F. Harlaar Scheepsbouw - Enkhuizen

Vroeger was de scheepsbouw in Enkhuizen geconcentreerd langs de Dijk en de Paktuinen rond de Oude Haven. Nu is Krabbersplaat het nautische centrum van de stad. Vooral rond het Voorland op industrieterrein Krabbersplaat ademt bijna alles scheepsbouw. Aan het Voorland 12, een plek met een scheepsbouwtraditie. zat eerder Harlaar Scheepsbouw. 

‘We waren één van de eerste bedrijven op dat nieuwe industrieterrein’, herinnert Folkert Harlaar zich. ‘Daarvoor zaten we een aantal jaren in een voormalige kunstmestschuur in Grootebroek, waar we allerlei reparatiewerk deden.’ Aan het Voorland specialiseerde Harlaar zich in jachtbouw en constructiewerk. De oud-directeur was de pensioengerechtigde leeftijd al ruim gepasseerd, toen hij het bedrijf in 1998 overdeed aan De Gier en Bezaan

Gezicht op het industriecomplex op Krabbersplaat vanaf ‘zeezijde’ (foto TM)
Gezicht op het industriecomplex op Krabbersplaat vanaf ‘zeezijde’ (foto TM)

Lemsteraken

In de jaren-70 en -80 heeft Harlaar diverse Lemsteraken gebouwd. Volgens de Inschrijvingen in het Stamboek was het ontwerp van Brozius, Schiereck en Tuin. De aken hebben volgens het ontwerp een lengte van 9.09m en een breedte van 3.18m.

Alle resultaten

Lemsteraken van F. Harlaar in het Stamboek

Zeilplan
Zeilplan
Lijnenplan
Lijnenplan
Terug naar vorige pagina