De BERETANDEN van de SSRP, september 2019 nummer 9

15 september 2019

Verhaal vanuit de stad van de kaas en de stroopwafels..!
Met daarin:

  • Van de bestuurstafel;
  • Zomerbijeenkomst VSRP;
  • Sail 2020.

Van de Bestuurstafel

Binnenkort heeft het bestuur een breed overleg met de Raad van Advies over (immer) actuele onderwerpen. De SSRP is een Behoudsorganisatie. Volgend jaar bestaat de SSRP 65 jaar.
Dan rijst de vraag: Waar staan we nu en waar willen we in ca. 2030 zijn? Onze Behoudsorganisatie groeit in aantal ingeschrevenen nog steeds en dat is in een krimpende markt een veer in de kont van onze schepen. De Criterium Commissie komen aan bod, de Beroepsraad en de werkwijze van deze groepen. Kortom, het hele SSRP-spectrum gaan we doorlichten. Wat hebben we de afgelopen 65 jaar gedaan, wat willen we in ieder geval voortzetten en wat zetten we overboord?
Aan het eind van 2019 vindt er o.a. een vernieuwing plaats in het bestuur SSRP. Daarbij heeft de voorzitter van de Criterium Commissie ook aangegeven het stokje over te willen dragen. Er wordt, zoals u van de SSRP gewend bent, hard gewerkt om 2020 weer fris en fruitig  in te gaan. In 2020 vieren we het 65-jarig bestaan van de SSRP. Het pensioen schuiven we onder de nieuwe voorzitter SSRP nog een tijdje voor ons uit!
De organisatie rond de festiviteiten van dit jubileum in Langweer (11-12 juli 2020) heeft, na het zomerreces, weer volledig onze aandacht. Pontons, vergunningen etc. We houden u vanzelfsprekend op de hoogte. Daarnaast hebben wij kennis genomen van een initiatief dat door een groepje enthousiastelingen is gelanceerd m.b.t. scheepsbouwer Lantinga in IJlst.
De bruisende enthousiaste bubbels voor 2020 komen ons tegemoet!

Zomerbijeenkomst VSRP

De zomerbijeenkomst van de VSRP heeft veel schepen naar Hellevoetsluis gebracht! Aan een zonovergoten binnenhaven in de vestingstad waaien de pavoiseervlaggen je feestelijk tegemoet. Daarentegen trotseerde de aanbrengtocht van de deelnemende schepen de woelige baren van het Haringvliet.    
Een stevige bries zorgt ervoor dat de schepen ook in de binnenhaven mogen liggen. Het programma van het Admiraal- en wedstrijdzeilen wordt afgeblazen en het walprogramma komt bovendeks. Dit is in Hellevoetsluis met zijn ‘Vestingstaddagen’ een prettige bijkomstigheid.
Heeft u het Droogdok wel eens bezocht? Een aanrader, met aansluitend de wandeling over de vestingmuren via het Brandweermuseum naar de horeca aan de haven! Een hartelijke ontvangst viel mij ten deel (hoewel ik met de auto gekomen was), zowel op de schepen als tijdens de openingsborrel van de VSRP. Prima sfeer en een heerlijk buffet als toegift.

Sail 2020

De organisatie Sail 2020 komt op stoom. Met nog een jaar te gaan is het flink aanpakken voor de dames/heren in de werkgroepen van Sail 2020. De bedoeling is dat u zich in de komende maanden kunt aanmelden voor deelname. Wanneer het zover is, hoort u dat direct van ons!
Er is een vraag uitgezet die ik hierbij aan u voorleg:
In aanloop naar SAIL Amsterdam, 10de editie in 2020, is er een wens uitgesproken om op die vrijdag een zeil"wedstrijd" te houden met start en finish in Durgerdam. Binnen de Werkgroep Varend Erfgoed van de Sail organisatie is het idee ontstaan om te checken of er wellicht interesse is, vanuit de zeilende SSRP-vloot, op die dag een wedstrijd mee te varen met start in Durgerdam - zeg maar richting Pampus - misschien zelfs rond Pampus.
De deelnemende SSRP-schippers hebben belangstelling om met hun schip aan bovenstaand voorstel deel te nemen. Wilt u voor 20 september hierop reageren aub: administratie@ssrp.nl?

 

Ineke Verkaaik-Hogervorst
Vicevoorzitter SSRP, PR en communicatie
AB- FVEN
vicevoorzitter@ssrp.nl

Terug naar vorige pagina