De Witte Dolfijn

De Witte Dolfijn Niet actief

Dit schip heeft een plaquette van de SSRP aan boord van een eerdere inschrijving, maar staat nu "geregistreerd" in Categorie X in het Stamboek en wordt dus gekenmerkt als 'Inactief'. Schip en eigenaar zijn op dit moment NIET "actief" aangesloten bij de SSRP als Behoudsorganisatie. De huidige eigenaar is (nog) niet in onze administratie opgenomen. Deelname aan Evenementen waarbij de eis wordt gesteld, dat het schip en de eigenaar zijn aangesloten bij dezelfde Behoudsorganisatie als onderdeel van de FVEN, is vanuit de SSRP daarom NIET mogelijk.

Dit betekent dat het schip nog onderdeel is van de Aanmeldingsprocedure (her-inschrijving) of, en dat geldt voor de meeste schepen, de eigenaar heeft het schip niet her-aangemeld en betaalt dus ook geen jaarlijkse bijdrage aan de SSRP voor Inschrijving in het Stamboek. Eventueel vermelde gegevens van schip en oud-eigenaren dateren meestal uit de periode van eerdere 'actieve' Inschrijvingen en zijn waarschijnlijk niet volledig en mogelijk niet correct. Voor dit schip kan, omdat het niet aantoonbaar voldoet aan de Criteria van de SSRP, geen Meetbrief door de KNWV worden afgegeven.
Vanwege de doelstelling van de SSRP om alle historie van de in het Stamboek opgenomen schepen vast te leggen, worden in de Schepenlijst wel de in het stamboekarchief beschikbare gegevens van dit ooit geregistreerde schip en summiere gegevens van de (oud-)eigenaren getoond.
Heeft u informatie over dit schip of bent u eigenaar en wilt u het graag weer 'activeren'? Laat het ons weten!

Het ontwerp van de lemsteraak 'De Witte Dolfijn' in roefuitvoering is een 13.00m ontwerp van Martin Bekebrede. Het schip is zo ontworpen dat de lijnen nergens stil staan en dat er weer een aak zou gaan varen met een ouderwetse mooie kop en kont. De constructie is zo gebouwd dat er binnen maximaal comfort ontstaat, met stahoogte en een voldoende slaapplaatsen. 'De Witte Dolfijn' is volgens de eerste opgave gebouwd door (een) Jachtwerf (in) Gaastmeer.

'De Witte Dolfijn' is in 2002 gebouwd voor 't Kapiteinshuys/Prins van Oranje in Heeg.

Eigenschappen

Plaquette nummer:2035 Zeil nummer: VA189
Categorie:X Tekening nummer:
Type:Lemsteraak

Bouw

Bouwjaar:2002 Ontwerper:M.H. Bekebrede
Werf:Jachtwerf Gaastmeer Werf plaats:Gaastmeer
Motor:Inbouw Motor type:
Materiaal romp:Staal Materiaal kajuit:Staal
Materiaal zeil:Dacron
Onderwaterschip: Kiel:

Afmetingen

Lengte stevens:13,00 m Breedte berghout:4,30 m
Diepgang:0,90 m Masthoogte water:16,00 m
Oppervlakte grootzeil:52,00 m2 Oppervlakte fok:0,00 m2
Oppervlakte botterfok:36,00 m2 Oppervlakte kluiver:20,00 m2
Oppervlakte totaal:108,00 m2 Oppervlakte overig:0,00 m2

Tot nu toe bekende eigenaren en namen van het schip

2002 – 2005 't Kapiteinshuys/Prins van Oranje, Heeg ( De Witte Dolfijn)
2005 – 2019 J.J. Bouma, Schoorl ( De Witte Dolfijn)

Geschiedenis

2005

2005

2005: Foto's

2013

2013

2013: Sail Den Helder

We zijn zeer geïnteresseerd in uw opmerkingen en/of vragen over dit schip. Stuur ze ons!

Terug naar het overzicht