Aeolus

Aeolus Niet actief

Dit schip heeft een plaquette van de SSRP aan boord van een eerdere inschrijving, maar staat nu "geregistreerd" in Categorie X in het Stamboek en wordt dus gekenmerkt als 'Inactief'. Schip en eigenaar zijn op dit moment NIET "actief" aangesloten bij de SSRP als Behoudsorganisatie. De huidige eigenaar is (nog) niet in onze administratie opgenomen. Deelname aan Evenementen waarbij de eis wordt gesteld, dat het schip en de eigenaar zijn aangesloten bij dezelfde Behoudsorganisatie als onderdeel van de FVEN, is vanuit de SSRP daarom NIET mogelijk.

Dit betekent dat het schip nog onderdeel is van de Aanmeldingsprocedure (her-inschrijving) of, en dat geldt voor de meeste schepen, de eigenaar heeft het schip niet her-aangemeld en betaalt dus ook geen jaarlijkse bijdrage aan de SSRP voor Inschrijving in het Stamboek. Eventueel vermelde gegevens van schip en oud-eigenaren dateren meestal uit de periode van eerdere 'actieve' Inschrijvingen en zijn waarschijnlijk niet volledig en mogelijk niet correct. Voor dit schip kan, omdat het niet aantoonbaar voldoet aan de Criteria van de SSRP, geen Meetbrief door de KNWV worden afgegeven.
Vanwege de doelstelling van de SSRP om alle historie van de in het Stamboek opgenomen schepen vast te leggen, worden in de Schepenlijst wel de in het stamboekarchief beschikbare gegevens van dit ooit geregistreerde schip en summiere gegevens van de (oud-)eigenaren getoond.
Heeft u informatie over dit schip of bent u eigenaar en wilt u het graag weer 'activeren'? Laat het ons weten!

Verschillende Lemsteraakjachten werden gebouwd op de werf van Jachtwerf Aldert Been in Aalsmeer naar het ontwerp van J.K. Gipon. 'De Vrouwe Sonnecke' werd in 1977 op stapel gezet en kwam in 1978 in de vaart. Opdrachtgever was J. Verbeek uit Aalsmeer. 

Eigenschappen

Plaquette nummer:1402 Zeil nummer: VC285
Categorie:X Tekening nummer:
Type:Lemsteraak

Bouw

Bouwjaar:1978 Ontwerper:J.K. Gipon
Werf:Ald. Been Werf plaats:Aalsmeer
Motor:Inbouw Motor type:
Materiaal romp:Staal Materiaal kajuit:Staal
Materiaal zeil:Dacron
Onderwaterschip: Kiel:

Afmetingen

Lengte stevens:9,30 m Breedte berghout:3,35 m
Diepgang:0,65 m Masthoogte water:12,50 m
Oppervlakte grootzeil:29,00 m2 Oppervlakte fok:12,00 m2
Oppervlakte botterfok:0,00 m2 Oppervlakte kluiver:11,00 m2
Oppervlakte totaal:52,00 m2 Oppervlakte overig:0,00 m2

Tot nu toe bekende eigenaren en namen van het schip

1978 – 2001 J. Verbeek, Aalsmeer ( De Vrouwe Sonnecke)
2001 – 2014 P.H. Schoute, Laren (Gld) ( Aeolus)
2014 – onbekend C. van der Zweep ( Aeolus)

Geschiedenis

2014

21 oktober 2014

21 oktober 2014: Nieuwe eigenaar in 2014

Eind 2014 kregen we het bericht van Corrie van der Zweep, dat zij de eigenaren waren geworden van de "Boeieraak" 'Aeolus', wat dus een Lemsteraak blijkt te zijn. Er moet nog het nodige aan het schip gebeuren, maar als het weer tip-top in orde is zal het weer worden 'geactiveerd' in het Stamboek.

We zijn zeer geïnteresseerd in uw opmerkingen en/of vragen over dit schip. Stuur ze ons!

Terug naar het overzicht