Met twee tjotters naar La semaine du Golfe 2015

29 mei 2015

Jack en Karin van den Berg-Timmer uit Heeg (Jack is voorzitter van de Stichting Friese Tjottervloot), Pien Groenewegen en Eling Dijkstra uit Balk hebben van 11 tm 17 mei met de grote tjotter 'Eyseend' meegedaan aan de 8e editie van La Semaine du Golfe du Morbihan. Ze waren op eigen verzoek ingedeeld in flottielje nr 7. In dit flottielje deed Maarten Vermeulen ook mee met zijn kleine tjotter 'Amalia'.  Tijdens het evenement wordt er ook wedstrijd gevaren, maar daaraan hebben de tjotters niet meegedaan. Contact met de andere deelnemende schepen heb je dagelijks tijdens het palaver, uiteraard als je dat wilt. Frans verstaan en praten is niet een voorwaarde maar wel een voordeel. Karin en Pien hadden daar geen problemen mee. Van de belevenissen met de 'Eyseend' heeft Jack een uitgebreid verslag gemaakt. De foto's zijn van hem en Maarten Vermeulen.

De sloop van de Boeier 'Almeri'

In 2013 hebben wij met de 10 tjotters en het Friese jacht van de Stichting Friese Tjottervloot deelgenomen aan het evenement Semaine du Golfe 2013. Een groot succes. In 2015 wilde ik weer naar dit tweejaarlijkse evenement, maar nu alleen met mijn vrouw en 2 vrienden, zonder het voorbereidend werk en de verantwoordelijkheid over 11 schepen en deelnemers. Onze tjotters, de tjotters van de Stichting Friese Tjottervloot, vind ik voor vier volwassenen en zonder motor te klein en te kwetsbaar.

Jan en Rita Eissens boden hun 'Eyseend' aan voor dit nieuwe avontuur. Deze stoere tjotter is door haar constructie en afmetingen robuuster en heeft een binnenboordmotor. Het werd een groot succes. De boot bleek prima te varen op het grote meer “zeewaardig” en comfortabel voor vier personen. 

Lees de boeiende ervaringen van Jack en Karin van den Berg-Timmer en hun bemanninsleden in Morbihan

Terug naar vorige pagina