Terugblik op Sail Giethoorn 2014

21 juni 2014

Aan Sail Giethoorn, in het weekend van 12 tm 15 juni, deden rond de 200, veelal Ronde en Platbodemjachten mee. Een Nautisch evenement wat natuurlijk perfect past in de entourage van de omgeving van Giethoorn. Zelf ook de bakermat van vele, vooral Platbodemjachten in de loop der eeuwen. Ook veel Stamboekschepen hadden zich aangemeld en konden uitgebreid door de bezoekers worden bekeken. Daarnaast werden er wedstrijden georganiseerd en op de afsluitende zondag een groots admiraalsfestijn met alle deelnemende schepen.

Bij de rondgang langs de schepen valt je op dat er géén enkel schip aan elkaar gelijk is. Als de diverse soorten mooi gegroepeerd bijeen liggen, kun je goed zien dat bij elk schip de ontwerpers, bouwers en eigenaren een eigen stempel op een schip drukken. Ook worden de verschillen tussen de diverse types goed zichtbaar. Aan de bezoekcijfers op onze website kun je goed aflezen, dat er veel gekeken wordt naar de verschillende beschrijvingen van de diverse types, die in het Stamboek staan ingeschreven. Een goede gedachte voor organisaties, die dit soort evenementen organiseren, om hier ook voldoende aandacht aan te schenken.

Samenvattend beeld-verslag van de Sail Giethoorn gemaakt door RTV Oost

RTV Oost was alle dagen aanwezig op het Sail-terrein en deed daarvan dagelijks verslag via radio en tv. Op haar website heeft RTV Oost een wat zij noemen, Samenvattend verslag van Sail Giethoorn, geplaatst. 
Nautisch en culinair komen samen op de eerste editie van Sail Giethoorn. Authentieke houten platbodems en maaltijden van drie top-koks voeren de hoofdtoon tijdens deze dagen.

Het 'Friese oude hout' op Sail Giethoorn. Gefilmd vanaf Fries jacht 'Vlieghende Hollander'

Sail Giethoorn 2014

Sail Giethoorn 2014

 

Stamboekschepen in beeld

Overzicht bij avondlicht
Overzicht bij avondlicht
Het Admiraals'festijn' op zondag geregisseerd door Geert Strijker
Het Admiraals'festijn' op zondag geregisseerd door Geert Strijker
Vollenhovense bol 'De Vrouw Lucia' gebouwd door Huisman op de Ronduite, Stamboeknummer 140
Vollenhovense bol 'De Vrouw Lucia' gebouwd door Huisman op de Ronduite, Stamboeknummer 140
Vollenhovense bol 'De Vrouwe Ayn'
De Zeepunter 'Anna Maria KU12', 100 jaar in 2014, Stamboeknummer 428
'Anna Maria KU12' naast haar tweelingzus 'KU11'
Het Friese Hout

Meer informatie, verslagen, foto's en filmpjes

I www.sailgiethoorn.nl

Terug naar vorige pagina