Schipperswichie

Schipperswichie Niet actief

Dit schip heeft een plaquette van de SSRP aan boord van een eerdere inschrijving, maar staat nu "geregistreerd" in Categorie X in het Stamboek en wordt dus gekenmerkt als 'Inactief'. Schip en eigenaar zijn op dit moment NIET "actief" aangesloten bij de SSRP als Behoudsorganisatie. De huidige eigenaar is (nog) niet in onze administratie opgenomen. Deelname aan Evenementen waarbij de eis wordt gesteld, dat het schip en de eigenaar zijn aangesloten bij dezelfde Behoudsorganisatie als onderdeel van de FVEN, is vanuit de SSRP daarom NIET mogelijk.

Dit betekent dat het schip nog onderdeel is van de Aanmeldingsprocedure (her-inschrijving) of, en dat geldt voor de meeste schepen, de eigenaar heeft het schip niet her-aangemeld en betaalt dus ook geen jaarlijkse bijdrage aan de SSRP voor Inschrijving in het Stamboek. Eventueel vermelde gegevens van schip en oud-eigenaren dateren meestal uit de periode van eerdere 'actieve' Inschrijvingen en zijn waarschijnlijk niet volledig en mogelijk niet correct. Voor dit schip kan, omdat het niet aantoonbaar voldoet aan de Criteria van de SSRP, geen Meetbrief door de KNWV worden afgegeven.
Vanwege de doelstelling van de SSRP om alle historie van de in het Stamboek opgenomen schepen vast te leggen, worden in de Schepenlijst wel de in het stamboekarchief beschikbare gegevens van dit ooit geregistreerde schip en summiere gegevens van de (oud-)eigenaren getoond.
Heeft u informatie over dit schip of bent u eigenaar en wilt u het graag weer 'activeren'? Laat het ons weten!

In 1950 schrijft ontwerper J.K. Gipon in de Waterkampioen in een artikel met de titel "Een Pluutjacht" :
Bij het zoeken naar een type schip voor een opdrachtgever, die in eerste instantie een Hoogaars wilde hebben, stuitte mijn opdrachtgever in de haven van Harderwijk op een pluut. Hij vond deze zo aantrekkelijk, dat hij besloot om te trachten een jacht van dit model te verkrijgen. De ruimte in de pluut is bij gelijke lengte over de stevens veel groter dan die in een Hoogaars, terwijl de bouwkosten weinig verschillen. Het werd de 'Spes Nostra'.

Na 1950 zijn er op diverse werven nog Pluten naar het ontwerp van J.K. Gipon gebouwd. De Pluut 'Schipperswichie' werd in 1964 gebouwd op de werf van Wolf in Hendrik Ido Ambacht. Wie de opdrachtgever was weten we (nog) niet.

Eigenschappen

Plaquette nummer:531 Zeil nummer:
Categorie:X Tekening nummer:
Type:Pluut

Bouw

Bouwjaar:1964 Ontwerper:J.K. Gipon
Werf:Wolf Werf plaats:Hendrik Ido Ambacht
Motor:Inbouw Motor type:
Materiaal romp:Staal Materiaal kajuit:Staal
Materiaal zeil:Dacron
Onderwaterschip: Kiel:

Afmetingen

Lengte stevens:9,00 m Breedte berghout:3,00 m
Diepgang:0,76 m Masthoogte water:11,30 m
Oppervlakte grootzeil:0,00 m2 Oppervlakte fok:0,00 m2
Oppervlakte botterfok:0,00 m2 Oppervlakte kluiver:0,00 m2
Oppervlakte totaal:0,00 m2 Oppervlakte overig:0,00 m2

Tot nu toe bekende eigenaren en namen van het schip

onbekend – onbekend ( St. Guénolé)
1968 – 1987 L. Franssen, Purmerend ( Schipperswichie)
1992 – 1992 R. Atsma, Zwartsluis ( Schipperswichie)
1992 – 2007 Ernst Ahlhorn, Oldenburg (Dld) ( Schipperswichie)
2007 – onbekend O. Franssen en N.L.W. Franssen-Van Hal, Oegstgeest ( Schipperswichie)

We zijn zeer geïnteresseerd in uw opmerkingen en/of vragen over dit schip. Stuur ze ons!

Terug naar het overzicht