SSRP feliciteert jarige KWVL

17 juni 2012

Op 17 juni 2012 heeft SSRP bestuurslid Olav Loeber aan de honderd jarige Koninklijke Watersport Vereniging Loosdrecht (KWVL) de prachtig geborduurde SSRP wimpel uitgereikt. Deze wimpel is een aanmoediging voor de KWVL om weer regelmatig platbodem wedstrijden te organiseren.

Motketel wedstrijden

 


De laatste keer dat de KWVL deze organiseerde, was inmiddels circa 30 jaar geleden. 'De Palingfuik', de platbodem zeilers, die lid zijn van de KWVL, hebben toegezegd eens per paar jaar weer een platbodem evenement in te stellen, waarbij ook schepen uit de rest van Nederland worden uitgenodigd deel te nemen.
Op 16 en 17 juni zijn de Motketel wedstrijden op Loosdrecht gevaren, waaraan ook een grote Friese delegatie heeft deelgenomen. Aan wind was er zeker geen gebrek, het noopte velen een dubbel rif te steken op zaterdagmiddag. De overall prijs, vastgesteld uit een totaal van achttien schepen, is gegaan naar Maarten Bausch met zijn kleine tjotter 'Lytse Goes'. Zijn naam wordt als eerste op de uitgereikte wimpel geborduurd. Dat er nog maar velen mogen volgen!

pdf Het verslag in de Spiegel der Zeilvaart

Terug naar vorige pagina