Prinses Beatrix bij Jubileum Stichting Stamboek Ronde & Platbodemjachten 2015

26 mei 2015

Persbericht

RVD, nr. 194
Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden woont zaterdag 20 juni de jubileumreünie bij van de Stichting Stamboek Ronde & Platbodemjachten (SSRP). De Stichting, opgericht in 1955, zet zich in voor het behoud van dit type historische schepen. De jubileumreünie (60 jaar) wordt gevierd in Lemmer met Watersportvereniging “De Zevenwolden”, die dit jaar 150 jaar bestaat. De Prinses zal een vlootschouw afnemen in Lemmer en aansluitend is er admiraalzeilen op het IJsselmeer.

HKH Prinses Beatrix (toen Koningin) tijdens het 50-jarig bestaan van de SSRP in 2005
HKH Prinses Beatrix (toen Koningin) tijdens het 50-jarig bestaan van de SSRP in 2005

Aanvullende informatie

Er hebben zich veel schepen aangemeld. De organisatie is druk aan het passen en het meten om iedereen een goed plekje te geven, samen met de schepen van Zevenwolden, in het centrum van Lemmer. Daarnaast wordt het draaien van sluis en bruggen tussen Vlootschouw en Admiraalzeilen strak geregeld ism de autoriteiten in Lemmer, om het hele programma vlot te doen verlopen.

Het wordt een geweldig feest, zeker nu onze Beschermvrouwe de Vlootschouw en het Admiraalzeilen wil afnemen. De aangemelde SSRP-schepen krijgen binnenkort alle informatie over de deelname aan het jubileum per post van ons toegestuurd.

U kunt ook gewoon in Lemmer komen kijken op 20 juni of 's avonds in de grote tent het feest komen meevieren!

Hartelijk groet,
Bestuur SSRP

Terug naar vorige pagina