De Gulden Leeuw

De Gulden Leeuw Niet actief

Dit schip heeft een plaquette van de SSRP aan boord van een eerdere inschrijving, maar staat nu "geregistreerd" in Categorie X in het Stamboek en wordt dus gekenmerkt als 'Inactief'. Schip en eigenaar zijn op dit moment NIET "actief" aangesloten bij de SSRP als Behoudsorganisatie. De huidige eigenaar is (nog) niet in onze administratie opgenomen. Deelname aan Evenementen waarbij de eis wordt gesteld, dat het schip en de eigenaar zijn aangesloten bij dezelfde Behoudsorganisatie als onderdeel van de FVEN, is vanuit de SSRP daarom NIET mogelijk.

Dit betekent dat het schip nog onderdeel is van de Aanmeldingsprocedure (her-inschrijving) of, en dat geldt voor de meeste schepen, de eigenaar heeft het schip niet her-aangemeld en betaalt dus ook geen jaarlijkse bijdrage aan de SSRP voor Inschrijving in het Stamboek. Eventueel vermelde gegevens van schip en oud-eigenaren dateren meestal uit de periode van eerdere 'actieve' Inschrijvingen en zijn waarschijnlijk niet volledig en mogelijk niet correct. Voor dit schip kan, omdat het niet aantoonbaar voldoet aan de Criteria van de SSRP, geen Meetbrief door de KNWV worden afgegeven.
Vanwege de doelstelling van de SSRP om alle historie van de in het Stamboek opgenomen schepen vast te leggen, worden in de Schepenlijst wel de in het stamboekarchief beschikbare gegevens van dit ooit geregistreerde schip en summiere gegevens van de (oud-)eigenaren getoond.
Heeft u informatie over dit schip of bent u eigenaar en wilt u het graag weer 'activeren'? Laat het ons weten!

De Zeeschouw 'De Gulden Leeuw' is in 1964 door Jachtwerf Westerdijk inEernewoude gebouwd. De fam. Keulers was opdrachtgever. De heer Keulers had een houtbedrijf en heeft het schip van binnen en van buiten van een houten betimmering voorzien. Dek, kajuit en kuip, zoveel mogelijk Java teak. De naam 'De Gulden Leeuw' is geïnspireerd op het allereerste Friese Statenjacht, lang voor de Friso (sinds 1953), dat ook 'De Gulden Leeuw' heette.

Eigenschappen

Plaquette nummer:556 Zeil nummer: ZC164
Categorie:X Tekening nummer:
Type:Zeeschouw

Bouw

Bouwjaar:1964 Ontwerper:B. Westerdijk
Werf:Fa. B. Westerdijk & zn Werf plaats:Eernewoude
Motor:Inbouw Motor type:
Materiaal romp:Staal Materiaal kajuit:Staal
Materiaal zeil:Dacron
Onderwaterschip: Kiel:

Afmetingen

Lengte stevens:8,90 m Breedte berghout:3,35 m
Diepgang:0,70 m Masthoogte water:9,00 m
Oppervlakte grootzeil:0,00 m2 Oppervlakte fok:0,00 m2
Oppervlakte botterfok:0,00 m2 Oppervlakte kluiver:0,00 m2
Oppervlakte totaal:0,00 m2 Oppervlakte overig:0,00 m2

Tot nu toe bekende eigenaren en namen van het schip

1964 – 1966 Fam. Keulers, Tiel? ( De Gulden Leeuw)
1966 – 1967 H. Kluvers, Bussum ( De Gulden Leeuw)
1967 – 1997 H. van der Weiden, Eindhoven ( De Gulden Leeuw)
1997 – 2000 A. van der Laan, Hendrik Ido Ambacht ( De Gulden Leeuw)

Geschiedenis

1967

1967

1967: De familie van der Weiden koopt de Gulden Leeuw en vaart er 30 jaar mee

Ligplaats was en blijft De Koninklijke te Muiden, een steiger verwijderd van De Groene Draeck. Eerste eigenaar Keulers heeft zich voor de houten opbouw en het houtsnijwerk rond de kajuit sterk laten inspireren door De Groene Draeck. Dat geldt ook het houtsnijwerk op het roer, wat een draak voorstelt.
In de 70-er jaren was de ligplaats WSV De Amer te Drimmelen aan de Biesbosch. Later ook vele jaren gelegen in Oudega (Sm) bij Drachten. De kleur was in die tijd crème wit.

We zijn zeer geïnteresseerd in uw opmerkingen en/of vragen over dit schip. Stuur ze ons!

Terug naar het overzicht