Jacoba

Jacoba Niet actief

Dit schip heeft een plaquette van de SSRP aan boord van een eerdere inschrijving, maar staat nu "geregistreerd" in Categorie X in het Stamboek en wordt dus gekenmerkt als 'Inactief'. Schip en eigenaar zijn op dit moment NIET "actief" aangesloten bij de SSRP als Behoudsorganisatie. De huidige eigenaar is (nog) niet in onze administratie opgenomen. Deelname aan Evenementen waarbij de eis wordt gesteld, dat het schip en de eigenaar zijn aangesloten bij dezelfde Behoudsorganisatie als onderdeel van de FVEN, is vanuit de SSRP daarom NIET mogelijk.

Dit betekent dat het schip nog onderdeel is van de Aanmeldingsprocedure (her-inschrijving) of, en dat geldt voor de meeste schepen, de eigenaar heeft het schip niet her-aangemeld en betaalt dus ook geen jaarlijkse bijdrage aan de SSRP voor Inschrijving in het Stamboek. Eventueel vermelde gegevens van schip en oud-eigenaren dateren meestal uit de periode van eerdere 'actieve' Inschrijvingen en zijn waarschijnlijk niet volledig en mogelijk niet correct. Voor dit schip kan, omdat het niet aantoonbaar voldoet aan de Criteria van de SSRP, geen Meetbrief door de KNWV worden afgegeven.
Vanwege de doelstelling van de SSRP om alle historie van de in het Stamboek opgenomen schepen vast te leggen, worden in de Schepenlijst wel de in het stamboekarchief beschikbare gegevens van dit ooit geregistreerde schip en summiere gegevens van de (oud-)eigenaren getoond.
Heeft u informatie over dit schip of bent u eigenaar en wilt u het graag weer 'activeren'? Laat het ons weten!

Jachtbouwer J. Blok, die op verschillende plaatsen in Nederland jachten heeft gebouwd. Rond 1963 was hij werkzaam in Blaricum en kende hij waarschijnlijk ontwerper H.C. Vermolen goed. J. Blok heeft zich rond 1970 in Bovenkarspel gevestigd. Tegen Broekerhaven aan en met het IJsselmeerwater bijna vlak voor de deur, heeft hij veel schouwen van 7-10,50 meter gebouwd. De afbouw is veelal elders of in eigen beheer van de eigenaar gedaan. De ontwerpen van deze schouwen waren deels van hemzelf en deels van H.C. Vermolen. Henk C. Vermolen, woonachtig te Blaricum was een wever in ruste met een passie voor scheepjes en heeft veel zeeschouwen getekend.

De zeeschouw 'Jacoba' is in 1963 door J. Blok in Blaricum gebouwd. De opdrachtgever was een wethouder uit Blaricum.

Eigenschappen

Plaquette nummer:1351 Zeil nummer: ZC168
Categorie:X Tekening nummer:
Type:Zeeschouw

Bouw

Bouwjaar:1963 Ontwerper:H.C. Vermolen
Werf: J. Blok Werf plaats:Blaricum
Motor:Inbouw Motor type:
Materiaal romp:Staal Materiaal kajuit:Staal
Materiaal zeil:Katoen
Onderwaterschip: Kiel:Dooskiel

Afmetingen

Lengte stevens:8,70 m Breedte berghout:3,10 m
Diepgang:0,60 m Masthoogte water:9,00 m
Oppervlakte grootzeil:0,00 m2 Oppervlakte fok:0,00 m2
Oppervlakte botterfok:0,00 m2 Oppervlakte kluiver:0,00 m2
Oppervlakte totaal:0,00 m2 Oppervlakte overig:0,00 m2

Tot nu toe bekende eigenaren en namen van het schip

1963 – 1971 (Wethouder in), Blaricum
1971 – 1977 J.J. van der Woude, Leeuwarden ( Thor)
1977 – 1992 G.J. van Bugeler, Eemnes ( Jacoba)
1992 – onbekend H. en B. Brons, Hengelo ( Jacoba)

We zijn zeer geïnteresseerd in uw opmerkingen en/of vragen over dit schip. Stuur ze ons!

Terug naar het overzicht