Venus

Venus Niet actief

Dit schip heeft een plaquette van de SSRP aan boord van een eerdere inschrijving, maar staat nu "geregistreerd" in Categorie X in het Stamboek en wordt dus gekenmerkt als 'Inactief'. Schip en eigenaar zijn op dit moment NIET "actief" aangesloten bij de SSRP als Behoudsorganisatie. De huidige eigenaar is (nog) niet in onze administratie opgenomen. Deelname aan Evenementen waarbij de eis wordt gesteld, dat het schip en de eigenaar zijn aangesloten bij dezelfde Behoudsorganisatie als onderdeel van de FVEN, is vanuit de SSRP daarom NIET mogelijk.

Dit betekent dat het schip nog onderdeel is van de Aanmeldingsprocedure (her-inschrijving) of, en dat geldt voor de meeste schepen, de eigenaar heeft het schip niet her-aangemeld en betaalt dus ook geen jaarlijkse bijdrage aan de SSRP voor Inschrijving in het Stamboek. Eventueel vermelde gegevens van schip en oud-eigenaren dateren meestal uit de periode van eerdere 'actieve' Inschrijvingen en zijn waarschijnlijk niet volledig en mogelijk niet correct. Voor dit schip kan, omdat het niet aantoonbaar voldoet aan de Criteria van de SSRP, geen Meetbrief door de KNWV worden afgegeven.
Vanwege de doelstelling van de SSRP om alle historie van de in het Stamboek opgenomen schepen vast te leggen, worden in de Schepenlijst wel de in het stamboekarchief beschikbare gegevens van dit ooit geregistreerde schip en summiere gegevens van de (oud-)eigenaren getoond.
Heeft u informatie over dit schip of bent u eigenaar en wilt u het graag weer 'activeren'? Laat het ons weten!

Rond 1880 is een werf door M. Haring gestart in Wilnis. Vanaf ca. 1903 onder leiding van H. Haring. In 1925 verhuist de werf naar Boskoop. De werf bouwt voornamelijk scheepjes tot circa 21 meter. Daaronder de nodige 'aken' en pakschuiten, maar al spoedig ook 'motorschepen'. De werf heeft voornamelijk kleine motorscheepjes, vermoedelijk voor de beurtvaart, gebouwd. Constructiebouw Haring B.V. een voortzetting van dit bedrijf. De bedrijfsactiviteiten van de constructiebouw omvatten o.a. het vervaardigen
van stalen constructies als hooimijten, druktanks en opslagtanks voor aardolieproducten. Nadat deze activiteiten in 1980 werden beëindigd, zijn in 1981 de opstallen en de grond door de gemeente Boskoop aangekocht voor toekomstige woningbouw. In de de jaren-80 van de vorige eeuw zijn er ook een aantal Zeeschouwen gebouwd, ontworpen door jachtarchitect H. Lunstroo.

De 'Venus' is in 1979 gebouwd. Onder welke naam ze te water is gelaten en voor welke opdrachtgever ze is gebouwd weten we (nog) niet.

Eigenschappen

Plaquette nummer:2275 Zeil nummer:
Categorie:X Tekening nummer:
Type:Zeeschouw

Bouw

Bouwjaar:1979 Ontwerper:H. Lunstroo
Werf:Haring bv Werf plaats:Boskoop
Motor:Inbouw Motor type:
Materiaal romp:Staal Materiaal kajuit:Staal
Materiaal zeil:Dacron
Onderwaterschip:Knikspant Kiel:

Afmetingen

Lengte stevens:8,20 m Breedte berghout:3,20 m
Diepgang:0,70 m Masthoogte water:10,00 m
Oppervlakte grootzeil:20,00 m2 Oppervlakte fok:16,00 m2
Oppervlakte botterfok:0,00 m2 Oppervlakte kluiver:9,60 m2
Oppervlakte totaal:45,60 m2 Oppervlakte overig:0,00 m2

Tot nu toe bekende eigenaren en namen van het schip

onbekend – onbekend ( Mauwerijntje)
onbekend – 2009 H. Landman, Nijkerk ( Vrouwe Elles)
2009 – 2016 Mw. Reinanda Aaltje Holtjer ( Vrouwe Aaltje)
2016 – 2019 A. Kamminga, Zeewolde ( Fregona)
2019 – 2019 C. Bolwijn, IJsselmuiden ( Venus)
2019 – (Eigenaar - Nu geen relatie met het Stamboek) W. Visser ( Venus)

Geschiedenis

1979

1979

1979: Brochure "Stalen Zeeschouw Gouwe Schouw" van Haring B.V.

2016

november 2016

november 2016: Foto's

We zijn zeer geïnteresseerd in uw opmerkingen en/of vragen over dit schip. Stuur ze ons!

Terug naar het overzicht