Vrouwe Renilde

Vrouwe Renilde Niet actief

Dit schip heeft een plaquette van de SSRP aan boord van een eerdere inschrijving, maar staat nu "geregistreerd" in Categorie X in het Stamboek en wordt dus gekenmerkt als 'Inactief'. Schip en eigenaar zijn op dit moment NIET "actief" aangesloten bij de SSRP als Behoudsorganisatie. De huidige eigenaar is (nog) niet in onze administratie opgenomen. Deelname aan Evenementen waarbij de eis wordt gesteld, dat het schip en de eigenaar zijn aangesloten bij dezelfde Behoudsorganisatie als onderdeel van de FVEN, is vanuit de SSRP daarom NIET mogelijk.

Dit betekent dat het schip nog onderdeel is van de Aanmeldingsprocedure (her-inschrijving) of, en dat geldt voor de meeste schepen, de eigenaar heeft het schip niet her-aangemeld en betaalt dus ook geen jaarlijkse bijdrage aan de SSRP voor Inschrijving in het Stamboek. Eventueel vermelde gegevens van schip en oud-eigenaren dateren meestal uit de periode van eerdere 'actieve' Inschrijvingen en zijn waarschijnlijk niet volledig en mogelijk niet correct. Voor dit schip kan, omdat het niet aantoonbaar voldoet aan de Criteria van de SSRP, geen Meetbrief door de KNWV worden afgegeven.
Vanwege de doelstelling van de SSRP om alle historie van de in het Stamboek opgenomen schepen vast te leggen, worden in de Schepenlijst wel de in het stamboekarchief beschikbare gegevens van dit ooit geregistreerde schip en summiere gegevens van de (oud-)eigenaren getoond.
Heeft u informatie over dit schip of bent u eigenaar en wilt u het graag weer 'activeren'? Laat het ons weten!

Jachtwerf Miedema in Kootstertille

In 1840 kocht Minne Haikes van der Werf een bestaande werf aan de zuidelijke oever van het vroegere tracé van het Kolonelsdiep ten oosten van het centrum van Kootstertille. In 1888 werd Joon Molles van der Werf eigenaar. In 1911 vertrok Joon naar Harlingen om daar de werf "Welgelegen" nieuw leven in te blazen. Zoon Molle zette de werf in Kootstertille voort tot 1921, waarna hij zijn bezittingen verkocht aan zijn zoon Harm van der Werff. Vanaf 1964 tot 1975 werden de opstallen gebruikt door Jacht- en Scheepswerf M. Miedema, die op die plaats later ook een paar schokkers heeft gebouwd.

Eigenschappen

Plaquette nummer:746 Zeil nummer:
Categorie:X Tekening nummer:
Type:Schokker

Bouw

Bouwjaar:1968 Ontwerper:R.H.B. van der Kamp
Werf:Jacht- en Scheepswerf M. Miedema Werf plaats:Kootstertille
Motor: Motor type:
Materiaal romp:Staal Materiaal kajuit:Staal
Materiaal zeil:Dacron
Onderwaterschip: Kiel:

Afmetingen

Lengte stevens:10,70 m Breedte berghout:3,50 m
Diepgang:0,70 m Masthoogte water:12,00 m
Oppervlakte grootzeil:0,00 m2 Oppervlakte fok:0,00 m2
Oppervlakte botterfok:0,00 m2 Oppervlakte kluiver:0,00 m2
Oppervlakte totaal:0,00 m2 Oppervlakte overig:0,00 m2

Tot nu toe bekende eigenaren en namen van het schip

1968 – onbekend E. Poelman, Leeuwarden ( Vrouwe Renilde)
2005 – onbekend W.J. Brugman, Lemmer ( Vrouwe Renilde)

We zijn zeer geïnteresseerd in uw opmerkingen en/of vragen over dit schip. Stuur ze ons!

Terug naar het overzicht