Adagio

Adagio Niet actief

Dit schip heeft een plaquette van de SSRP aan boord van een eerdere inschrijving, maar staat nu "geregistreerd" in Categorie X in het Stamboek en wordt dus gekenmerkt als 'Inactief'. Schip en eigenaar zijn op dit moment NIET "actief" aangesloten bij de SSRP als Behoudsorganisatie. De huidige eigenaar is (nog) niet in onze administratie opgenomen. Deelname aan Evenementen waarbij de eis wordt gesteld, dat het schip en de eigenaar zijn aangesloten bij dezelfde Behoudsorganisatie als onderdeel van de FVEN, is vanuit de SSRP daarom NIET mogelijk.

Dit betekent dat het schip nog onderdeel is van de Aanmeldingsprocedure (her-inschrijving) of, en dat geldt voor de meeste schepen, de eigenaar heeft het schip niet her-aangemeld en betaalt dus ook geen jaarlijkse bijdrage aan de SSRP voor Inschrijving in het Stamboek. Eventueel vermelde gegevens van schip en oud-eigenaren dateren meestal uit de periode van eerdere 'actieve' Inschrijvingen en zijn waarschijnlijk niet volledig en mogelijk niet correct. Voor dit schip kan, omdat het niet aantoonbaar voldoet aan de Criteria van de SSRP, geen Meetbrief door de KNWV worden afgegeven.
Vanwege de doelstelling van de SSRP om alle historie van de in het Stamboek opgenomen schepen vast te leggen, worden in de Schepenlijst wel de in het stamboekarchief beschikbare gegevens van dit ooit geregistreerde schip en summiere gegevens van de (oud-)eigenaren getoond.
Heeft u informatie over dit schip of bent u eigenaar en wilt u het graag weer 'activeren'? Laat het ons weten!

Op de werf van Van der Meulen in Sneek zijn schouwen in allerlei lengtes gebouwd, van speelbootje tot forse zeeschouw. Zo heeft het kleinste model een mooie vloeiende zeeg - een beetje afgekeken van de stoere zeeschouw. Die kleinste was eerst 2,60 m lang met een spriettuigje, Dan klimmen de maten op: 3,50 m; 4,25 m; 5,25 m; 6,00 m. De grootste open schouw is 6,75 m lang, 2,20 m breed heeft een vast voordek. Kajuitschouwen worden gebouwd in lengtes van 6 tot 7,5 meter. De kroon op het werk zijn de 9 meter lange zeeschouwen. Scheepsvorm en materiaal zijn hier vergroeid tot een bijzonder stoer en harmonieus geheel. 

De 'Adagio' is volgens de eerste opgave in 1991 mogelijk in 1975 gebouwd als 7.00 meter kajuitschouw. Van der Meulen bouwde de meeste kajuitschouwen in de lengte van 7.50m. Volgens de bouwlijst in het boek "De Houttovenaars' is de laatste 7.00 meter kajuitschouw ('Houk en Ansk') gebouwd in 1975. In 1971 is een schouw gebouwd voor de heer van Hemmen. Mogelijk is dat deze kajuitschouw.

De huidige eigenaar heeft haar door Brandsma in Rohel laten veranderen in een grote open vissermanschouw.

Een foto van de 'Adagio' als kajuitschouw voor 2003
Een foto van de 'Adagio' als kajuitschouw voor 2003

Eigenschappen

Plaquette nummer:1604 Zeil nummer:
Categorie:X Tekening nummer:
Type:Kajuitschouw

Bouw

Bouwjaar:1971(?) Ontwerper:Joh. van der Meulen
Werf:Joh. van der Meulen & zn Werf plaats:Sneek
Motor:Inbouw Motor type:
Materiaal romp:Eikenhout Materiaal kajuit:Eikenhout
Materiaal zeil:Dacron
Onderwaterschip: Kiel:

Afmetingen

Lengte stevens:7,00 m Breedte berghout:2,65 m
Diepgang:0,45 m Masthoogte water:7,00 m
Oppervlakte grootzeil:0,00 m2 Oppervlakte fok:0,00 m2
Oppervlakte botterfok:0,00 m2 Oppervlakte kluiver:0,00 m2
Oppervlakte totaal:0,00 m2 Oppervlakte overig:0,00 m2

Tot nu toe bekende eigenaren en namen van het schip

1991 – 1999 W.G. van Vliet, Ridderkerk ( Adagio)
1999 – 2003 C.S.B. Baljon, Rotterdam ( Adagio)
2003 – (Eigenaar - Nu geen relatie met het Stamboek) J.H. de Joode , Usquert ( Adagio)

Geschiedenis

2019

11 mei 2019

11 mei 2019: Bericht van eigenaar J.H. de Joode uit Usquert

Wij hebben de 'Adagio' in 2003 gekocht en er in de loop der jaren een visserman van laten maken voor 8 personen. De schouw is helemaal gerenoveerd/gerestaureerd bij Brandsma /Augustinusga. Ligt nu in Dokkumer Nieuwe Zijlen bij jachthaven Hunzegat.

We zijn zeer geïnteresseerd in uw opmerkingen en/of vragen over dit schip. Stuur ze ons!

Terug naar het overzicht