Doffert

Doffert Niet actief

Dit schip heeft een plaquette van de SSRP aan boord van een eerdere inschrijving, maar staat nu "geregistreerd" in Categorie X in het Stamboek en wordt dus gekenmerkt als 'Inactief'. Schip en eigenaar zijn op dit moment NIET "actief" aangesloten bij de SSRP als Behoudsorganisatie. De huidige eigenaar is (nog) niet in onze administratie opgenomen. Deelname aan Evenementen waarbij de eis wordt gesteld, dat het schip en de eigenaar zijn aangesloten bij dezelfde Behoudsorganisatie als onderdeel van de FVEN, is vanuit de SSRP daarom NIET mogelijk.

Dit betekent dat het schip nog onderdeel is van de Aanmeldingsprocedure (her-inschrijving) of, en dat geldt voor de meeste schepen, de eigenaar heeft het schip niet her-aangemeld en betaalt dus ook geen jaarlijkse bijdrage aan de SSRP voor Inschrijving in het Stamboek. Eventueel vermelde gegevens van schip en oud-eigenaren dateren meestal uit de periode van eerdere 'actieve' Inschrijvingen en zijn waarschijnlijk niet volledig en mogelijk niet correct. Voor dit schip kan, omdat het niet aantoonbaar voldoet aan de Criteria van de SSRP, geen Meetbrief door de KNWV worden afgegeven.
Vanwege de doelstelling van de SSRP om alle historie van de in het Stamboek opgenomen schepen vast te leggen, worden in de Schepenlijst wel de in het stamboekarchief beschikbare gegevens van dit ooit geregistreerde schip en summiere gegevens van de (oud-)eigenaren getoond.
Heeft u informatie over dit schip of bent u eigenaar en wilt u het graag weer 'activeren'? Laat het ons weten!

Berend de Jong was in 1968 de zestig al gepasseerd toen hij de tjotter 'Doffert' voor J.Ph. van Hasselt, Voorburg bouwde. Het was ook het jaar dat Pier Piersma bij hem in de leer kwam. Het was dat die jongen van de Jeugdherberg kwam en handig was met boten. Na een paar weken gaf Berend te kennen dat het met deze jongen wel goed zou komen. Berend de Jong bouwde zijn laatste tjotter in 1972, maar hij presteerde het nog om drie wildschieters te bouwen in 1980. Zesenzeventig was hij toen. Dat waren ook zijn laatste schepen. Hij was de laatste werfbaas van drie generaties De Jong. De eerste, Joucke Fetzes is acht generaties terug.

De 'Doffert' is in 1968 gebouwd en de opdrachtgever was J.Ph. van Hasselt uit Voorburg. Frans Wickel in Delft heeft de 'Doffert' in 2016 gekocht en heeft het scheepje nu weer origineel onder zeil gebracht.

Foto gemaakt op 30 juni 2019
Foto gemaakt op 30 juni 2019

Eigenschappen

Plaquette nummer:1471 Zeil nummer:
Categorie:X Tekening nummer:
Type:Tjotter

Bouw

Bouwjaar:1968 Ontwerper:B. de Jong
Werf:B. de Jong Werf plaats:Heeg
Motor: Motor type:
Materiaal romp:Eikenhout Materiaal kajuit:
Materiaal zeil:Dacron
Onderwaterschip: Kiel:

Afmetingen

Lengte stevens:4,35 m Breedte berghout:1,65 m
Diepgang:0,30 m Masthoogte water:5,92 m
Oppervlakte grootzeil:0,00 m2 Oppervlakte fok:0,00 m2
Oppervlakte botterfok:0,00 m2 Oppervlakte kluiver:0,00 m2
Oppervlakte totaal:0,00 m2 Oppervlakte overig:0,00 m2

Tot nu toe bekende eigenaren en namen van het schip

1968 – onbekend J.Ph. van Hasselt, Voorburg ( Doffert)
2011 – 2016 C.A.G. Koek, Workum ( Doffert)
2016 – 2019 A.F. Wickel, Delft ( Doffert)

Geschiedenis

2018

2018

2018: Foto's

2019

20 februari 2019

20 februari 2019: Voortgang van de werkzaamheden

Inmiddels zijn de werkzaamheden aan het onderwaterschip van de 'Doffert' afgerond. Nu weer omkeren en binnenkant en boeisel verder afwerken. Zwaard, roer en rondhouten zijn al klaar.

13 mei 2019

13 mei 2019: De 'Doffert' in de straat getuigd

30 juni 2019

30 juni 2019: Foto's in het water

We zijn zeer geïnteresseerd in uw opmerkingen en/of vragen over dit schip. Stuur ze ons!

Terug naar het overzicht