Jan

Jan Niet actief

Dit schip heeft een plaquette van de SSRP aan boord van een eerdere inschrijving, maar staat nu "geregistreerd" in Categorie X in het Stamboek en wordt dus gekenmerkt als 'Inactief'. Schip en eigenaar zijn op dit moment NIET "actief" aangesloten bij de SSRP als Behoudsorganisatie. De huidige eigenaar is (nog) niet in onze administratie opgenomen. Deelname aan Evenementen waarbij de eis wordt gesteld, dat het schip en de eigenaar zijn aangesloten bij dezelfde Behoudsorganisatie als onderdeel van de FVEN, is vanuit de SSRP daarom NIET mogelijk.

Dit betekent dat het schip nog onderdeel is van de Aanmeldingsprocedure (her-inschrijving) of, en dat geldt voor de meeste schepen, de eigenaar heeft het schip niet her-aangemeld en betaalt dus ook geen jaarlijkse bijdrage aan de SSRP voor Inschrijving in het Stamboek. Eventueel vermelde gegevens van schip en oud-eigenaren dateren meestal uit de periode van eerdere 'actieve' Inschrijvingen en zijn waarschijnlijk niet volledig en mogelijk niet correct. Voor dit schip kan, omdat het niet aantoonbaar voldoet aan de Criteria van de SSRP, geen Meetbrief door de KNWV worden afgegeven.
Vanwege de doelstelling van de SSRP om alle historie van de in het Stamboek opgenomen schepen vast te leggen, worden in de Schepenlijst wel de in het stamboekarchief beschikbare gegevens van dit ooit geregistreerde schip en summiere gegevens van de (oud-)eigenaren getoond.
Heeft u informatie over dit schip of bent u eigenaar en wilt u het graag weer 'activeren'? Laat het ons weten!

Eigenschappen

Plaquette nummer:1006 Zeil nummer:
Categorie:X Tekening nummer:
Type:Visaak

Bouw

Bouwjaar: Ontwerper:
Werf: Werf plaats:
Motor:Inbouw Motor type:
Materiaal romp:IJzer Materiaal kajuit:Hout
Materiaal zeil:Dacron
Onderwaterschip: Kiel:

Afmetingen

Lengte stevens:6,68 m Breedte berghout:2,79 m
Diepgang:0,45 m Masthoogte water:11,50 m
Oppervlakte grootzeil:0,00 m2 Oppervlakte fok:0,00 m2
Oppervlakte botterfok:0,00 m2 Oppervlakte kluiver:0,00 m2
Oppervlakte totaal:0,00 m2 Oppervlakte overig:0,00 m2

Tot nu toe bekende eigenaren en namen van het schip

1918 – 1940 Conciërge R.Y.C.B., Antwerpen ( (Werkboot))
1940 – 1945 Karel Trouwen ( (restauratie))
onbekend – onbekend Bob de Weerd, Lillo ( Jan)
onbekend – onbekend H. Craeybeckx, Antwerpen ( Jan)

Geschiedenis

1960

1960

1960: Inschrijving in Stamboek 1960

2019

30 september 2019

30 september 2019: Reactie van Bert Van Evercooren

In bijlage een beeld van 'Jan' ergens tussen Lillo en Vlissingen op de Schelde. De boot was toen in eigendom van Bob De Weerd, inwoner van Lillo en bestuurslid van de jachtclub. Hij was mijn achterneef. Dus voor Craeybeckx was Bob de eigenaar. Wij hebben vele tochten gemaakt op de Schelde maar ook naar de Oosterschelde, de Biesbosch enzomeer.
Exacte data kan ik u helaas niet bezorgen. Ik heb meegevaren ongeveer van mijn 10 tot mijn 15 jaar. In de jaren 60 is Lillo gedeeltelijk ondergespoten met zand voor de uitbreiding van de haven.

We zijn zeer geïnteresseerd in uw opmerkingen en/of vragen over dit schip. Stuur ze ons!

Terug naar het overzicht