Stoere Johannes

Stoere Johannes Niet actief

Dit schip heeft een plaquette van de SSRP aan boord van een eerdere inschrijving, maar staat nu "geregistreerd" in Categorie X in het Stamboek en wordt dus gekenmerkt als 'Inactief'. Schip en eigenaar zijn op dit moment NIET "actief" aangesloten bij de SSRP als Behoudsorganisatie. De huidige eigenaar is (nog) niet in onze administratie opgenomen. Deelname aan Evenementen waarbij de eis wordt gesteld, dat het schip en de eigenaar zijn aangesloten bij dezelfde Behoudsorganisatie als onderdeel van de FVEN, is vanuit de SSRP daarom NIET mogelijk.

Dit betekent dat het schip nog onderdeel is van de Aanmeldingsprocedure (her-inschrijving) of, en dat geldt voor de meeste schepen, de eigenaar heeft het schip niet her-aangemeld en betaalt dus ook geen jaarlijkse bijdrage aan de SSRP voor Inschrijving in het Stamboek. Eventueel vermelde gegevens van schip en oud-eigenaren dateren meestal uit de periode van eerdere 'actieve' Inschrijvingen en zijn waarschijnlijk niet volledig en mogelijk niet correct. Voor dit schip kan, omdat het niet aantoonbaar voldoet aan de Criteria van de SSRP, geen Meetbrief door de KNWV worden afgegeven.
Vanwege de doelstelling van de SSRP om alle historie van de in het Stamboek opgenomen schepen vast te leggen, worden in de Schepenlijst wel de in het stamboekarchief beschikbare gegevens van dit ooit geregistreerde schip en summiere gegevens van de (oud-)eigenaren getoond.
Heeft u informatie over dit schip of bent u eigenaar en wilt u het graag weer 'activeren'? Laat het ons weten!

Arie Woudenberg, die in 1954 in Dordrecht begon, kocht in 1970 de werf in Beneden-Leeuwen. Zoon Joop, die op jonge leeftijd al dagelijks te vinden was in de werkplaats, heeft in 2004 het bedrijf van zijn vader overgenomen. De jachtwerf is een familiebedrijf gebleven.
De 'Stoere Johannes' is in 1967 gebouwd. Opdrachtgever voor het casco was J.C. Lichtenauer, die het zelf heeft afgebouwd, samen met W.F. Lichtenauer, die de zeeschouw in 1987 heeft overgenomen. Bij de tewaterlating kreeg de zeeschouw de naam 'Nieuw Hoorn'.

Eigenschappen

Plaquette nummer:1669 Zeil nummer: ZB2
Categorie:X Tekening nummer:
Type:Zeeschouw

Bouw

Bouwjaar:1967 Ontwerper:
Werf:A. Woudenberg Werf plaats:Dordrecht (tot 1970) - Beneden-Leeuwen
Motor:Inbouw Motor type:
Materiaal romp:Staal Materiaal kajuit:Staal
Materiaal zeil:Dacron
Onderwaterschip: Kiel:Dooskiel

Afmetingen

Lengte stevens:10,38 m Breedte berghout:3,60 m
Diepgang:0,90 m Masthoogte water:12,20 m
Oppervlakte grootzeil:33,00 m2 Oppervlakte fok:15,00 m2
Oppervlakte botterfok:21,00 m2 Oppervlakte kluiver:14,00 m2
Oppervlakte totaal:83,00 m2 Oppervlakte overig:0,00 m2

Tot nu toe bekende eigenaren en namen van het schip

1967 – 1987 J.C. Lichtenauer ( Nieuw Hoorn)
1987 – 1989 W.F. Lichtenauer ( Nieuw Hoorn)
1989 – 1994 T. Bezemer, Dordrecht ( Vrouwe Mathilde)
1994 – 2011 H. van Dijkhuizen, Dordrecht ( Vrouwe Johanna Lena)
2011 – onbekend M.T. Eck-Broer, Wijk bij Duurstede ( Stoere Johannes )

Geschiedenis

1999

1999

1999: Meetbrief zeeschouw 'Vrouwe Johanna Lena'

We zijn zeer geïnteresseerd in uw opmerkingen en/of vragen over dit schip. Stuur ze ons!

Terug naar het overzicht