SSRP Schepenlijst 2014-2015

31 januari 2014

De tweejaarlijkse 'papieren' Schepenlijst 2014-2015 is weer verschenen. Het boekje is een momentopname van de gegevens van schepen en eigenaren zoals we ze op 1 januari 2014 in ons archief hebben vastliggen. Alle eigenaren van 'actieve' schepen in het Stamboek en de donateurs hebben de Schepenlijst met de post in huis gekregen.
Eigenaren kunnen op deze website in het Stamboek natuurlijk nog veel meer gegevens van hun schip terugvinden. Daarvoor geldt, dat het vaak een uitgebreide selectie is van alles wat we van een schip in ons archief hebben. Dat kan in de database zijn, als document in het digitale archief of zelfs in het nog resterende ‘papieren’ archief. Wij zijn doorlopend bezig om alle waardevolle informatie in een mooie, goed toegankelijke presentatie op deze website te ontsluiten. U moet zich daarbij voorstellen dat daar de nodige uurtjes vrijwilligerswerk in gaan zitten.

Mocht er volgens u in de Schepenlijst (in het boekje of op deze website) iets niet kloppen, wilt u ons dat dan doorgeven via het reactieformulier op deze website, die u onderaan elke schepenpagina kunt vinden. Wij bevestigen elke reactie en voeren noodzakelijke wijzigingen zo spoedig mogelijk door.

De omslag
Op de omslag staat de Steekhengst 'Boreas' als een soort drijvende bloembak. Deze foto is een aantal jaren geleden gemaakt bij de werf van Peter Schouten in Kortenhoef. Het schip wordt op dit moment bij de Historische Werf Meerman in Arnemuiden 'vernieuwbouwd'. Maar ook van dit schip weten wij nog lang niet alles.

Het Stamboekarchief

In het archief is van een groot aantal schepen meer informatie beschikbaar, dan nu wordt getoond. Heeft u daar belangstelling voor, laat ons dat dan even weten. Ook op zulke vragen antwoorden we graag. Door uitwisseling van informatie kan ons archief ook verder worden verbeterd en aangevuld.

Op dit moment ontvangen wij regelmatig reacties op de presentatie van de zogenaamde X-schepen (inactief). Het grote voordeel daarvan is dat wij dan de (nieuwe) eigenaar kennen, zodat wij met de eigenaar in contact kunnen treden, zodat de schepen mogelijk weer worden 'geactiveerd' in het Stamboek. Voor ons archief ook waardevol!

Daarnaast blijken er ook schepen niet meer te bestaan (gezonken, verbrand of gesloopt). Ook deze informatie is belangrijk om goed gedocumenteerd te worden.

De 'papieren' Schepenlijst 2014-2015 is een momentopname en in PDF-formaat op deze website beschikbaar.

Adverteerders

De Schepenlijst wordt mogelijk gemaakt door de steun van een grote groep adverteerders. Wij hebben ze voor u verzameld op een aparte pagina.

Terug naar vorige pagina