Tolerant VZW - Rupelmonde België

Tolerant VZW is opgericht om:

  • behoud van authentieke Vlaamse en Zeeuwse schepen en haveninstallaties
  • renovatie van schepen en ze zo mogelijk in de vaart te brengen.
  • behoud van kennis: documentatiecentrum met boeken, registers, foto's, films, tekeningen, verhalen, modellen...
  • samenwerking met medewerkers en sponsors
  • vaartochten organiseren om de belangstelling voor onze nautische geschiedenis met deze klassieke schepen aan te moedigen

Tolerant geeft cursus “varen met platbodems” en deze is bedoeld voor iedereen die de typische kneepjes van het platbodemzeilen onder de knie wil krijgen.

Eén keer per jaar organiseert Tolerant een nautische evenement in het tweede weekend  van september (samen met Open Monumentendag). Deze opendeurdagen worden gehouden in - en rond de CNR-loods te Rupelmonde, aan de Schelde.

I www.tolerant.be

CONSENT, documenteren en verslagleggen

De doelstelling van het tijdschrift is het documenteren en verslag leggen van de geschiedenis van de oude zeilvaart in de Scheldedelta, en van de aan het maritieme bedrijf verwante industrieën, ambachten, leef- en werkomstandigheden. Naast dit artikel over de 'Atalante' zijn er nog veel meer artikelen verschenen over Zeeuwse schepen. In ons hoofdstuk Publicaties kunt u daarvan een overzicht vinden.

Vier historische scheepswerven langs de Schelde werken samen

De CNR-werf te Rupelmonde, de werf te Baasrode, de werf C.A.Meerman te Arnemuiden en de Museumhaven te Zierikzee. De doelstelling van het Vier Werven Overleg is het maritieme verleden van de Scheldemondregio in het licht te stellen en te promoten om de historische eenheid ervan te benadrukken. Over de landsgrenzen heen, creëert het een duurzaam samenwerkingsverband rond het varend cultureel erfgoed. Een toeristisch lint doorheen de regio met de 4 participerende (museum)werven als ankerplaatsen.

Alle resultaten

De schepen van VZW Tolerant in het Stamboek

Terug naar vorige pagina