Verdwenen schepen

Vanaf de Start van het Stamboek in 1955 zijn ruim 2500 schepen geregistreerd. Lang niet alle schepen zijn (meer) 'actief' in het Stamboek, dat wil zeggen dat de eigenaar betalend donateur van de Stichting is en wij hem/haar dus kennen en het schip ook. De andere schepen zijn in de loop der jaren van eigenaar veranderd en daardoor uit het beeld van het Stamboek verdwenen of de eigenaar vindt het belang van de inschrijving in het Stamboek minder belangrijk. Dat is natuurlijk jammer.

Er is echter ook een groep schepen, die echt niet meer bestaat of waarvan wij het vermoeden hebben dat ze niet meer bestaan. Ze kunnen ten onder gegaan zijn aan brand. Of zijn gezonken of gesloopt. We zijn zelfs een tjotter in twee helften tegengekomen, die nu als aankleding van een restaurant dient.
In ons hoofdstuk "Uit het Stamboek" op deze website, kunt u veel informatie over meerdere verdwenen schepen terugvinden. Heeft u aanvullende informatie? We horen het graag van u!

Geschiedschrijving

Deze schepen hebben ooit een Stichtingsplaquette aan boord gehad. Deze is of geretourneerd naar de Stichting, nog in het bezit van de laatste eigenaar of ten onder gegaan met het schip.

Maar er hangt ook een verhaal aan het schip. en daar willen we in het Stamboek zeker aandacht aan blijven schenken!

Alle verdwenen Stamboekschepen

Overzicht Stamboekschepen in Categorie V(erdwenen)

Terug naar vorige pagina