Martijn van Schaik - Seahorse Naval Architects

De contactpersoon voor Seahorse Naval Architects is Ir. Martijn van Schaik (1966). Al op jonge leeftijd is hij zeer geïnteresseerd in alles wat met scheepsbouw te maken heeft. Naar eigen zeggen, zat “het klieren met bootjes” er al vroeg in! ’s Zomers zeilen met de Enk­huizer Bol platbodem van zijn ouders, die in de wintermaanden altijd wel weer moest worden verbouwd en verbeterd. Het maken van een professionele stap in deze richting was dan ook een logisch gevolg. “In dit vak creëer je iets prachtigs dat je uiteindelijk op het water voorbij ziet komen”, aldus deze enthousiaste scheepsbouwkundig ingenieur (Ir, T.U. Delft).

Als fervent zeiler, is Martijn van Schaik als bemanningslid Nederlands Kampioen geworden met een Lemsteraak naar zijn ontwerp. Ook heeft hij vele prijzen gewonnen met zijn 5.25m houten Friese Open Schouw met eigen ontworpen zeilplan. Zijn kennis en expertise, gecombineerd met zijn praktische (zeil)­ervaring maken hem tot een ideale partner voor de realisatie van uw jachtbouw project.

Seahorse Naval Architects, scheepsbouwkundig ontwerp- en ad­vies­bureau, bestaat in zijn huidige bedrijfsvorm sinds 2004. Van oorsprong is dit bureau (in 1995) gestart als Van Schaik Jachten & Bedrijfsvaartuigen De gelijknamige eigenaar combineerde dit adviesbureau op het gebied van scheepsbouw, in het begin met zijn loopbaan als ontwerper en projectleider bij Hoek Design Naval Architects.
In 1999 fuseerde Van Schaik Jachten & Bedrijfsvaartuigen met Seahorse Marine Design (opgericht in 1990 door Ir. Jouke van der Baan) tot Seahorse Yacht Design.

Samengaan van Hoek Design en Martijn van Schaik van Seahorse Naval Architects per 1 maart 2014

Graag willen we  informeren over een interessante ontwikkeling binnen ons kantoor. Voordat dit van de pers vernomen kan worden willen we jullie alvast op de hoogte brengen van het samengaan van Hoek Design en Martijn van Schaik van Seahorse Naval Architects per 1 maart 2014. Wij verwachten hiermee een belangrijke stap te zetten in de bijzondere klassen van Ronde- en platbodem jachten, maar ook daarbuiten zal Martijn ons team versterken als senior naval architect. 

Andre Hoek, Ruurt Meulemans en Martijn van Schaik.

Alle resultaten

Overzicht van schepen met 'actieve' SSRP-Plaquette, ontworpen door Martijn van Schaik

Terug naar vorige pagina