Polly

Polly Niet actief

Dit schip heeft een plaquette van de SSRP aan boord van een eerdere inschrijving, maar staat nu "geregistreerd" in Categorie X in het Stamboek en wordt dus gekenmerkt als 'Inactief'. Schip en eigenaar zijn op dit moment NIET "actief" aangesloten bij de SSRP als Behoudsorganisatie. De huidige eigenaar is (nog) niet in onze administratie opgenomen. Deelname aan Evenementen waarbij de eis wordt gesteld, dat het schip en de eigenaar zijn aangesloten bij dezelfde Behoudsorganisatie als onderdeel van de FVEN, is vanuit de SSRP daarom NIET mogelijk.

Dit betekent dat het schip nog onderdeel is van de Aanmeldingsprocedure (her-inschrijving) of, en dat geldt voor de meeste schepen, de eigenaar heeft het schip niet her-aangemeld en betaalt dus ook geen jaarlijkse bijdrage aan de SSRP voor Inschrijving in het Stamboek. Eventueel vermelde gegevens van schip en oud-eigenaren dateren meestal uit de periode van eerdere 'actieve' Inschrijvingen en zijn waarschijnlijk niet volledig en mogelijk niet correct. Voor dit schip kan, omdat het niet aantoonbaar voldoet aan de Criteria van de SSRP, geen Meetbrief door de KNWV worden afgegeven.
Vanwege de doelstelling van de SSRP om alle historie van de in het Stamboek opgenomen schepen vast te leggen, worden in de Schepenlijst wel de in het stamboekarchief beschikbare gegevens van dit ooit geregistreerde schip en summiere gegevens van de (oud-)eigenaren getoond.
Heeft u informatie over dit schip of bent u eigenaar en wilt u het graag weer 'activeren'? Laat het ons weten!

J.K. Gipon tekende maar liefst negen versies van de Staverse jol in de afmetingen: 5.20, 5.70, 6.00, 6.20, 6.30, 7.00, 7.50, 8.00 en 9.00 meter. In de Staverse jol met een lengte van 9.00 meter over stevens en een breedte van 3.60 meter, kan heel wat accommodatie worden ondergebracht. De breedte van de loopvloer is 1.60 meter! Hoewel dat alles op een lengte van slechts 9.00 meter wel aantrekkelijk lijkt, rijst toch de vraag of het uiterlijk aanzien van het scheepstype in deze afmetingen niet te plomp is geworden. Wat in de kleinere afmetingen een indruk van goedmoedigheid en stoerheid oplevert kan in grotere afmetingen een te zwaar accent krijgen. De 9.00 meter jollen zijn zowel bij Kooijman & de Vries, Van Rijnsoever en bij de Scheepsbouwers Maritiem gebouwd.

De 'Grijze Griet' is een 9.00 meter jol, gebouwd door de Scheepsbouwers Maritiem in Werkendam. Opdrachtgever was M. Aalbrecht uit Maassluis.

Eigenschappen

Plaquette nummer:1976 Zeil nummer:
Categorie:X Tekening nummer:
Type:Staverse jol

Bouw

Bouwjaar:2002 Ontwerper:J.K. Gipon
Werf:De Scheepsbouwers bv Werf plaats:Werkendam
Motor:Inbouw Motor type:
Materiaal romp:Staal Materiaal kajuit:Staal
Materiaal zeil:Dacron
Onderwaterschip: Kiel:

Afmetingen

Lengte stevens:9,00 m Breedte berghout:3,60 m
Diepgang:0,95 m Masthoogte water:12,00 m
Oppervlakte grootzeil:25,50 m2 Oppervlakte fok:16,90 m2
Oppervlakte botterfok:0,00 m2 Oppervlakte kluiver:0,00 m2
Oppervlakte totaal:42,40 m2 Oppervlakte overig:0,00 m2

Tot nu toe bekende eigenaren en namen van het schip

2002 – 2016 M. Aalbrecht, Maassluis ( Grijze Griet)
2016 – onbekend ( Polly)

Geschiedenis

2016

2016

2016: 'Grijze Griet' wordt 'Polly'

We zijn zeer geïnteresseerd in uw opmerkingen en/of vragen over dit schip. Stuur ze ons!

Terug naar het overzicht