Katrijn

Katrijn Niet actief

Dit schip heeft een plaquette van de SSRP aan boord van een eerdere inschrijving, maar staat nu "geregistreerd" in Categorie X in het Stamboek en wordt dus gekenmerkt als 'Inactief'. Schip en eigenaar zijn op dit moment NIET "actief" aangesloten bij de SSRP als Behoudsorganisatie. De huidige eigenaar is (nog) niet in onze administratie opgenomen. Deelname aan Evenementen waarbij de eis wordt gesteld, dat het schip en de eigenaar zijn aangesloten bij dezelfde Behoudsorganisatie als onderdeel van de FVEN, is vanuit de SSRP daarom NIET mogelijk.

Dit betekent dat het schip nog onderdeel is van de Aanmeldingsprocedure (her-inschrijving) of, en dat geldt voor de meeste schepen, de eigenaar heeft het schip niet her-aangemeld en betaalt dus ook geen jaarlijkse bijdrage aan de SSRP voor Inschrijving in het Stamboek. Eventueel vermelde gegevens van schip en oud-eigenaren dateren meestal uit de periode van eerdere 'actieve' Inschrijvingen en zijn waarschijnlijk niet volledig en mogelijk niet correct. Voor dit schip kan, omdat het niet aantoonbaar voldoet aan de Criteria van de SSRP, geen Meetbrief door de KNWV worden afgegeven.
Vanwege de doelstelling van de SSRP om alle historie van de in het Stamboek opgenomen schepen vast te leggen, worden in de Schepenlijst wel de in het stamboekarchief beschikbare gegevens van dit ooit geregistreerde schip en summiere gegevens van de (oud-)eigenaren getoond.
Heeft u informatie over dit schip of bent u eigenaar en wilt u het graag weer 'activeren'? Laat het ons weten!

Voor velen zijn kleine Grundels en Schouwen het eerste begin geweest van het platbodemzeilen. Net als de kleine schouw is een grundeltje een goedkoop scheepje vanwege de eenvoudige vorm: een plat vlak, rechte spantdoorsneden, een rechte voorsteven en een platte spiegel. In de jaren zestig heeft J.K. Gipon een aantal kleinere Grundels ontworpen voor Kooijman en de Vries in Deil. De 6,25 meter versie was daar één van.

De 6.25m Grundel 'Katrijn' is in 1972 gebouwd door Kooijman en de Vries in Deil. Het scheepje is in dat jaar op meerdere Watersporttentoonstellingen geëxposeerd, waaronder op de Boatshow in Londen. De eerste eigenaar was dan ook een Engelsman.

Eigenschappen

Plaquette nummer:1170 Zeil nummer:
Categorie:X Tekening nummer:
Type:Grundel

Bouw

Bouwjaar:1972 Ontwerper:J.K. Gipon
Werf:Kooijman & De Vries Werf plaats:Deil
Motor:Buitenboord Motor type:
Materiaal romp:Staal Materiaal kajuit:Staal
Materiaal zeil:Dacron
Onderwaterschip: Kiel:

Afmetingen

Lengte stevens:6,25 m Breedte berghout:2,40 m
Diepgang:0,30 m Masthoogte water:7,80 m
Oppervlakte grootzeil:0,00 m2 Oppervlakte fok:0,00 m2
Oppervlakte botterfok:0,00 m2 Oppervlakte kluiver:0,00 m2
Oppervlakte totaal:0,00 m2 Oppervlakte overig:0,00 m2

Tot nu toe bekende eigenaren en namen van het schip

1978 – onbekend J.R. Rook, Birmingham ( Katrijn)

Geschiedenis

1972

1972

1972: Grundeltjes populair in Engeland

Stalen Grundeljacht van 6.25 m, waarmee Kooyman en de Vries ook in Engeland overweldigend succes blijkt te hebben. Het Grundeljacht werd in Londen beoordeeld als een ideaal toerjacht. Vier slaapplaatsen in dit schip, veel hout, een helemaal authentieke tuigage maar ook een pomptoilet, een r.v.s. gootsteen en een kooktoestel in het interieur. 

We zijn zeer geïnteresseerd in uw opmerkingen en/of vragen over dit schip. Stuur ze ons!

Terug naar het overzicht