Vrouwe Cornelia

Vrouwe Cornelia Niet actief

Dit schip heeft een plaquette van de SSRP aan boord van een eerdere inschrijving, maar staat nu "geregistreerd" in Categorie X in het Stamboek en wordt dus gekenmerkt als 'Inactief'. Schip en eigenaar zijn op dit moment NIET "actief" aangesloten bij de SSRP als Behoudsorganisatie. De huidige eigenaar is (nog) niet in onze administratie opgenomen. Deelname aan Evenementen waarbij de eis wordt gesteld, dat het schip en de eigenaar zijn aangesloten bij dezelfde Behoudsorganisatie als onderdeel van de FVEN, is vanuit de SSRP daarom NIET mogelijk.

Dit betekent dat het schip nog onderdeel is van de Aanmeldingsprocedure (her-inschrijving) of, en dat geldt voor de meeste schepen, de eigenaar heeft het schip niet her-aangemeld en betaalt dus ook geen jaarlijkse bijdrage aan de SSRP voor Inschrijving in het Stamboek. Eventueel vermelde gegevens van schip en oud-eigenaren dateren meestal uit de periode van eerdere 'actieve' Inschrijvingen en zijn waarschijnlijk niet volledig en mogelijk niet correct. Voor dit schip kan, omdat het niet aantoonbaar voldoet aan de Criteria van de SSRP, geen Meetbrief door de KNWV worden afgegeven.
Vanwege de doelstelling van de SSRP om alle historie van de in het Stamboek opgenomen schepen vast te leggen, worden in de Schepenlijst wel de in het stamboekarchief beschikbare gegevens van dit ooit geregistreerde schip en summiere gegevens van de (oud-)eigenaren getoond.
Heeft u informatie over dit schip of bent u eigenaar en wilt u het graag weer 'activeren'? Laat het ons weten!

Deze Zeeschouw is een ontwerp van L.M. Huitema. In de beginjaren van het Stamboek heeft deze ontwerper een drietal bestaande schouwen opgemeten en in de avonduren deze boten op papier gezet voor het bekende boek over Ronde- en Platbodemjachten. Hij heeft later een serie zeeschouwen vanaf 6,50 tot 10,00 meter lengte getekend, waarvan in de loop der jaren een kleine 400 tekeningen zijn verkocht. De ontwerpen zijn zowel op scheepswerven als in eigen beheer gebouwd.

De zeeschouw 'Vrouwe Cornelia' is een 8.00 meter ontwerp en is in 1968 gebouwd op jachtwerf "De Plaete" in Ooltgensplaat. Wie de opdrachtgever was en onder welke naam het schip te water is gelaten, weten we (nog) niet.

Eigenschappen

Plaquette nummer:1293 Zeil nummer:
Categorie:X Tekening nummer:
Type:Zeeschouw

Bouw

Bouwjaar:1968 Ontwerper:L.M. Huitema
Werf:De Plaete Werf plaats:Ooltgensplaat
Motor:Inbouw Motor type:Solo benzinemotor, langzaam lopend, viertakt met twee cilinders, bouwjaar waarschijnlijk ook 1968.
Materiaal romp:Staal Materiaal kajuit:Staal
Materiaal zeil:Dacron
Onderwaterschip: Kiel:

Afmetingen

Lengte stevens:8,00 m Breedte berghout:3,20 m
Diepgang:0,60 m Masthoogte water:10,25 m
Oppervlakte grootzeil:0,00 m2 Oppervlakte fok:0,00 m2
Oppervlakte botterfok:0,00 m2 Oppervlakte kluiver:0,00 m2
Oppervlakte totaal:0,00 m2 Oppervlakte overig:0,00 m2

Tot nu toe bekende eigenaren en namen van het schip

1983 – 1985 N.K. Edelschaap, Vlaardingen ( Vrouwe Cornelia)
1985 – 2018 L. Terweij, Pijnacker ( Vrouwe Cornelia)
2018 – (Eigenaar - nu geen relatie met het Stamboek) J.H. van Weerd, Amsterdam ( Vrouwe Cornelia)

We zijn zeer geïnteresseerd in uw opmerkingen en/of vragen over dit schip. Stuur ze ons!

Terug naar het overzicht