Vrouwe Anneghien

Vrouwe Anneghien Niet actief

Dit schip heeft een plaquette van de SSRP aan boord van een eerdere inschrijving, maar staat nu "geregistreerd" in Categorie X in het Stamboek en wordt dus gekenmerkt als 'Inactief'. Schip en eigenaar zijn op dit moment NIET "actief" aangesloten bij de SSRP als Behoudsorganisatie. De huidige eigenaar is (nog) niet in onze administratie opgenomen. Deelname aan Evenementen waarbij de eis wordt gesteld, dat het schip en de eigenaar zijn aangesloten bij dezelfde Behoudsorganisatie als onderdeel van de FVEN, is vanuit de SSRP daarom NIET mogelijk.

Dit betekent dat het schip nog onderdeel is van de Aanmeldingsprocedure (her-inschrijving) of, en dat geldt voor de meeste schepen, de eigenaar heeft het schip niet her-aangemeld en betaalt dus ook geen jaarlijkse bijdrage aan de SSRP voor Inschrijving in het Stamboek. Eventueel vermelde gegevens van schip en oud-eigenaren dateren meestal uit de periode van eerdere 'actieve' Inschrijvingen en zijn waarschijnlijk niet volledig en mogelijk niet correct. Voor dit schip kan, omdat het niet aantoonbaar voldoet aan de Criteria van de SSRP, geen Meetbrief door de KNWV worden afgegeven.
Vanwege de doelstelling van de SSRP om alle historie van de in het Stamboek opgenomen schepen vast te leggen, worden in de Schepenlijst wel de in het stamboekarchief beschikbare gegevens van dit ooit geregistreerde schip en summiere gegevens van de (oud-)eigenaren getoond.
Heeft u informatie over dit schip of bent u eigenaar en wilt u het graag weer 'activeren'? Laat het ons weten!

Toen werfbaas Douwe Yntjes Wijbrands in Hindeloopen overleed zag lege Blom zijn kans. Hij was visserman, samen met zijn broer, maar na de Tweede Wereldoorlog was daarmee niet veel meer te verdienen. 's Winters als de visserij door vorst stillag, bouwde hij al scheepsmodellen o.a. voor het Fries Scheepvaartmuseum.  Op 9 februari 1957 begon zijn avontuur als hellingbaas. De officiële overdracht van de helling met alles wat er bij hoorde (voor fl. 5750) was meer dan een jaar later.

De overstap van visserman naar hellingbaas was voor Blom niet groot. Hij begon met het verbouwen en inkorten van ijzeren skûtsjes, het restaureren van een kleine boeier en het bouwen van diverse zeeschouwen. In het Stamboek staan daarvan 3 ingeschreven, waarvan twee gebouwd in 1965. De eerste Lemster(Hindelooper)aak, een zgn. 10-meter ontwerp, werd in 1967 te water gelaten.

Eigenschappen

Plaquette nummer:773 Zeil nummer: ZC152
Categorie:X Tekening nummer:
Type:Zeeschouw

Bouw

Bouwjaar:1965 Ontwerper:I. Blom
Werf:I. Blom & zn Werf plaats:Hindeloopen
Motor: Motor type:
Materiaal romp:Staal Materiaal kajuit:Staal
Materiaal zeil:Dacron
Onderwaterschip: Kiel:

Afmetingen

Lengte stevens:10,50 m Breedte berghout:0,00 m
Diepgang:0,00 m Masthoogte water:0,00 m
Oppervlakte grootzeil:0,00 m2 Oppervlakte fok:0,00 m2
Oppervlakte botterfok:0,00 m2 Oppervlakte kluiver:0,00 m2
Oppervlakte totaal:0,00 m2 Oppervlakte overig:0,00 m2

Tot nu toe bekende eigenaren en namen van het schip

1973 – 1976 S.P. Fokkema, Leeuwarden ( Ter Luyne)
1976 – onbekend H.H. Bommel van Vloten, Rotterdam ( Vrouwe Anneghien)
2019 – (Eigenaar - Nu geen relatie met het Stamboek) M. Schenk, Bodegraven ( Vrouwe Anneghien)

Geschiedenis

1977

1977

1977: Einde Registratie Stamboek in 1977

We zijn zeer geïnteresseerd in uw opmerkingen en/of vragen over dit schip. Stuur ze ons!

Terug naar het overzicht