iWink, Full Service Internetbureau

Deze website wordt mogelijk gemaakt door de inzet van onze partner iWink, een full-service web-bureau voor de realisatie van websites, webapplicaties en intranetten in Groningen met het eigen Content Management Systeem KIRRA. Dat betekent dat je als klant voor strategie, realisatie, beheer en optimalisatie van vele soorten webdiensten bij hen terecht kunt. Grote, maar ook kleine bedrijven en organisaties worden op maat bediend. Dat is mogelijk omdat de aanpak door iWink van elke vraagstelling persoonlijk is. 

Het uitgangspunt van iWink is, dat het elke keer weer mooi is om bij een nieuw bedrijf of organisatie binnen te komen, te kijken hoe dat bedrijf in hun markt opereert en hoe iWink van toegevoegde waarde kan zijn. Dat gebeurt in door elkaar te zien en te spreken, zodat het duidelijk wordt of er ook een klik is.

iWink en de SSRP

iWink en de SSRP zijn een aantal jaren geleden met elkaar in contact gekomen, omdat de toenmalige website uiterlijk en innerlijk niet (meer) voldeed aan hetgeen je van een ‘moderne’ website mocht verwachten. Voor een goede website gelden een aantal uitgangspunten, die waarborgen dat naast een goede (interactieve) presentatie van de doelstellingen van de SSRP ook de ontwikkeling en beheer voor nu en in de toekomst is gewaarborgd. iWink heeft daarvoor het Content Management Systeem KIRRA ontwikkeld en verbeterd het doorlopend en breidt het daarnaast ook uit met nieuwe mogelijkheden.

Trefwoorden daarbij: Heldere Communicatie, Kwaliteit, Continuïteit en Flexibiliteit.

Het gebruik van KIRRA

Het Content Management Systeem KIRRA bestaat uit diverse zgn. componenten, waarvan de SSRP er een aantal gebruikt. voor de presentatie van www.ssrp.nl. Daarnaast gebruiken we ook de iMailingtool voor onze maandelijkse en losse Nieuwsbrieven. Een component dat opmaak en verzendlijsten op een eenvoudige manier combineert. Een belangrijk component voor de SSRP is ook Kirra Reporting, een component  dat we gebruiken voor de presentatie van onze Jaarverslagen en tegenwoordig ook voor onze Boekenplank. Kirra Reporting maakt het mogelijk om naast een prima te raadplegen website ook een hoogwaardig drukwerk van de inhoud te maken. Een unieke combinatie voor de presentatie van belangrijke publicaties en nu zelfs ook boeken en de mogelijkheid om daarvan ook drukwerk te verzorgen. Voor bijv. het jaarverslag een noodzaak en voor andere publicaties een extra mogelijkheid.

Veiligheid en Privacy

Al bijna vijftien jaar houdt iWink honderden websites, intranetten, webapplicaties, apps en informatieschermen veilig online. Veiligheid en Privacy staan daarbij hoog in het vaandel!
Bij iWink wordt gewerkt met eigen software, Kirra, die door eigen mensen wordt beheerd. Dat vraagt veel energie, inzet en kunde. Het resultaat mag er zijn: er is nog nooit een website misbruikt die op Kirra draait. Om de betrouwbaarheid, beschikbaarheid en integriteit van de gegevens van de klanten en iWink zelf te beschermen gebruikt  iWink een informatiebeveiligingsbeleid. 

Belangrijke voorwaarden voor een goede SSRP website

  • Vormgeving met uitstraling die aansluit bij het onderwerp en doelstellingen;
  • Vormgeving die aansluit bij de hedendaagse ontwikkelingen op het gebied van de voor de gebruikers beschikbare apparatuur: Beeldschermen, Laptops, (i)Pads en andere kleinere mobiele apparaten;
  • Een goed en modulair opgebouwd Content Management Systeem met veel flexibiliteit voor toepassing van verschillende templates voor tonen, beheer en onderhoud van de content (inhoud van de pagina’s);
  • Een goede aansluiting van de databestanden (database) schepen en eigenaren. Koppeling op basis van plaquettenummer (uniek per schip). met daarbij goede download mogelijkheden voor analyse van de informatie (eigenaren, donateurs, schepen) en het voorbereiden van overzichten;
  • Mogelijkheden voor het doen van mailings naar de donateurs en belangstellenden in dezelfde vormgeving en uitstraling als de website. 
  • het verzorgen van publicaties, zoals het jaarverslag dat online benaderbaar is, maar ook in de vorm van een PDF, die borg staat voor prima drukwerk.

Het systeem biedt de SSRP veel mogelijkheden om ‘gebruikers’ bij de inhoud te betrekken. Ook kunnen in het onderdeel ‘Mijn SSRP’, de eigenaren alle vastgelegde eigen gegevens en de informatie over hun schepen controleren. Aan het Secretariaat/Stamboekbeheer kan eenvoudig worden doorgegeven of er onderdelen aangepast cq aangevuld moeten worden.

Gezien de ontwikkelingen op het gebied van verspreiden van informatie (papier vs digitaal en zelfs weer terug), creëren we met een nieuwe digitale omgeving, gebaseerd op bovenstaande voorwaarden. En dus ook een goed uitgangspunt voor het verwezenlijken van de doelstellingen van de SSRP op het gebied van publicaties.

De organisatie achter de SSRP website

Het ontwikkelen van een goede website is slechts het begin. Het bij de tijd houden is een doorlopend proces, de tijd staat niet stil. Daarin steken iWink en SSRP de nodige tijd, met deze website als resultaat. Voor iWink was bij de start van het project, de problematiek van de SSRP volledig nieuw. Intussen zijn ze heel goed ingevoerd in alles wat voor een Behoudsorganisatie als de SSRP belangrijk is. Dat is heel belangrijk in de gesprekken over het beheer Beheer, Onderhoud en verdere Ontwikkeling van de website. De website is 'gebouwd' op het door iWink zelf ontwikkelde Content Management Systeem KIRRA, wat ons in staat stelt heel snel, op een overzichtelijke en eenvoudige wijze, onze wijzigingen en uitbreidingen van de content door te voeren.

Maar ... bij een goede website hoort absoluut ook een goede organisatie aan de achterkant, in ons geval de Administratie en Stamboekbeheer van de SSRP. Zij zorgen ervoor dat de content actueel blijft en alle vragen van de bezoekers binnen een redelijke termijn beantwoord worden. Met de verzamelde informatie kunnen zij het bestuur en de commissies prima ondersteunen. 

Dat e.e.a. werkt blijkt uit de vele dagelijkse reacties, die we via de website ontvangen. Als gevolg hiervan hebben ook diverse liefhebbers zich aangeboden om mee te helpen om de content op een hoger niveau te brengen. Dat werkt uitstekend en zorgt ervoor dat er steeds meer informatie beschikbaar komt en bestaande informatie uitgebreid. Ons maandelijkse vlugschrift 'Uit het Stamboek - Behoud(t) het Goede' en de Nieuwsbrief "De BERETANDEN van de SSRP" zijn daar een mooi voorbeeld van.

Terug naar vorige pagina