2012-8: Zomerbijeenkomst Stamboek in Aalsmeer

Spiegel der Zeilvaart oktober 2012 nummer 8

De bijdrage van het Stamboek is in deze Spiegel gecombineerd met die van de VSRP, onder de vroegere, gezamenlijke titel Tuighpraet. Zo konden er meerdere pagina's voor het artikel vrijgemaakt worden. Het betreft een verslag van de, door de VSRP georganiseerde, Stamboek Reünie in Aalsmeer.
De Westeinder plassen zijn een prachtig zeilgebied. Vorig jaar werd besloten om de jubilerende watersportvereniging in Aalsmeer aan te doen voor onze zomerbijeenkomst. Veel enthousiasme was er bij de 100- jarige vereniging, die werkelijk alles en iedereen in het werk heeft gesteld om ons een heerlijk weekend te bezorgen. Onder een Spaans aandoende zon kwamen de eerste schepen al op woensdag de haven binnen. Intussen werd nog hard gewerkt aan het leegmaken van de Kolendam en het opbouwen van de tent. Ook de meeste schepen van de aanbrengtocht kwamen deze woensdag al aan en vonden een plekje in de haven of langs de dam.

Op vrijdag stonden de zeilwedstrijden op het programma, maar wegens de afwezigheid van ook maar een zuchtje wind werden uiteindelijk beiden wedstrijden afgeblazen. Daarmee verviel ook de prijsuitreiking. 
Zaterdag stond in het teken van de jeugd, die wederom in grote getale aanwezig was. Nadat ze het ontbijt hadden verzorgd voeren ze de jeugdwedstrijd. Tot ver in de middag waren ze op het water en werden daarna de prijzen uitgedeeld.
Zondag was het tijd voor het admiraalzeilen. Er stond een goede bries wind en er was veel was het een prachtig gezicht. De honderdjarige boeier 'Mientje' lag prachtig gepavoiseerd voor anker en de verschillende eskaders kwamen keurig langs.

pdf SdZ 2012 nr08 oktober - Zomerbijeenkomst Stamboek in Aalsmeer

Jan Eissens, Stamboekbeheerder
stamboek@ssrp.nl

Terug naar vorige pagina