Vrouwe Maria

Vrouwe Maria Niet actief

Dit schip heeft een plaquette van de SSRP aan boord van een eerdere inschrijving, maar staat nu "geregistreerd" in Categorie X in het Stamboek en wordt dus gekenmerkt als 'Inactief'. Schip en eigenaar zijn op dit moment NIET "actief" aangesloten bij de SSRP als Behoudsorganisatie. De huidige eigenaar is (nog) niet in onze administratie opgenomen. Deelname aan Evenementen waarbij de eis wordt gesteld, dat het schip en de eigenaar zijn aangesloten bij dezelfde Behoudsorganisatie als onderdeel van de FVEN, is vanuit de SSRP daarom NIET mogelijk.

Dit betekent dat het schip nog onderdeel is van de Aanmeldingsprocedure (her-inschrijving) of, en dat geldt voor de meeste schepen, de eigenaar heeft het schip niet her-aangemeld en betaalt dus ook geen jaarlijkse bijdrage aan de SSRP voor Inschrijving in het Stamboek. Eventueel vermelde gegevens van schip en oud-eigenaren dateren meestal uit de periode van eerdere 'actieve' Inschrijvingen en zijn waarschijnlijk niet volledig en mogelijk niet correct. Voor dit schip kan, omdat het niet aantoonbaar voldoet aan de Criteria van de SSRP, geen Meetbrief door de KNWV worden afgegeven.
Vanwege de doelstelling van de SSRP om alle historie van de in het Stamboek opgenomen schepen vast te leggen, worden in de Schepenlijst wel de in het stamboekarchief beschikbare gegevens van dit ooit geregistreerde schip en summiere gegevens van de (oud-)eigenaren getoond.
Heeft u informatie over dit schip of bent u eigenaar en wilt u het graag weer 'activeren'? Laat het ons weten!


 

De grundel 'Vrouwe Maria' in Engeland: Free to a good home

This boat lies at Retreat Boatyard in Devon UK. She is beautiful and comes with all its components including mast, sails interior etc. Sadly we are selling of the section of land she lives on and we have nobody willing to take her on although we haven't had the time to advertise her, if she is has not found a new owner within the next 6 months we will sadly have to burn her. She is free to whoever would like to have her

Thanks
Adam Hocking

E-mail: adammarine01@gmail.com


 

Een foto uit 1998 tijdens de bouw van de praam voor "De Vlijt", vlnr. Willem Enthoven, H.S. ‘Bieb’ de Vries (broer van Huib, overl. 2004) en diens zoon Joost de Vries. (foto Huib de Vries)
Een foto uit 1998 tijdens de bouw van de praam voor "De Vlijt", vlnr. Willem Enthoven, H.S. ‘Bieb’ de Vries (broer van Huib, overl. 2004) en diens zoon Joost de Vries. (foto Huib de Vries)

Eigenschappen

Plaquette nummer:181 Zeil nummer:
Categorie:X Tekening nummer:
Type:Grundel

Bouw

Bouwjaar:1948 Ontwerper:J. Enthoven
Werf:J. Enthoven Werf plaats:Aalsmeer
Motor: Motor type:
Materiaal romp: Materiaal kajuit:
Materiaal zeil:Dacron
Onderwaterschip: Kiel:

Afmetingen

Lengte stevens:6,00 m Breedte berghout:0,00 m
Diepgang:0,00 m Masthoogte water:0,00 m
Oppervlakte grootzeil:0,00 m2 Oppervlakte fok:0,00 m2
Oppervlakte botterfok:0,00 m2 Oppervlakte kluiver:0,00 m2
Oppervlakte totaal:0,00 m2 Oppervlakte overig:0,00 m2

Tot nu toe bekende eigenaren en namen van het schip

1960 – 1966 H. van Erdelen ( Vrouwe Maria)

We zijn zeer geïnteresseerd in uw opmerkingen en/of vragen over dit schip. Stuur ze ons!

Terug naar het overzicht