De BERETANDEN van de SSRP, januari 2019 nummer 1

12 januari 2019

Verhaal vanuit de stad van de kaas en de stroopwafels..!
Met daarin:

  • Geschiedenisonlineprijs: Stemmen!
  • SSRP Voorjaarsbijeenkomst in het Scheepvaartmuseum te Amsterdam op 23 maart
  • Nieuwe adverteerders op de website
  • Boot Holland, de aftrap van het watersportseizoen!
  • Sail 2020 en de SSRP

Geschiedenisonlineprijs: Stemmen!

De website van de SSRP dingt dit jaar weer mee naar de geschiedenisonlineprijs.nl. ‘De Geschiedenis Online Prijs bekroont de beste historische online presentatie!’ Het zal ons toch niet weer gebeuren om net naast de prijzen te vallen...? Tijdens de vorige editie is de website van de SSRP op de elfde plaats geëindigd van de 275 deelnemers. We waren trots. Maar de site verdient meer met de historische informatie over de grootste vloot rond en platbodemjachten ter wereld!
Lezers van de Beretanden: we rekenen op uw stem en deelname van uw hele netwerk. We gaan deze ronde voor het goud! Stem aub en let even op het bevestigingsmailtje.


 

SSRP Voorjaarsbijeenkomst in het Scheepvaartmuseum te Amsterdam 23 maart 2019

Op 23 maart a.s. organiseert de SSRP haar Voorjaarsbijeenkomst in het Scheepvaartmuseum te Amsterdam. Goed bereikbaar met het openbaar vervoer en dat is positief in het kader van het beïnvloeden van het broeikaseffect. Ontvangst met koffie/thee en iets lekkers in de zaal met het wonderschone uitzicht over het water en de ‘Stad Amsterdam’.
Op het programma staan een mooie presentatie van Alexander de Vos, ons jaarverslag over 2018, gevolgd door de bekendmaking en overhandiging van de jaarlijkse wisselprijzen de Van Waning- en de W.H.de Vosprijs. Een heerlijke lunch en daarna een rondleiding met een bezoek aan de prachtige collectie van de bibliotheek.
De middag wordt afgesloten met een borrel incl. een ‘oranje’ bitterbal waarbij wij met een driewerf hoera een toost uitbrengen op onze beschermvrouwe H.K.H. Prinses Beatrix.
De kosten bedragen E 25,00 p.p.. Entree met uw museumkaart stellen wij en het Scheepvaartmuseum zeer op prijs.


 

Nieuwe adverteerders op de website

We verwelkomen 2 nieuwe adverteerders.
De Workumer Jachtservice in Workum en Scheepstimmerwerf Peter Schouten in Kortenhoefadverteren mee op onze website.
Hartelijk welkom en dank voor jullie steun en vertrouwen.


 

Boot Holland 2019

De 29-ste editie van deze watersportbeurs in Leeuwarden. In de stand van de Federatie Varend Erfgoed Nederland (FVEN) is de SSRP gedurende 8 tot en met 13 februari tezamen met andere behoudsorganisaties aanwezig.

We ontmoeten u in de stand bij Boot Holland ook graag!


Sail 2020 en de SSRP

Volgend jaar zal de 10e editie van Sail Amsterdam worden gehouden. De organisatie is al enige tijd in volle gang. De eerste contacten zijn gelegd tussen de organisatie van Sail 2020/FVEN en de SSRP. Wij hebben ons vanuit de SSRP er sterk voor gemaakt dat alle ("actief") ingeschreven schepen in het Stamboek via de FVEN deel kunnen nemen. Daarbij stimuleren wij de deelnemende schepen aan Sail die 50 jaar of ouder zijn en/of van voor 1950, zich in te schrijven in het Register Varend Erfgoed Nederland (RVEN). Het kernteam Sail 2020 en de afgevaardigden vanuit de FVEN vormen de organisatie m.b.t. de programmering van het evenement in 2020.
Over de manier van inschrijven wordt tijdig met u gecommuniceerd zodra daarover meer bekend is.


 

Ineke Verkaaik-Hogervorst
Vicevoorzitter SSRP, PR en communicatie
AB- FVEN
vicevoorzitter@ssrp.nl

Terug naar vorige pagina