De BERETANDEN van de SSRP, september 2018 nummer 9

17 september 2018

Verhaal vanuit de stad van de kaas en de stroopwafels..!

Met daarin:

  • Uitdaging voor de Commissie ‘kleine schepen’?
  • We gaan naar Den Helder… en ook naar Leeuwarden?

Uitdaging voor de Commissie ‘kleine schepen’?

De eerste vergadering van de Federatie Varend Erfgoed Nederland (FVEN) na de zomer had betrekking op de categorie ‘kleine schepen’ . ‘Kleine schepen’ slaat op de schepen binnen de FVEN, die geen certificaat voor 31 december 2018 nodig hebben. Daar de SSRP voornamelijk bestaat uit schepen zonder CVO certificaat ("Certificaat van Onderzoek" noodzakelijk voor schepen voor 20 meter en langer en/of met een lengte x breedte x diepte van meer dan 100 kubieke meter), willen wij graag jullie input en reactie. Bekend is dat wij uit een prachtige varende vloot bestaan. De vloot is misschien nog nooit zo mooi geweest... en ik schrijf dit als vicevoorzitter niet zonder trots!
Een vloot die bijna haar 900ste schip ingeschreven heeft in het Stamboek, bijna 900 schepen die aan de criteria voldoen en waarvan de huidige eigenaren het belangrijk vinden om hun schip (opnieuw) aan te melden. De bezoekersaantallen die de stamboekbeheerder noteert achter de schermen liegen er niet om. Bezoekers uit binnen- en buitenland, veel nieuwe bezoekers, kijkers die veelvuldig doorklikken op onze adverteerders, bezoekers die met nieuwe foto’s en historische informatie komen nadat zij een schip getraceerd hebben op onze informatieve site. We delen meer en meer. Bekend is dat op onze site ook een zoekfunctie ‘gevraagd en aangeboden schepen’ aanwezig is.
Scheepseigenaren, welke onderwerpen behalve de overdracht van onze schepen aan de jongere generatie, willen jullie op de agenda zien geplaatst?
Graag uw reactie!

We gaan naar Den Helder… en ook naar Leeuwarden?

De agenda met Nautische beurzen heeft ook onze aandacht. De Hiswa heeft afgelopen seizoen de ‘Klassieke hoek’ niet meer in haar programma opgenomen. Daar stond tegenover dat de ‘Traditionele Schepenbeurs in Den Helder 2017’ uitstekend is bezocht.
De stand van de Federatie Varend Erfgoed Nederland (FVEN) met enkele aangesloten Behoudsorganisaties (BO’s), waaronder de SSRP, heeft enthousiaste belangstellenden gesproken en veel scheepseigenaren kunnen bereiken om met hun schip, via de Criteriumcommissie, het Stamboek aan te vullen. De organisaties van zowel de Traditionele Schepenbeurs in 2018 (9,10 en 11 november) als van Boot Holland in 2019 (8 t/m 13 februari) stellen ruimtes beschikbaar aan de FVEN en de aangesloten Behoudsorganisaties. Chapeau!
In de komende ‘Beretanden’ zullen wij aandacht aan de programmering van de beurzen besteden. Met elkaar zijn we binnen de FVEN sterker en zeker voor de doelgroep aan bezoekers en de (overheid)instanties. Zij spreken duidelijk de wens uit, in de toekomst vanuit het ‘Varend Erfgoed’ met één stem te spreken.

Ineke Verkaaik-Hogervorst
Vicevoorzitter SSRP, PR en communicatie
AB- FVEN
vicevoorzitter@ssrp.nl

Terug naar vorige pagina