Boot Holland 2012

15 februari 2012

Pier Piersma heeft het Stamboek uitgenodigd om een gedeelte van zijn standruimte in te vullen. Dat vonden wij als SSRP een geweldig aanbod en daar hebben we dan ook graag gebruik van gemaakt. Een impressie.
Boot Holland werd van vrijdag 10 februari tm woensdag 15 februari in WTC Expo in Leeuwarden gehouden. Eén van de jaarlijks terugkerende onderdelen van de show is het Rond- en Platbodempaviljoen, waar ook Pier Piersma altijd één van z’n schepen exposeert.

Pier heeft het Stamboek uitgenodigd om dit jaar een gedeelte van zijn standruimte in te vullen. Dat vonden wij als SSRP een geweldig aanbod en hebben graag gebruik van gemaakt.

We hebben weer diverse eigenaren van Ronde en Platbodems van dienst kunnen zijn. Eigenaren van een paar schepen die ooit 'actief' waren in het stamboek kwamen langs met de vraag of er meer over hun schip bekend was.

Eén daarvan was een Tholense schouw, die volgens onze gegevens vroeger 'De Goede Hoop' heeft geheten, naar Duitsland is verkocht, maar weer is teruggekomen. Het bijzondere aan dit schip is, dat er in de kajuit nu 4 patrijspoorten aan weerszijden zitten en op de foto's die in ons archief zitten staan er maar 3. Dat zoeken we verder uit.

Ook kwam er een brief op tafel van een Engelse eigenaar van een oud Nederlands boeiertje. In de brief ook een kopie van een artikel in een Engels blad, waarin het schip verschillende benamingen had, tot aan 'Dutch Botteryacht' toe. Hoogstwaarschijnlijk gaat het om het boeiertje 'Kampioen', gebouwd door Lantinga in IJst in 1941. Peter Tolsma zoekt dit verder uit en zal zijn bevindingen op korte termijn in de Spiegel der Zeilvaart publiceren.

Het waren voor de bemanning van de stand 6 interessante dagen.

Terug naar vorige pagina