Hoek Design Naval Architects

Na het afstuderen als jachtarchitect, begon Andre Hoek zijn ontwerpcarriere in 1979 bij C&C Yachts in Toronto. Het Hoek Design bureau werd officieel geopend in augustus 1986, om drie jaar later te verhuizen naar het spectaculaire gebouw uit de 16e eeuw in Edam, waar Hoek Design nog altijd is gevestigd. Het ontwerpteam bestaat uit tien jachtarchitecten, hydrodynamica- , scheepsbouwingenieurs, interieurontwerpers en stylisten. Andre staat nu, samen met partner en technisch directeur Ruurt Meulemans, aan het roer.

De eerste jaren van Hoek Design waren gefocust op de Nederlandse markt voor traditionele Lemsteraken, schepen waarmee Andre met succes wedstrijden gevaren heeft en Nederlands open kampioen werd in de diverse klassen. Terwijl het eerste ontwerpwerk gericht was op het optimaliseren van de prestaties van bestaande jachten, werden er spoedig nieuwe ontwerpen gemaakt, die in de sleeptank en wind tunnel getest werden om vervolgens geoptimaliseerd te worden door een intern ontwikkeld snelheid voorspellingsprogramma.

Tijdens de afgelopen kwart eeuw zijn er, aan de hand van de ontwerpen van Hoek Design, meer dan driehonderd nieuwe rond- en platbodemjachten gebouwd en deze jachten blijven het wedstrijdveld domineren.

Samengaan van Hoek Design en Martijn van Schaik van Seahorse Naval Architects per 1 maart 2014

Graag willen we  informeren over een interessante ontwikkeling binnen ons kantoor. Voordat dit van de pers vernomen kan worden willen we jullie alvast op de hoogte brengen van het samengaan van Hoek Design en Martijn van Schaik van Seahorse Naval Architects per 1 maart 2014. Wij verwachten hiermee een belangrijke stap te zetten in de bijzondere klassen van Ronde- en platbodem jachten, maar ook daarbuiten zal Martijn ons team versterken als senior naval architect. 

Andre Hoek, Ruurt Meulemans en Martijn van Schaik.

Alle resultaten

Overzicht 'actieve' Stamboekschepen van de tekentafel van Hoek Design

Hoek Design viert Zilveren Jubileum in stijl

Terug naar vorige pagina