Opsporing verzocht

5 november 2013

Regelmatig wordt het Stamboek benaderd met foto's van en verhalen over een schip dat door iemand uit het oog is verloren. Soms kunnen wij zo'n vraag koppelen aan een schip wat ooit is geregistreerd in het Stamboek. Maar heel vaak is dat niet mogelijk. Dan biedt ons archief misschien uitkomst. Misschien kunnen Scheepvaartmusea helpen. Maar vaak zijn wij aangewezen op een aantal liefhebbers van Ronde en Platbodemjachten die in de loop der jaren een schat aan kennis hebben opgebouwd van heel veel schepen.

Daarnaast hebben ook eigenaren van schepen, die al zijn ingeschreven in het Stamboek, veel vragen over de herkomst van hun schip. Ook bij die zoektocht kunnen andere liefhebbers helpen.

De informatie en documentatie die we al hebben, willen we graag met u delen. Maar daarnaast is er vast nog meer, ergens beschikbaar. We krijgen doorlopend foto's en documenten uit particuliere collecties, fotoboeken en dagboeken. Daarnaast veel persoonlijke ervaringen en prentbriefkaarten. We archiveren ze allemaal!

Heeft u informatie over de schepen op onze pagina Opsporing Verzocht?

Heeft u ontbrekende informatie van schepen uit onze Schepenlijst?

Laat het ons weten!

Terug naar vorige pagina