halfmodel van het Friese jacht 'Roeland'
Halfmodel van het Friese jacht 'Roeland'

Peter Borsboom heeft als stuurman gevaren op zeezeilers Europa en Stad Amsterdam en was kapitein van Oosterschelde. Na jaren te hebben gevaren startte Peter samen met Ilse de houtwerkerij. Peter heeft zich gespecialiseerd in het maken van naamborden en halfmodellen en doet ook het scheepstimmerwerk.

Presentatie van de Schepeling tijdens de Jubileumreünie van de SSRP, bij de kerk in Grouw 2005
Presentatie van de Schepeling tijdens de Jubileumreünie van de SSRP, bij de kerk in Grouw 2005
Terug naar vorige pagina