Bijzondere ervaring bij de uitreiking van de Geschiedenisonlineprijs.nl 2017

17 februari 2017

Beste donateurs!
Dinsdag 16 februari zijn drie bestuursleden van de SSRP om 15.30 uur aanwezig in de aula van de Koninklijke Bibliotheek te 's Gravenhage. de uitslag van de Geschiedenisonlineprijs.nl 2017 wordt bekend gemaakt! Wij hebben van de organisatie het bericht ontvangen in de top-10 te staan! Vol verwachting klopt ons hart.

Men begint de sites/apps in de volgorde van plaats 10 naar plaats 4 digitaal te presenteren. De stamboekbeheerder Jan Eissens en ondergetekende kijken elkaar aan... we zitten in de top 3!
De nummers 3 en 2 worden bekend gemaakt en de vertegenwoordigers van die sites worden na elkaar uitgenodigd op het podium. terwijl zij geïnterviewd worden beseffen wij dat we dan nummer 1 geworden zijn. Snel een hand door het haar, jasje recht en het praatje paraat om dankwoorden en vreugde uit te spreken.
Inmiddels verschijnt op het scherm de nummer 1.... Winterswijk!
Door de jury worden lovende woorden aan Winterswijk uitgesproken. Wij zitten volkomen ontgoocheld en enigszins in verwarring de prijsuitreiking uit. Onmiddellijk nadat de juryvoorzitter Ad van Liempt het podium verlaten heeft, snel ik naar voren om de organisatie aan te spreken. De dame in kwestie verschiet na mijn verhaal van kleur. Zij heeft een fout begaan. De definitieve top-10 is op de site niet door haar aangepast!
Vele excuses volgen. Na een intensief overleg is, na aandringen van onze kant, afgesproken dat in de persberichten, nieuwsbrief en twitter van de organisatie Geschiedenisonlineprijs.nl een zinsnede opgenomen wordt waarin www.ssrp.nl alsnog onder de publieke aandacht gebracht wordt.
Het wachten is nu op inzage van die toegezegde tekst.

Beste donateurs, dank voor jullie stem, belangstelling en morele ondersteuning.
Wij hebben slechts 4 stemmen minder dan de website die op de 10-de plaats geëindigd is.

Ineke Verkaaik-Hogervorst
Vicevoorzitter ssrp

Op de website Geschiedenisonline.nl staat hierover het bericht: Een vergissing ......

Terug naar vorige pagina