Noordster

Noordster Niet actief

Dit schip heeft een plaquette van de SSRP aan boord van een eerdere inschrijving, maar staat nu "geregistreerd" in Categorie X in het Stamboek en wordt dus gekenmerkt als 'Inactief'. Schip en eigenaar zijn op dit moment NIET "actief" aangesloten bij de SSRP als Behoudsorganisatie. De huidige eigenaar is (nog) niet in onze administratie opgenomen. Deelname aan Evenementen waarbij de eis wordt gesteld, dat het schip en de eigenaar zijn aangesloten bij dezelfde Behoudsorganisatie als onderdeel van de FVEN, is vanuit de SSRP daarom NIET mogelijk.

Dit betekent dat het schip nog onderdeel is van de Aanmeldingsprocedure (her-inschrijving) of, en dat geldt voor de meeste schepen, de eigenaar heeft het schip niet her-aangemeld en betaalt dus ook geen jaarlijkse bijdrage aan de SSRP voor Inschrijving in het Stamboek. Eventueel vermelde gegevens van schip en oud-eigenaren dateren meestal uit de periode van eerdere 'actieve' Inschrijvingen en zijn waarschijnlijk niet volledig en mogelijk niet correct. Voor dit schip kan, omdat het niet aantoonbaar voldoet aan de Criteria van de SSRP, geen Meetbrief door de KNWV worden afgegeven.
Vanwege de doelstelling van de SSRP om alle historie van de in het Stamboek opgenomen schepen vast te leggen, worden in de Schepenlijst wel de in het stamboekarchief beschikbare gegevens van dit ooit geregistreerde schip en summiere gegevens van de (oud-)eigenaren getoond.
Heeft u informatie over dit schip of bent u eigenaar en wilt u het graag weer 'activeren'? Laat het ons weten!

In 1960 begon Bouwe Westerdijk met zijn zoons in Eernewoude met de bouw van zeeschouwen. Er werden geleidelijk aan een hele serie zeeschouwen gebouwd, van 7 meter opklimmend tot 11,5 meter, met kajuit en als vissermanmodel. Wat eerst een spekbak werd genoemd, werd omgetoverd in een stoer, maar toch elegant jacht: de Friese zeeschouw, In 1960 is zo de eerste Westerdijk zeeschouw van stapel gelopen, waarvan er tot en met 1982 150 exemplaren zijn gebouwd. Daarna hebben nog diverse nieuwe Zeeschouwen de werf verlaten.

De Zeeschouw 'Noordster' is rond 1976 gebouwd op de werf van Bouwe Westerdijk te Eernewoude. Onder welke naam de schouw te water is gelaten en wie de opdrachtgever was, weten wij (nog) niet.

De vier meest gebouwde types Westerdijk Zeeschouwen van 7m tm 10m
De vier meest gebouwde types Westerdijk Zeeschouwen van 7m tm 10m

Eigenschappen

Plaquette nummer:2244 Zeil nummer:
Categorie:X Tekening nummer:
Type:Zeeschouw

Bouw

Bouwjaar:1976 <> Ontwerper:B. Westerdijk
Werf:Fa. B. Westerdijk & zn Werf plaats:Eernewoude
Motor:Inbouw Motor type:Volvo MD 2030 (29PK), 2004
Materiaal romp:Staal Materiaal kajuit:Staal
Materiaal zeil:Katoen
Onderwaterschip:Knikspant Kiel:Kielbalk

Afmetingen

Lengte stevens:8,50 m Breedte berghout:3,20 m
Diepgang:0,90 m Masthoogte water:11,00 m
Oppervlakte grootzeil:23,30 m2 Oppervlakte fok:0,00 m2
Oppervlakte botterfok:18,00 m2 Oppervlakte kluiver:0,00 m2
Oppervlakte totaal:41,30 m2 Oppervlakte overig:0,00 m2

Tot nu toe bekende eigenaren en namen van het schip

1999 – 2019 R.G.J.M. Meeuwsen, Breda ( Noordster)
2019 – (Eigenaar - Nu geen relatie met het Stamboek) Th. Hecking, Stadtlohn (D) ( Noordster)

Geschiedenis

2018

2018

2018: Foto's

We zijn zeer geïnteresseerd in uw opmerkingen en/of vragen over dit schip. Stuur ze ons!

Terug naar het overzicht