Motketelwedstrijden 2017 op Loosdrecht

10 juni 2017

Voor de derde keer in successie organiseerde de K.W.V. Loosdrecht in het weekend van 13 en 14 mei wedstrijden voor Ronde en Platbodemjachten en enkele zeilende werkschepen, waarvan de eerste versie werd verzeild in de zomer van 2012, tijdens het 100-jarig bestaan van de “Vereeniging”. Dit jaar werd het een iets kleinschaliger, maar niet minder geanimeerd evenement.

De overall winnaars Alexander van der Zee, Pieter Duyvis en Hildo Brilleman ( v.l.n.r.) met de zojuist door Frits Bausch uitgereikte SSRP wimpel
De overall winnaars Alexander van der Zee, Pieter Duyvis en Hildo Brilleman ( v.l.n.r.) met de zojuist door Frits Bausch uitgereikte SSRP wimpel

Onder prima weersomstandigheden was er op verschillende niveaus een prettige strijd. De Vereenigings-schouw “Gooiland” met Duuk Dudok van Heel aan het roer toonde zich de snelste op reële tijd . De beide werkschepen, de punter van bootbouwer Peter Schouten en de Staverse Jol ST59 hielden elkaar aan de staart van het veld aardig in evenwicht. Bij de tjotters en Friese jachten ging de eerste plek naar het Fries jacht “Triton” met Pieter Duyvis : zijn team ging ook met de overall-prijs (op gecorrigeerde tijd) naar huis. De in 2012 door de SSRP aangeboden wimpel zal voortaan ook de naam van de “Triton” en zijn schipper dragen.
Op zaterdagmiddag daagden leden van de K. Z.V. “ Oostergoo” de K.W.V. “Loosdrecht “ uit voor een “best of three” in een matchrace te verzeilen in de schouwen van de Vereeniging. Het Loosdrechtse team had maar twee wedstrijden nodig om het pleit te beslechten. Een volgende keer revanche in de Fjouweracht ? De gezamenlijke schippersmaaltijd op die avond leverde, zoals niet ongewoon bij bemanningen van houten jachten, weer voldoende stof op voor uitbreiding van het sterke verhalen-assortiment.
Een geslaagd evenement: blijft voor herhaling vatbaar.

Frits Bausch.
 

Terug naar vorige pagina