Earrebarre

Earrebarre Niet actief

Dit schip heeft een plaquette van de SSRP aan boord van een eerdere inschrijving, maar staat nu "geregistreerd" in Categorie X in het Stamboek en wordt dus gekenmerkt als 'Inactief'. Schip en eigenaar zijn op dit moment NIET "actief" aangesloten bij de SSRP als Behoudsorganisatie. De huidige eigenaar is (nog) niet in onze administratie opgenomen. Deelname aan Evenementen waarbij de eis wordt gesteld, dat het schip en de eigenaar zijn aangesloten bij dezelfde Behoudsorganisatie als onderdeel van de FVEN, is vanuit de SSRP daarom NIET mogelijk.

Dit betekent dat het schip nog onderdeel is van de Aanmeldingsprocedure (her-inschrijving) of, en dat geldt voor de meeste schepen, de eigenaar heeft het schip niet her-aangemeld en betaalt dus ook geen jaarlijkse bijdrage aan de SSRP voor Inschrijving in het Stamboek. Eventueel vermelde gegevens van schip en oud-eigenaren dateren meestal uit de periode van eerdere 'actieve' Inschrijvingen en zijn waarschijnlijk niet volledig en mogelijk niet correct. Voor dit schip kan, omdat het niet aantoonbaar voldoet aan de Criteria van de SSRP, geen Meetbrief door de KNWV worden afgegeven.
Vanwege de doelstelling van de SSRP om alle historie van de in het Stamboek opgenomen schepen vast te leggen, worden in de Schepenlijst wel de in het stamboekarchief beschikbare gegevens van dit ooit geregistreerde schip en summiere gegevens van de (oud-)eigenaren getoond.
Heeft u informatie over dit schip of bent u eigenaar en wilt u het graag weer 'activeren'? Laat het ons weten!

Dr. Ir. J. Vermeer schrijft in zijn boek "Tjotters en Boatsjes":
Bij zijn afscheid als president-directeur van het Philips-concern in 1970 kreeg Dr. Ir. Philips deze tjotter namens het personeel aangeboden om te gebruiken op de wateren rond zijn zomerwoning in de omgeving van Earnewâld. Het is weer een 3-gangsboot met, evenals de "Wardy", een iets grotere breedte dan de eerder gebouwde schepen. Ook hier een hoog vast voordek met daaroverheen een bedelbalk. Deze tjotter is versierd met haast overdadig, zeer mooi uitgevoerd houtsnijwerk.

Eigenschappen

Plaquette nummer:666 Zeil nummer: RE90
Categorie:X Tekening nummer:
Type:Tjotter

Bouw

Bouwjaar:1970 Ontwerper:B. de Jong
Werf:B. de Jong Werf plaats:Heeg
Motor: Motor type:
Materiaal romp:Eikenhout Materiaal kajuit:
Materiaal zeil:Dacron
Onderwaterschip: Kiel:

Afmetingen

Lengte stevens:4,92 m Breedte berghout:2,20 m
Diepgang:0,00 m Masthoogte water:0,00 m
Oppervlakte grootzeil:0,00 m2 Oppervlakte fok:0,00 m2
Oppervlakte botterfok:0,00 m2 Oppervlakte kluiver:0,00 m2
Oppervlakte totaal:0,00 m2 Oppervlakte overig:0,00 m2

Tot nu toe bekende eigenaren en namen van het schip

1977 – 2005 F. Philips

Geschiedenis

1970

1970

1970: De tjotter 'Earrebarre' in het boek "Tjotters en Boatsjes" van Dr. ir. J. Vermeer

2019

1 maart 2019

1 maart 2019: Bouw, tuigen en tewaterlating van de tjotter 'Earrebarre'

In het archief van de personeelsvereniging van Philips in Drachten wordt een verzameling foto’s bewaard waarin de bouw en het tuigen van dit scheepje is vastgelegd. Wij mogen ze gebruiken voor onze website. De foto’s vertellen hun eigen verhaal. Verdere uitleg is niet nodig.

De foto's in het archief van de personeelsvereniging van Philips in Drachten

Bekijk het hele album

We zijn zeer geïnteresseerd in uw opmerkingen en/of vragen over dit schip. Stuur ze ons!

Terug naar het overzicht