Compaen

Compaen Niet actief

Dit schip heeft een plaquette van de SSRP aan boord van een eerdere inschrijving, maar staat nu "geregistreerd" in Categorie X in het Stamboek en wordt dus gekenmerkt als 'Inactief'. Schip en eigenaar zijn op dit moment NIET "actief" aangesloten bij de SSRP als Behoudsorganisatie. De huidige eigenaar is (nog) niet in onze administratie opgenomen. Deelname aan Evenementen waarbij de eis wordt gesteld, dat het schip en de eigenaar zijn aangesloten bij dezelfde Behoudsorganisatie als onderdeel van de FVEN, is vanuit de SSRP daarom NIET mogelijk.

Dit betekent dat het schip nog onderdeel is van de Aanmeldingsprocedure (her-inschrijving) of, en dat geldt voor de meeste schepen, de eigenaar heeft het schip niet her-aangemeld en betaalt dus ook geen jaarlijkse bijdrage aan de SSRP voor Inschrijving in het Stamboek. Eventueel vermelde gegevens van schip en oud-eigenaren dateren meestal uit de periode van eerdere 'actieve' Inschrijvingen en zijn waarschijnlijk niet volledig en mogelijk niet correct. Voor dit schip kan, omdat het niet aantoonbaar voldoet aan de Criteria van de SSRP, geen Meetbrief door de KNWV worden afgegeven.
Vanwege de doelstelling van de SSRP om alle historie van de in het Stamboek opgenomen schepen vast te leggen, worden in de Schepenlijst wel de in het stamboekarchief beschikbare gegevens van dit ooit geregistreerde schip en summiere gegevens van de (oud-)eigenaren getoond.
Heeft u informatie over dit schip of bent u eigenaar en wilt u het graag weer 'activeren'? Laat het ons weten!

Op de kleine werf van P. Hartog in Buiksloot zijn tussen 1910 en 1953 vele voornamelijk kleine kajuitzeiljachten zoals Schouwen, Grundels en een Vollenhovense bol gebouwd. Maar daarnaast kwamen er ook motorbootjes, roeiboten en vletten van de werf van Hartog. De Hartog schepenkring verzamelt van de schepen zoveel mogelijk gegevens over de historie, de traditie, de bouwwijze, de scheepswerf, de werfbaas Pieter Hartog en het gebruik van de schepen. Deze gegevens worden op overzichtelijke en toegankelijke wijze geregistreerd.

De grundel 'Compaen' heeft Hartog in 1946 gebouwd. Wie de opdrachtgever was en of ze onder de naam 'Compaen' te water is gelaten weten we (nog) niet.

Eigenschappen

Plaquette nummer:82 Zeil nummer:
Categorie:X Tekening nummer:
Type:Grundel

Bouw

Bouwjaar:1946 Ontwerper:P. Hartog
Werf:P. Hartog Werf plaats:Buiksloot
Motor:Buitenboord Motor type:
Materiaal romp:Eikenhout Materiaal kajuit:Eikenhout
Materiaal zeil:Dacron
Onderwaterschip: Kiel:

Afmetingen

Lengte stevens:7,00 m Breedte berghout:0,00 m
Diepgang:0,00 m Masthoogte water:0,00 m
Oppervlakte grootzeil:0,00 m2 Oppervlakte fok:0,00 m2
Oppervlakte botterfok:0,00 m2 Oppervlakte kluiver:0,00 m2
Oppervlakte totaal:0,00 m2 Oppervlakte overig:0,00 m2

Tot nu toe bekende eigenaren en namen van het schip

onbekend – onbekend J. Teer ( Compaen)
1960 – 1967 J. de Groote, Zwolle ( Compaen)
1967 – 1976 Mevr. S.J.G. Manschot-Zonneberg, Zwolle ( Compaen)
1976 – 2001 W.J. van Dijk, Kampen ( Compaen)
2001 – 2017 J.F. Priester, Wellandport, Ontario L0R 2J0 ( Compaen)
2017 – (Eigenaar, nu geen relatie met het Stamboek) H. Tieken, Gananoque Ontario ( Compaen)

Geschiedenis

2017

16 september 2017

16 september 2017: Reactie van Harrie Tieken uit Gananoque Ontario Canada

De Grundel 'Compaen' met plaquette 82, door Hartog gebouwd 1946 heb ik gekocht van J.F Priester.
De 'Compaen' ligt nu nu in onze thuishaven in Gananoque Ontario

Port Maitland Sailingclub (Canada)
Port Maitland Sailingclub (Canada)
Bruinisse 2006
Bruinisse 2006
Oosterschelde 2006
Oosterschelde 2006

2019

4 februari 2019

4 februari 2019: Vervolgreactie van Harrie Tieken uit Gananoque Ontario Canada

Binnenkort, ik geloof eind februari, wordt het blad "Scheepshistorie" uitgegeven. Het is een jubileum nummer 25. In deze uitgave is een artikel opgenomen, dat uitvoerig beschrijft hoe de grundel "Compaen" gebouwd in 1946 door Hartog in Buiksloot werd gebouwd. Deze grundel vaart nu in Gananoque Ontario Canada en is het eigendom van Harrie Tieken, die haar heeft gerestaureerd.
De Hartog grundel heeft een goed leven hier in Canada. In de naaste toekomst wil ik graag dat deze mooie grundel weer naar Nederland gaat waar ze eigenlijk thuis hoort ! 

We zijn zeer geïnteresseerd in uw opmerkingen en/of vragen over dit schip. Stuur ze ons!

Terug naar het overzicht