De Zoete Kreeft

De Zoete Kreeft Niet actief

Dit schip heeft een plaquette van de SSRP aan boord van een eerdere inschrijving, maar staat nu "geregistreerd" in Categorie X in het Stamboek en wordt dus gekenmerkt als 'Inactief'. Schip en eigenaar zijn op dit moment NIET "actief" aangesloten bij de SSRP als Behoudsorganisatie. De huidige eigenaar is (nog) niet in onze administratie opgenomen. Deelname aan Evenementen waarbij de eis wordt gesteld, dat het schip en de eigenaar zijn aangesloten bij dezelfde Behoudsorganisatie als onderdeel van de FVEN, is vanuit de SSRP daarom NIET mogelijk.

Dit betekent dat het schip nog onderdeel is van de Aanmeldingsprocedure (her-inschrijving) of, en dat geldt voor de meeste schepen, de eigenaar heeft het schip niet her-aangemeld en betaalt dus ook geen jaarlijkse bijdrage aan de SSRP voor Inschrijving in het Stamboek. Eventueel vermelde gegevens van schip en oud-eigenaren dateren meestal uit de periode van eerdere 'actieve' Inschrijvingen en zijn waarschijnlijk niet volledig en mogelijk niet correct. Voor dit schip kan, omdat het niet aantoonbaar voldoet aan de Criteria van de SSRP, geen Meetbrief door de KNWV worden afgegeven.
Vanwege de doelstelling van de SSRP om alle historie van de in het Stamboek opgenomen schepen vast te leggen, worden in de Schepenlijst wel de in het stamboekarchief beschikbare gegevens van dit ooit geregistreerde schip en summiere gegevens van de (oud-)eigenaren getoond.
Heeft u informatie over dit schip of bent u eigenaar en wilt u het graag weer 'activeren'? Laat het ons weten!

De werf van Joh. van der Meulen verhuisde in 1962 van de helling in Joure naar de voormalige werf van Barkmeijer in Sneek. Van huurder werden ze nu eigenaar van een werf. Schouwen bouwen gebeurde ook al in de laatste jaren te Joure. In 1960 gleed er zelfs een kajuitschouw van 8 m van de helling. Vanaf 1964 is sprake van een constante bouwstroom van schouwen en schouwtjes, zo blijkt uit de nauwkeurige schepenlijst die opgenomen is in het Jubileumboek ‘de Houttovenaars’.

In het Stamboekarchief staat vermeld dat de schouw in 1976 is gebouwd en onder de naam 'De Zoete Kreeft' te water is gelaten. In de, in het boekje "De Houttovenaars" opgenomen bouwlijst, staan twee open schouwen vermeld van 6.00 meter. Eén voor opdrachtgever Bokstein en één voor opdrachtgever Heikamp. In 1977 werd P.K. Lindenbergh uit Giekerk eigenaar van de schouw. Hij gaf haar de naam 'Jo Jende'. Latere eigenaren hebben de eerste naam 'De Zoete Kreeft' weer in ere hersteld.

Bericht van Arjen Hogen Esch (22-04-2018)

Het kan gaan over dit schouwtje. Ik heb in maart 2005 'De Zoete Kreeft' van de eigenaar uit Huizen gekocht. Ze is na koop naar mijn woonplaats Terherne getransporteerd op een grote kar. Het jaar daar op heb ik het scheepje weer doorverkocht, de naam van de koper kan ik niet zo snel meer achterhalen, ergens uit Loosdrecht/Vinkeveen? Er zijn meer foto's door mij gemaakt in 2005.

Eigenschappen

Plaquette nummer:977 Zeil nummer:
Categorie:X Tekening nummer:
Type:Open Schouw

Bouw

Bouwjaar:1976 Ontwerper:Joh. van der Meulen
Werf:Joh. van der Meulen & zn Werf plaats:Sneek
Motor:Buitenboord Motor type:
Materiaal romp:Eikenhout Materiaal kajuit:
Materiaal zeil:Dacron
Onderwaterschip: Kiel:

Afmetingen

Lengte stevens:6,00 m Breedte berghout:2,00 m
Diepgang:0,00 m Masthoogte water:8,00 m
Oppervlakte grootzeil:0,00 m2 Oppervlakte fok:0,00 m2
Oppervlakte botterfok:0,00 m2 Oppervlakte kluiver:0,00 m2
Oppervlakte totaal:0,00 m2 Oppervlakte overig:0,00 m2

Tot nu toe bekende eigenaren en namen van het schip

onbekend – onbekend ( De Zoete Kreeft)
1977 – 1979 P.K. Lindenbergh , Giekerk ( Jo Jende)
onbekend – 2005 B. Verlinden , Huizen ( De Zoete Kreeft)
2005 – 2006 Arjen Hogen Esch, Ter Horne ( De Zoete Kreeft)

We zijn zeer geïnteresseerd in uw opmerkingen en/of vragen over dit schip. Stuur ze ons!

Terug naar het overzicht