Van Eilân naar Meer

60 jaar Stayokay Heeg, Zeilschool It Beaken

Inleiding door Klaas Smit

Eind 2005 had een aantal (oud-) medewerkers en instructeurs het idee om 60 jaar Stayokay Heeg / zeilschool It Beaken niet ongemerkt voorbij te laten gaan. Het gehele zeilseizoen van 2006 stand al in het teken van 60 jaar, maar er moest ook iets komen voor oud-medewerkers en oud-instructeurs. 'Een feest',
riepen we, 'en een boek.'
Niet veel later zat ik bij Pier Piersma op zijn werf te praten over de tijd dat Heit en Mem de jeugdherberg runden. Zijn levendige herinneringen zijn nu vastgelegd en ook de stapel oude papieren onder uit de kast bevatte een schat aan informatie. Mem was lang niet fit op dat moment, maar ik kon toen wel even met Pier mee om wat foto's op te halen.
Hij pakte twee boeken uit de kast met daarin een beeldverhaal van het allereerste jaar van Heit en Mem. Ook de telefoongesprekken en aanvullingen van Jikkie Piersma hebben enorm geholpen een goed beeld te krijgen van het leven van Heit, Mem en hun kinderen op It Beaken. Prachtig materiaal waaruit blijkt dat Heit en Mem met beperkte middelen uit bijna niks een zeer succesvolle herberg-zeilschool hebben opgebouwd.

Auteur en productie Klaas Smit

Eerste druk 2006
ISBN 908112031X

Het boek is niet meer in te winkel te verkrijgen.

Daarom wordt het in PDF-vorm gepubliceerd op de website van de Tjottervloot.

Terug naar vorige pagina