Een Ambacht met Hout

Houtbewerking in de praktijk

De liefde voor het ambacht en voor tekenen en schilderen brachten hem er toe zich te bekwamen als kunstschilder. EEN AMBACHT MET HOUT is een schitterend boek over hout en houtbewerking, waarin het verhaal van het bos en de inheemse houtsoorten die het levert; hoe de verschillende handwerkslieden -van timmerman tot klompenmaker en van houtsnijder tot kuiper, van scheepsbouwer tot vioolbouwer en meubelmaker tot klokkenmaker - het hout verwerken tot voorwerpen, die dreigen steeds zeldzamer te worden.

Niet alleen de illustraties, maar ook de begeleidende tekst zijn een eerbetoon aan de natuur als bakermat en aan de ambachtslieden, die met liefde en toewijding hun eeuwenoude beroep uitoefenen. Niet alleen tot voldoening van henzelf maar ook voor de gebruikers van hun producten.

Hoofdstukken 9, 10, 11 en 12 laten het vakmanschap van Scheepsbouwer, Mastenmaker, Zwaardenmaker en Blokkenmaker.

Auteur

FREDERIK J. WEIJS, tegenwoordig woonachtig in Zwartsluis, werd geboren te Sint Jansklooster (Overijssel). Zijn vader was timmerman, zoals dat in de familie traditie was. Zijn moeder komt uit een oud schippersgeslacht, dat in kust- en binnenvaart het brood verdiende.

Uitgeverij Baart, Zuid Boekproducties

Hardcover, gebonden, 26x310x248 mm
ISBN 90 6248 631 2

Terug naar vorige pagina